HÍRHATÁR ONLINE - Hajósi Virág: Na, és akkor most mi van…

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.24.
 Szerda
Ma György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,51 Ft
   CHF árfolyam
   402,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 27. 14:56     


Hajósi Virág

Na, és akkor most mi van…
Az idei 56-os megemlékezés, szépen csendben, néhol kifütyült adásban, de lement. Nem mondanám, hogy különösebb izgalmat okozott az esemény, vagy akár a kerek évforduló emelkedettebbé tette. Lényegében, nem sokat vártam ettől a naptól, amit gondoltam az úgy is lett, nagy meglepetések nem történtek.

Ma már, amikor pár nappal később olvasom az Eleven Emlékmű társaság a hiányzó 56-os hősöket pótolta a Terror Háza falán és azt is olvasom, hogy Schmidt Mária kifejtette, szerinte ki 56-os hős, még az idegesség ingerküszöbét sem éri el az esemény, mi már leszoktunk róla… hosszú idők óta ez a tendencia, lényegében az Apák és fiuk korszaka óta, módszeresen folyik egy bizonyos réteg kiszorítása a nemzeti emlékezetből.


Aztán jön a másik hír, a bőnyi rendőrgyilkosság, amire megint csak azt mondom, na, akkor most mi van, hiszen élénken emlékezem, hogy 2006-ban, amikor Czirók Peti barátommal az egykor, csúnya halált halt SZDSZ fórumán még azt hittük, van értelme harcolni, mi szinte óránként linkeltük be, hol készülnek zavargásokra az isten, meg magyarok nyilai , meg az arcvonal, ami baromira nemzeti.  Érthetetlen módon, az országot közrendészetileg megbénítani akaró megmozdulásokat, rajtunk kívül senki nem találta, javaslom, google a barátod, már ha meg akarsz valamit találni. Ok lett volna, hisz az államforma elleni erőszakos cselekmény, értsd köztársaság, már akkor is elegendő indok lett volna, hogy a 1990-es évektől fegyveres kiképzést is folytató neonáci bandát, a nemzetbiztonság felszámolja. De nem, egy rendőr halála kellett és majd 26 év.
Czirok Petit az APEH munkatársai lepték meg, leszázalékolt barátommal jót kacagtak a romasoron, hogy milyen adócsaló is lehet. Engem meg egy venigee álnevű kisnáci majom szórakoztatott, hívogatott és romát küldött fel a munkahelyemre, hogy az elromlott cimbalomra, intézzek neki hitelt. Vicces volt, de az már nem, amikor a címemet és családomat osztogatta a neten elvbarátainak és mindenféle fenyegetést fogalmazott meg. Akkor kutattam fel édesanyját és közöltem a talpig vitéz kis nácival, hogy felhívom anyucit, amire a hős csendben maradt.
Ahogy a metapedián és hasonló (szenny)oldalakon kilistázott barátaim se reagálták túl a dolgot, akiket mint kilövendő zsidókat soroltak.. És lám, ez se verte ki semminek a biztosítékát.

Beszéljünk akkor a közelharccá fokozódott október 23-a emlékére szervezett állami ünnepségről, ami lényegében a Fidesz, közpénzen való pártnagygyűlése volt. Ez se számít, hisz megszoktuk, önzetlenül, ami a mienk, az a Fideszé is. Bátran költhet belőle, történelmet hamisíthat, önfényezhet. Pár nappal később a Magyar Nemzet egy, ejnye-cikket ír, a nem polgári viselkedést tanúsító  kormányközeli szavazóiról a jobboldalnak.. na és.. mondanám, hisz évek óta, sőt Kerényi és Orbán beszédje óta a pógári oldalon, nem ritka a verbális erőszak, a ti félék és mi félénk fogalma. Esetleg csak oda jegy felajánlása Izraelbe.

Aztán nézzük a sajtót, a Népszabadság esetét, amiben a részesedésük tavaly eladta az MSZP alapítványa. Nem tudom mit gondoltak, a farkasok közé kitett (áldozati) bárány sorsa mi lesz, de pár hete kiderült, a farkastörvények uralkodnak és a lapnak, nagy valószínűséggel annyi. Mi már leszoktunk róla.. cseng a fülemben a Sziámi dala, a ’80-as évek közepéről, azaz mi már megszoktuk ezt, mivel annak idején a liberális közösség átélte ezt a Magyar Hírlappal és a Beszélővel. A Magyar Hírlap bayerzsóti félék szennylapja lett, míg a Beszélő, szépen, de nem lassan, meghalt. Ezeket az eseményeket nem követte felháborodás, ugye kedves Bolgár úr, hisz sokszor a fideszes és szélsőjobbos szavazóknál, csak a baloldali tábor egyes tagjai utálták hasonlóan, vagy jobban a liberálisokat. Igen, a mi bűnbak szerepünk már régóta fennáll. A Bokros-csomag óta, a vizitdíj óta… Lehet most siratni Gönczöt, de bizony 92-ben a legkisebb társadalmi felháborodás nélkül lehetett kifütyülni, illetve a 301-es parcellába igyekvő, egykor cselekvő hősöket, megdobálni és gyalázni.. utat engedni a szennymédiának, mert az olyan jó kis zaftos botrányszagú volt és a mónikasó és a bulvár az mindenek előtt áll, ebben az országban..

Az ellenzéki megmozdulásokat hagyjuk, az idei 56-os megemlékezésen. Egyrészt a méltósággal teli megemlékezések mellékutcákban és alig pár tucat jelenlévő keretében történtek, másrészt se ereje , se hatása nem volt, a tiltakozást választó ünnepi cselekvésben. Lett egy jó kis pankráció, a füttyös társaságnál, ezen lehet napokig szörnyülködni és lehet, csak nekem jut eszembe, amikor Gulyást megverték a DK gyűlésen, mert Pásztor ellen merészelt demonstrálni.
Szóval a millások március 15-i tüntetése óta, ami volt 5 éve, összefoglalhatjuk, hogy két megmozdulást tudtunk sikeresnek mondani, az internetadó ellenit, aminek eredménye is lett és a Tanítanék mozgalom esernyős tüntetését, aminek erkölcsileg volt jelentősége.

Közben kiderült, az MSZP ellenfele a civil szféra, Gyurcsánynak az MSZP a legyőzendő, meg egyébként is, aki kritizálni meri, az rohadt orbánista. Bokros is valami hasonlót elmondott, cca. 3000 ember előtt. Vagy még annyi se. Később a Jobbik vonult fáklyákkal nem messze a Blahától, érintve azt és röhögtek, sörrel a kezükben egyes tagjai a csoportnak, hogy nem csak Orbántól mentes ország kéne, hanem zsidóktól mentes is.

 


Valamit kifelejtettem? Na, akkor most mi van…. Történt valami? 
További hírek

  Az unió történetének legnagyobb bővítése
2024. 04. 24. 17:17 pecsi-hirhatar.hu
  Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
2024. 04. 23. 19:19 pecsi-hirhatar.hu
  A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
2024. 04. 23. 16:35 hirhatar.hu
  Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
2024. 04. 23. 16:28 fovarosi-hirhatar.hu
  A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
2024. 04. 23. 16:26 fovarosi-hirhatar.hu
  Hagyományőrzés az iskolában
2024. 04. 23. 16:19 13keruleti-hirhatar.hu
  Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
2024. 04. 22. 15:35 fovarosi-hirhatar.hu
  Díjátadó borkóstolóval színesítve
2024. 04. 21. 21:49 pecsi-hirhatar.hu
  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport