HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Kutyából nem lesz szalámi

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.16.
 Kedd
Ma Valter napja van.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,30 Ft
   CHF árfolyam
   401,22 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 02. 10. 15:15     


PuPu

Kutyából nem lesz szalámi
A pedagógusok már megint a rossz végére kerültek a problémáknak, Viktor meg a hasát foghatja a röhögéstől.

Persze, ő ismeri a kuncsaftjait, nem is teketóriázott sokat, belekotort a zsebébe, kihalászott belőle egy marék tökmagot, Balog miniszter kezébe nyomta, majd ellátta jó tanáccsal: szórd eléjük apránként, aztán majd meglátod, a hálától párás szemmel fogják a segged is kinyalni.

Most mondjam azt, hogy nem csalódott?

 

A pedagógusok letettek az asztalra egy huszonöt pontból álló követeléscsomagot, a hatalom bele se nézett, gyakorlatilag ellentételezésképpen a seggét tette a tárgyalóasztal mellett álló székekre, és lazán hülyét csinált belőlük.

Ígéreteken kívül nem adott semmit, de az égvilágon semmit, viszont a hét végére ígért tüntetést sikeresen szétverte, anélkül, hogy akár a TEK-et vagy a rendőrséget be kellett volna vetnie.

 

Hogy a követelés követelés lett volna, arról már szó sem esett, az alázatosan kérelmező pedagógusok vállát megveregették, jól van tanár úr, nem kell pánikolni, míg minket lát!

Itt van egy kártya, ezen lesz annyi pénz, ha elfogyna a kréta, majd tud venni!

Ezzel akkor az önálló gazdálkodásra vonatkozó részt ki is pipáltuk, ugyebár, majd később megmondjuk, hogy a kártyával hol vásárolhat, egyszerre maximum kétszáz forintért!

És ne feledje, ez azonnali intézkedés volt, mert mi ha problémát látunk, olyanok vagyunk, mint a hejderménű, azonnal odacsapunk, ahova köll.

Vagy az a munkásököl? Mindegylófax, a lényeg az odacsapás.

 

Ott volt az akciót kezdeményező iskola igazgatója, ott a messze tekintő szakszervezeti vezető, aztán kétkézre kapták az eléjük tartott problémát, és úgy szopták, hogy behorpadt Balog miniszter homloka.

A legdühítőbb az egészben az a tény, hogy úgy söpörték le az asztalról a pedagógus-társadalmat, sőt, az egész magyar társadalmat, mint az elszemtelenedett legyet: gyorsan rutinosan, bízva benne, hogy a reakcióik éppen olyanok lesznek, mint azt oly szépen fejtette ki Kertész Ákos.

Mit sikerült kivívni?

Átalakul majd a KLIK költségvetése, ami remek dolog, hiszen annyi zseb van a Fidesz uniformisain, hogy szinte mindegy, melyik zsebből melyikbe tesszük a pénzt, de arról nem esett szó, hogy a KLIK arra sem képes, hogy a pedagógusok fizetéseinek rendezett és rendszeres kifizetéséről gondoskodjon - merthogy arra gondolni sem merünk, hogy a központi költségvetés pénzzavarban lenne.

De ha így is lenne, az se gond, majd ad kölcsön szerény kamatra Mészáros Lőrinc...

Meghatározták, hogy az azonnali intézkedést igénylő témák között kap helyet a nyugdíjas pedagógusok továbbfoglalkoztatása, azonnali intézkedést igényel az elmaradt jövedelmek kifizetése, aztán persze majd az önértékelési folyamatot is ésszerűsítjük, elég lesz egyetlen kérdésre válaszolni: komcsi-e vagy?

Aztán megfogalmaztak vágyakat is, például, hogy meg szeretnék tartani a legszegényebb gyerekek napi háromszori éteztetését.

Az ember felháborodik - az anyjuk csipáját, hiszen ezek belefulladnak a pénzbe, a luxusba, urizálnak, hobbizgatnak, és akkor szeretnék...

Szemétládák.

Namármost a jövedelem kifizetésének elmaradását - ha rajtam múlna - súlyosan szankcionálnám, a tanár egyetlen felettese - igazgatótól a miniszterig - sem kaphatna fizetést addig, ameddig csak egyetlen pedagógusnak is bérhátraléka lenne.

 

A többi kérdésről is konzultációk kezdődnek, sokat beszélgetünk, eleinte személyesen, később majd a helyetteseink, esetleg a minisztérium portása.

Lesz ezer bizottság, lehet, még tiszteletdíj is, aztán majd azokban a kérdésekben is születnek ígéretek, hogy majd megvitatjuk, amit kell és eldöntjük, amit kell,ugye.

A netto nyereség ezen az oldalon a kréta, a másik oldalon viszont egy feszült politikai helyzetet tudtak konszolidálni, négy nappal egy olyan tüntetés előtt, mely mellé odaállt a társadalom jelentős része, most meg ott áll mindenki mint borjú az új kapu előtt – mostan akkor mi is van?

Merthogy mindenki olyan elégedett, mint az öregember, ha meglátja a neves tévécsatorna új hírigazgatóját és merevedése támad.

Ugyan soha nem kapja meg, de belegondolni is gyönyörűség...

Kedves jó pedagógusok, már megint hülyére vettek benneteket, ti meg minket, talán akaratotokon kívül.

Mert nem kell azt hinni, hogy ettől a bohóc-produkciótól bármi megváltozna, legfeljebb Mendrey kap majd egy állást, mint kapott hajdan Kerpen Gábor, mikor szakszervezeténél befejezte áldásos tevékenységét.

A Fidesz névre hallgató Orbánviktor továbbra sem fog figyelembe venni semmit és senkit, most éppen csak kivárja, míg lecsendesülnek a hullámok, aztán folytatja az eddigi - általa oktatáspolitikának gondolt - ámokfutását.

Kutyából nem lesz szalonna, - belőle se lesz demokrata oktatásszervező.

 

A pedagógusok bűne magában hordja büntetését, ők fognak körbe-körbe szaladgálni a mókuskerékben, de a z igazi vesztes a társadalom lesz, legfőképpen a fiatalok.

Merthogy nem a kréta körül van itt baj, hanem ez az egész mai oktatáspolitika úgy szar, ahogy van.

Beleértve a felzárkóztatásra szorulókat, a funkcionális analfabétákat, a társadalmi mobilitásra való képességet, a közép és felsőoktatást.

Erről kellene tárgyalgatni, miközben a napi problémákat kezelni kellene, nem azon tökölődni, hogy ezek most azonnali problémák, vagy nem?

Utolsó csapásként a DK bejelentette, hogy átszervezte kongresszusát, de előtte hagyta azért, hogy egy hétig mindenki ezen rugózzon.

Mire döntött, jószerivel okafogyottá vált az egész, hiszen erős kétségeim vannak az iránt, hogy szombaton lelkes tömegek sűrű, tömött sorokban indulnának tüntetni - a mi ellen is?

Hiszen tárgyalunk elvtársak egy gondot már ki is pipáltunk, szaxervezet sem rakéta, majd szépen, egyenként, apránként, nem igaz?

Addig menjetek csak nyugodtan haza, nézzétek a sorozatotokat, addig sem kell a TEK-től várnotok a sorozatot...

 

A tanárok tanítani tudnak, tanulni, példát mutatni, kiállni értékekért, saját magukért - nem annyira.

Majd az idő megtanítja őket...

 

:O))) 


További hírek

  Összefogás a helyi közösségek fejlődéséért
2024. 07. 15. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Érezd jól magad, válassz aromaterápiás illóolajakat!
2024. 07. 15. 10:10 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Negyedszázada rendezik meg
2024. 07. 13. 02:08 pecsi-hirhatar.hu
  Pécsi virológusok segítségével jön létre
2024. 07. 12. 21:38 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen kerítést építsünk, ami megakadályozza a kutya szökését?
2024. 07. 12. 14:20 13keruleti-hirhatar.hu
  Varázslat és fények ünnepe
2024. 07. 09. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerős ítélet emberölés bűntette ügyében
2024. 07. 09. 20:40 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport