HÍRHATÁR ONLINE - Hajósi Virág: Fekete-Győr: Orbán Viktor Horthy Miklós és Kádár János szerelemgyereke

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.06.01.
 Csütörtök
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.
   EUR árfolyam
   370,55 Ft
   CHF árfolyam
   380,98 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 05. 18. 18:26     


Hajósi Virág

Fekete-Győr: Orbán Viktor Horthy Miklós és Kádár János szerelemgyereke
„A múlt és a jövő küzd egymással. Orbán Viktorban, Horthy Miklós és Kádár János szerelemgyereke találkozott” Kampányzáró momentum. Célegyenesbe fordultunk az Európa Uniós választási kampányban. Jövő héten járulhatunk a vasárnapi húsleves előtt, vagy után az urnákhoz. Ma délelőtt egy fiatal párt kampányzáró rendezvényén jártunk. A Momentum Mozgalom alig két éve alakult, első nagy „dobása” a Nolimpia aláírásgyűjtés volt. Álomgyilkosoknak hívják kritikusai, ma a kampányzáró programjukon kíváncsiak vagyunk, milyen új álmokat tud ígérni a fiatal szervezet.

 

Ady versei juthatnak eszünkbe, aki kompországnak hívta hazánkat, ami imbolyog keleti és a nyugati világ között. A Momentum Mozgalom egy hajón tartotta kampányzáró eseményét, ami nyilvános volt, csupán egy regisztrációra volt szükség a részvételhez. A felszólalók között természetesen helyet kapott Fekete-Győr András, és a két politikusnő Donáth Anna és Cseh Katalin, akik a párt EP-lista első helyein találhatók. Meglepetésként hatott, amikor Fekete-Győr után a színpadra Bod Péter Ákos lépett, valószínűleg ez üzenet a V21 csoporttól, hogy támogatja a fiatal alakulatot

 

 

a képek forrása a MOmentum MOzgalom

 

A Momentum Mozgalom hónapok óta aktív jelenléttel kampányol az ország utcáin. Köszöntőjében Fekete-Győr András is kikapcsolódásnak hívta ezt a pár órát, az Európa Hajón amiről, bár kampányzáró eseménynek lett elnevezve, hamar kiderült a nagy hajrára való lelkesítés szűk három órája. A folytatásban arról beszélt, sokan elfelejtkeznek arról, hogy hangsúlyozzák a jövő heti választások hatását. Fontosnak tartotta, hogy mind az európai, mind a hazai geo- és belpolitikai hatását meg kell említeni. Véleménye szerint az unió válságban van, aminek jelei a brexit, az euszkepticizmus , a 2015 óta tartó menekültválság, ami muníciót ad a populista politikusok felemelkedéshez, mint például Salvini, vagy Orbán Viktor. Belpolitikai válságként gazdasági következményeit említette meg, Orbán Viktor destruktív politikájának. A regnáló kormány korrupciója az európai közösséget arra fogja ösztönözni, hogy megnyírbálja a magyarországi támogatásokat és felügyeleti lehetőséget követeljen a  forrásokért cserébe. Orbán Viktorék nem fognak konstruktívan együttműködni, mert, ahogy a fiatal pártelnök mondta „ ezen a rendszeren már nem lehet visszafelé lépkedni, ez már csak mélyülni és durvulni tud” Fekete-Győr azt is elmondta, igazából nem az a tétje, minden tisztelete mellett, egyik, vagy másik ellenzéki erő mennyivel több, vagy kevesebb szavazatot kap. Igazi átrendeződés az, hogy a Momentum Mozgalom képes elszakítani választókat a kormánypárttól és eredménye valószínűsíthetően a Fidesz eredményét csökkenti. Amennyiben a Fidesz 14 mandátumot szerez ebben az arányos választási rendszerben azzal a szörnyű következménnyel járhat, az őszi választásokra kiható üzenet növelni fogja az ellenzéki választók reményvesztettségét. Minden mandátum, amit a Momentum Mozgalom elér, a Fidesz eredményének csökkentése . Itt utalást tett arra, bár egy kutatás szerint a fiatalok a Momentumot támogatják, ma még a Fidesz a második  ebben a korosztályban. A nyugdíjasokra is kitért, sokan támogatják a mozgalmat, unokáikra, gyerekeikre hivatkozva. A feladat a munka folytatása, szűkős anyagi lehetőségekkel is, hogy a Momentum reális alternatívája legyen annak, hogy megvalósulhat az a jövőkép, amit az ország szavazóinak kétharmada fontosnak tart és a Momentum Mozgalomnak is felvállalt programja. A Momentum Mozgalom az Európai Ügyészség csatlakozását kívánja feltételként támogatni, a források eléréséhez. Végfelhasználókhoz, közvetlen pályázati lehetőséggel kívánja a mozgalom a támogatásokat eljuttatni. Kizáró feltételnek kívánja szabni, hogy olyan vállalkozások részesülhessenek az eu-s támogatásokból, akik kormányközeli családtagok.  Az ALDE-frakció tagjaként ehhez meg lesz a szükséges politikai támogatás.

 

A szót Bod Péter Ákos vette át, az egykori jegybankelnök, a V21 csoport képviseletében. Hajnal Miklós, aki a programot konferálta, kihangsúlyozta, a V21 csoport tagjai, az országjáró kampányban is kísérik a Momentum Mozgalom aktivistáit. „Köszönöm a meghívást, bár vizsgaidőszak van, ez nem csak a hallgatóknak a tanároknak is nehéz időszak” kezdte mondanivalóját, halk nevetés hullámot okozva a hallgatóság körében. Valószínűleg sok jelenlévő ezt átérezte, mivel a teremben a fiatalok az egyetemista korosztályból kerültek ki. „ Vizsgázik az ország, nehéz időszak van”-folytatta a gondolatot. A V21-ről elmondta, különböző politikai nézetű, volt kormányzati szakpolitikusok csoportja  a szervezet. Aggódás és reménykedés jellemzi napjainkat. Nem csak Magyarországért, az egész világért. A populizmus és a demagógia uralja a közpolitikát. Ez a múlt eladása a jövőnek, ez az igazi krízis. Elmondta a Momentum, nem kizárólag az ifjúság mozgalma számára, az ifjúság nem érték önmagában, nem ezért támogatja a közösséget. A támogatás oka, hogy a Momentum választ ad a kérdésekre. A jövő kihívásaira. Véleménye szerint a Momentum Mozgalomban felkészült fiatalok bátran adnak választ, csendet törnek. A Momentum Mozgalom olyan politikai erő, aki szövetségeseket tud találni Európában és az ország megítélést javítani tudja a közösségben. A regnáló kormány erre alkalmatlan, az európai közösség helyett, kalmárkodik a keleti hatalmakkal. Inkább tőlük számít pénzügyi forrásra, mintsem hogy az európai normákat betartsa és ennek árát az Erasmus-generáció fogja visszafizetni, a fiatalok. Hogy "hány" Magyarország lesz május 26-a után az valódi kérdése a választásoknak, marad a megosztott társadalom, vagy a legnehezebb ügy, az „Egymagyarország” valósul meg.  A polgári Magyarország alapjait tesszük le, vagy marad az egyvezérség. „ Európába, de mindannyian”-idézte fel az egykori Orbán Viktor rendszerváltás korában elhangzott szavait , kissé irónikusan.  Nem sikerült Európába mennünk maradéktalanul, de elfogadhatatlan az a válasz erre, „akkor nem is akarunk Európába menni” Sok sikert kívánt a mozgalomnak ahhoz, hogy bevezesse az országot Európába.

 

Az utolsó két felszólaló az EP-lista első két helyén szereplő politikusnő volt. Donáth Anna kezdte a sort. „Rengeteg munka áll előttünk”-kezdte mondanivalóját. Országjáró kampányáról a Momentumnak elmondta, nagyon nagy ösztönözést kaptak az utca embereitől. Bár az ifjúság nem érdem, állapot, ezzel egyet ért Bod Péter Ákossal, úgy gondolja szemléletváltozásra van szükség a politikában, a közéletben. A fiatalság a küldöttje a jövőnek, az új világképnek és ők fognak a jövőben élni. Nincs más lehetőségük mint dolgozni, megállás nélkül és hallatni a hangjukat A jövő kulcsa egy erős Európában egy erős Magyarország. Multik és politikai hatalmasok befolyása nélkül. Ehhez szövetségesekre lesz szükség és a Momentumnak már most több politikai szövetségese van, mint a kormánynak. Szövetségesének mondhatja  a párt, a francia és a szlovák elnököt, egy erős pártcsalád tagja.  Nem mindegy, ha összedől a NER, milyen országot tudnak az európai közösséghez integrálni. Fel kell hagyni „a kis pont vagyunk Európában” mentalitással, a magyar gazdaság, a magyar piac ép oly fontos része Európának, mint a közösség minden országa. Hamis a kiszolgáltatott kép keltése a Fidesz részéről, amire épít a propagandája. A fiatal generáció feladat az, hogy Magyarországot felemelje partnernek a közösséghez. Ezt a generációt a Momentum képviseli. „Európa mi vagyunk, itthon, Magyarországon” –fejezte be beszédjét.

 

 

Utolsónak Cseh Katalin szólalt fel, a Momentum EP-lista vezetője. Időutazással kezdte felszólalását, amiben felidézte a Momentum alapítását, egy kollégiumi szobában. Felidézte az első politikai megmozdulását a pártnak, a NOlimpiát." Álomgyilkosnak hívtak minket,"- mondta a politikusnő -"és valóban, elloptuk Orbán Viktor álmát, hogy minden eddiginél többet tudjon ellopni a közös pénzünkből." Viszont álmot adtak egy generációnak egy rétegnek az aláírásgyűjtés eredményével, hogy van remény a változtatásra. Apolitikus fiatalokat tudtak megszólítani, hogy küzdeni kell a jövőjükért. Annak ellenére, hogy a sikeres megmozdulás után, tragédiaként szembesült 2018-ban a narancsszínbe borult országgal, ez a kudarc csak még erősebb ellenállásra ösztönözte a mozgalmat és a vezetőségét. Kiálltak a tagok elé és azt mondták, folyttajuk, ellenállunk és még keményebben dolgozunk majd. Egy olyan közösség jött létre, aminek egyes tagjai szinte mindenüket kockára tették A Momentum Mozgalom hitet adott sokaknak, lehet változtatni. Feladatuk, hogy még több embernek adjanak reményt és legyőzni az apátiát. Találkozni, beszélgetni az emberekkel. A Momentum Mozgalom felelőssége nő, európai felelőssége lesz, társadalmi igazságért , a korrupció visszaszorításáért, a populisták elleni harcban a kontinensért, Európáért kell harcolnia majd. El kell mondani, hogy európai pénzen verik szét a közösséget, belülről. Nem szabad hagyni, hogy tönkre tegyék az európai álmot a demagógia és populizmus képviselői. Igazságos és valódi esélyegyenlőséget képviselő Európa létrehozása a feladat. Nemzetállami és a polgárok szintjén is.  Megemlítette a munkának nem lesz vége az EP-választásokkal, mert tégláról téglára kell lebontani a NER-t és az önkormányzati választásokkal folytatódik a harc. Ennek a harcnak európai tétje van, nem csak hazai. A Momentum közösségének ez a feladata, visszaadni a reményt az európai jövőre. ”Az Európa Uniós tagság a legjobb dolog, ami valaha is történt Magyarországgal. Mi nem egy illiberális fészek, mi egy európai ország vagyunk és azok is akarunk maradni. Lehetünk egyszerre büszke magyarok és büszke európaiak. ” Ezekkel a gondolatokkal zárta beszédét és további munkára kérte és kitartásra a mozgalom tagságát.

 

A fennmaradó időben aktivisták meséltek személyes tapasztalatukról a választókkal való találkozások kapcsán. Munkára és kitartásra ösztönözték egymást. Kicsit furcsának tűnt , amikor zárásul a színpadra hívták a legaktívabb tagokat, akik a kampányban kiemelkedő eredményt értek el. Felsorakoztak a színpadon és az jutott eszembe, dejavu. Aztán rájöttem, a Fidesz események állandó színpadi háttere volt a pódiumra ültetett hírességek sora. Itt nem hírességek álltak most, hanem olyanok, mint ön, aki olvassa , vagy én, aki most írok. Akár mi is lehettünk volna. Akár mi is lehetünk valamikor … fiatalok álltak ott, akik hónapok óta az utcán dolgoznak , szórólapoznak, plakátolnak, kopogtatnak. Ezzel a képpel  zárult a nyilvános esemény. Az eseményt teljes terjedelmében a párt hivatalos youtube csatornáján lehet megnézni: https://youtu.be/AAj-tUwGo9s


További hírek

  Mire jók a földfúró gépek?
2023. 05. 30. 18:56 hirhatar.hu
  Az új eszközök segítik a lélegeztetett gyermekek gyógyítását
2023. 05. 30. 02:14 pecsi-hirhatar.hu
  Ötven repülőt szállítanak Kínába
2023. 05. 29. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  A leggyakoribb CBD élelmiszerek a piacon
2023. 05. 29. 11:34 13keruleti-hirhatar.hu
  Egy természetes bőrápolási módszer, amely valóban működik
2023. 05. 29. 11:26 kecskemeti-hirhatar.hu
  A CBD vaporizálás előnyei
2023. 05. 29. 11:10 gyomroi-hirhatar.hu
  Webáruházad van? Akkor figyelj a TikTok-ra is!
2023. 05. 29. 11:07 gyomroi-hirhatar.hu
  Ismerkedjünk meg a CBD virágzatokkal!
2023. 05. 29. 10:48 pestmegyei-hirhatar.hu
  Alkoss egyedi dekorációs kellékeket a számfestés segítségével!
2023. 05. 29. 10:45 pestmegyei-hirhatar.hu
  A fájdalomcsillapítók helyett próbáld ki a CBD olajat!
2023. 05. 29. 10:29 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport