HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Salátaposztok

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.06.18.
 Kedd
Ma Levente napja van.
Holnap Gyárfás napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,85 Ft
   CHF árfolyam
   415,37 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 12. 07. 12:31     


PuPu

Salátaposztok
Lassan olyan ez az ország, mint Ceausescu Romániája volt, minden tökéletesen működik, a mi despotánk gondoskodik népéről. Olyan ütemben csökkenti a szegénységet, hogy Lenin sírva nyalná meg mind a tíz ujját, ha értesülhetne a hírről, ezen felül az idei télen a megfagyott vagy kihűlt halottak számát tekintve máris kiderült: Magyarország jobban teljesít, máris kétszer annyi az áldozatok száma. mint az előző év hasonló időszakában.

A szegénység elleni küzdelem még jobban áll, a módszer pedig milliókat tesz vagyonossá, mondhatnám hedonista életmódot folytatókká.

Első lépésként nemrégen eltörölték a létminimum-számítást.

A KSH félév tájt bejelentette, hogy a módszer idejét múlta, az utolsó ilyen számítást 2014-re vonatkozóan még elvégzik, de aztán coki.

A létminimum mindenkinél más és más, nem egy egzakt valami, más annál, aki el tudja még vonszolni magát egy gazdagabb környék kukáihoz, meg más annál, aki már járni sem tud, és a lakásában destruktív módon kihűl.

Az ilyen kényeskedők ne a statisztikai hivatalon kérjék számon sanyarú sorsukat.

Így aztán a létminimum mexünt, de ez csak az első lépés volt.

 

A hivatal új számítást vezet be, mely rendezi a sorokat, például fellép a tűrhetetlen zabálás ellen és az eddigiekhez képest alacsonyabban állapítja meg a delikvens létfenntartásához szükséges kalória-értéket, így aztán elég a mohó dögöknek a tavaly számított nyolcvanhétezer forint helyett hetvenhatezer is, ami mindjárt kiemel vagy kétmillió embert a négymilliónyi szegény közül, ők mostantól kezdve a feltörekvő középosztály.

Ezt a trükköt egyszer már előadták a bűnügyi statisztikával kapcsolatban is, a bűncselekmények átminősítésével és a szabálysértési értékhatárok módosításával kiejtettek egy sor deliktumot, és szabálysértést csináltak belőle, ezzel nagyot javítva az ország bűnügyi helyzetén.

 

Per tangentem jegyezném meg, hogy mióta Medgyessyt kitüntették, visszamenőleg a korrupció se nőtt a szoci kormányzás időszakához képest, most pedig vissza fog esni a gazdasági bűncselekmények száma is – nem kell tovább trükközni, ha valakinek állami pénzeket akarnak osztani, elég az, ha a potentát hozzátartozója nem él egy fedél alatt vele.

De azért ez a Megyessy... - kevés trágya rendelkezik ilyen jó csomagolással...

A pályázatok elbírálásánál meg csak azt kell figyelembe venni, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet…

 

Áll a bál a cigányoknál is, Farkas Flórián vívja ádáz utóvéd-harcát ellenfeleivel.

Ez az ember magával a viselkedésével is rengeteg kárt okoz a cigányságnak, egy valamirevaló, értelmes ember, ha meglátja gusztustalan, szervilis alázatoskodását a hatalom képviselőivel szemben, azonnal hányingert kap, és eszébe nem jut közösséget vállalni saját népével, hiszen azt vezetői után ítélik meg.

Farkasnak egy pozitív tulajdonsága van alacsonyabb Orbánnál, meg kevesebbet is lop, de ez nem pozitív tulajdonság, hiszen igény volna rá, csak a pozíciókülönbség ellehetetleníti a megvalósítást.

 

Orbán családjának hatezer milliós magánvagyona illeszkedik a miniszterelnöki pozícióhoz, Farkas elégedjen meg az urak asztaláról odavetett libacsontokkal, azzal a párszáz millióval, amit hosszú és áldásos politikai szereplése alatt összeharácsolt.

Be kellene már látni, hogy a jelenlegi támogatási módszer szart se ér, aki alkalmas lenne cigány vezetőnek, egy se vállalja, nem kis részben azért, mert a társadalom előítéleteit nehezebb lenne kikerülnie, akik meg vállalják, nem szívjóságból teszik.

 

Szerintem be is kellene fejezni, hogy szociális, oktatási, egészségügyi, foglalkoztatási gondokat besöpörjünk a cigány-problémák gyűjtőfogalom alá.

Ezek egyébként még akkor sem cigány-problémák, ha egy borsodi zsákfaluban jelentkeznek, ahol csak cigányok élnek, ezek társadalmi problémák, melyek mindegyikét külön-külön, a megfelelő módszerekkel kell megoldani.

Mikor a hatalom odadob egy állampolgár számára hihetetlen, de állami szinten elhanyagolható összeget a cigányszervezeteknek, akkor csak a rasszizmust gerjeszti, de semmiféle eredményt nem ér el.

 

Sokkal többre lehetne menni, ha nem cigányokat támogatna az állam, hanem a rászoruló magyar állampolgárokat, legyen az cigány, tót vagy bunyevác egyébként.

A pénzek felhasználását pedig felelős, hozzáértő szakemberekre kellene bízni, erős ellenőrzés mellett, mert ennek hiánya szüli a korrupciót és a bűnt.

A cigányok számára meghirdetett lakásépítési akciónál a cigány kedvezményezett, a cigány vezető, a hófehér vállalkozó, az önkormányzati alkalmazott és az OTP ügyintéző kéz a kézben lopták el a pénzt.

Ház meg nem lett belőle, mert mi felépült estére, lebontották reggelre, hogy az anyagát fel tudják használni a következő csaláshoz, és még a vállalkozó feleségét se falazták bele a házba…

 

Érdekes Lázár János mozgása.

Az egyébként európai megjelenésű maffiózó időnként úgy tesz, mintha szembemenne Orbánnal, de aztán gyorsan visszatáncol.

Mégis, sokkal inkább kielégítheti a klasszikus konzervatív jobboldali szavazó igényeit, mit a gyárilag suttyó Orbán, már csak azt nem tudni, hogy Lázár Orbán lehetséges utódját építgeti, vagy a klasszikus rossz rendőr-jó rendőr előadásban van részünk.

Orbán, ha nem sikerül valami ütős európai pozíciót betöltenie, előbb-utóbb átadja valakinek a helyét, természetesen a valóságos hatalmat megtartva, és bár darabszámra megvannak a vazallusai, de minőséget nagyítóval kell keresni közöttük, de még úgy se nagyon lehet találni.

Képzeljük magunk elé a kormányoldal vezérkarát és tegyük fel a kérdést: melyikükkel mennénk el egy sivatagi túrára úgy, hogy náluk van a vizes kulacs?

 

Márpedig könnyen lehet, hogy nemsokára sivatagi túrára indulunk, mert mikor Orbán elnyeri majd méltó jutalmát az Unió bomlasztásáért, akkor nekünk is vele kell tartanunk a sivatagba.

Már látom lelki szemeimmel, amint betér, és kiderül, hogy tulajdonképpen Orbán Viktor Mihály Mózesnek hívják…

Hát ennyi mára, persze lenne még mit belekeverni a salátába, de elég ennyi is.

Talán még kicsit sok is…

 

:O))) 


További hírek

  Rónai Egon elismerte, hogy hibázott a Magyar Péter interjúval
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke
2024. 06. 18. 14:16 hirhatar.hu
  A női sneaker kényelmes és praktikus viselet, ráadásul nagyon mutatós
2024. 06. 18. 13:11 hirhatar.hu
  Hogyan lehet összehasonlítani a költöztetés árakat?
2024. 06. 18. 13:11 hirhatar.hu
  Tudta, hogy költözéskor a bútorokat is szét kell szerelni?
2024. 06. 18. 12:43 kecskemeti-hirhatar.hu
  Fejezze ki egyéniségét egy cruiser bringával!
2024. 06. 18. 12:39 pestmegyei-hirhatar.hu
  Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024. 06. 13. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
2024. 06. 13. 15:58 fovarosi-hirhatar.hu
  A pontosabb diagnózist segítik
2024. 06. 13. 02:51 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport