HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Új ellenségünk – a bürokrata

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.11.26.
 Csütörtök
Ma Virág napja van.
Holnap Virgil napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,96 Ft
   CHF árfolyam
   332,35 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 01. 23. 16:41     


PuPu

Új ellenségünk – a bürokrata
Úgy látszik, az államnak fel kell készülnie a hét sovány tehén esztendeire, mert fogy a pénz, a világ szinte kiszámíthatatlan, ez az osztrák is hőbörög, hogy nem ad pénzt azoknak, akik nem akarnak részt venni a menekültkérdés megoldásában... - ki tudja, holnap mire ébredünk, ugye.

Takarékossági intézkedéseket kell hozni, mert fogytán az ellopható pénz, emellett bejelentett gigamega tervek nyomják a hasban izmos kormányfő vállát, és abban sem lehetünk biztosak, hogy bírja majd a nyomást.

Különösen, ha az osztrákok lezárják a határt Rábakeresztúrnál, oszt itthon kell a nátháját kezeltetni azokkal az orvosokkal, akik átmenetileg még itthon maradtak...

 

Így aztán meg kell szabadulni azoktól, akik a feladatukat teljesítették, akiknek kegyét idáig kereste a rendszer, le kell őket rugdalni a farkasok által üldözött szánról.

A mór megtette kötelességét, a mór mehet.

Különben is -  behelyettesíthető figurák, elhanyagolható feladatok, majd a minisztériumok elvégzik, amit okvetlenül szükséges elvégezni, az se baj, ha a feladat majd akkor derül ki, mikor valamelyik terület már bedől.

A nagytakarítás listája itt található.

A hídon akkor kell átmenni, mikor odaértünk, mondá anno szeretett Vezérünk, és ez igaz is.

Ha jön a pestis-járvány, az nem gond.

Ellenben a hullák eltakarítására majd létrehozunk egy intézményt, az élére kinevezzük majd valamelyik csókost, oszt jöhet a dózer, ha felszabadul, mert jelenleg a magyar közigazgatás és háttérintézményeinek legyalulásával van elfoglalva, országunk nagyobb dicsőségére.

Merthogy a megszűnik országos intézményként az Országos Tisztiorvosi Hivatal, majd a minisztérium ellátja a feladatot, a miniszter elmondja az imát, meg keneteskedik egy sort.

Megszűnik az Országos Epidemiológiai Központ is, ami Mari néninek nem mond sokat, de azért ez az intézmény foglalkozott a járványtannal. most majd az illetékes miniszter mondja meg, kit kell leönteni oltott mésszel, a mészkő-bányák feltehetően már megfelelő kezekben vannak...

 

De megszűnik az Nyugdíjfolyósító Igazgatóság is, éppen csak azt nem mondják, hogy fenntartása okafogyottá vált, mint ahogy megszűnik az OEP, ahol a betegbiztosításokat intézték hajdan, megszűnik az Országos Vízügyi Főigazgatóság is.

Orbánnak könnyű, ő tud vízen járni, a többiek meg tanuljanak meg kopoltyúval lélegezni.

A megszűntetésre ítélt intézmények nagy többsége társadalmilag fontos feladatokat lát el, szakemberek tízezreinek évtizedes tapasztalataitól szabadulunk meg éppen, de hát, mint tudjuk, a szakértelem bolsevista trükk.

A szakemberek mellett az ügyintézők is lapátra kerülnek.

Becslések szerint ötvenezer embert érint a Nagy Terv, hajdan Rákosi ezt racionalizálásnak nevezte, ezek majd ésszerűsítésről fognak beszélni, ha beszélnek egyáltalán.

Az intézmények jelentős része döntés előkészítő vagy kutatóintézet, de nekem is be kell látni, hogy a döntés előkészítés itt sokkal egyszerűbb folyamat, mint volt hajdan.

Ma a család leül Felcsúton a konyhaasztal köré, és a mama elmondja, milyennek kell lennie az oktatásnak, a papa a hátfájásával kiválóan ért az egészségügyhöz, a menyecske meg csak álldogál a saját lábán, nincs az a probléma, melyet meg ne tudnának oldani a Család összefogásával.

Kutatni meg azt kell, hogy kitől lehet még valamit elvenni, mert értéket úgy a legkönnyebb teremteni, ha elvesszük másoktól...

 

Így hát repülnek a bürokraták, a nép ellenségei, a könyökvédős hivatalnokok, akik eddig ott okoskodtak, ha valaki száz mázsa romlott szalámit akart eladni, vagy a idegenforgalmi irodájával Kuala Lumpurban hagyott kétszáz turistát.

Építési engedély se kell, Igazságügyi Szakértői Intézetek se kell, majd ha valakibe belenyomták a kígyómérget, megszakérti a Rogán Tonya, úgyis olyan kígyó-jellegű...

A Vezér szerintem már teljesen becsavarodott, belegabalyodott ebbe a bonyolult külvilágba, mint macska a házicérnába, és most vadul keresi a kiutat.

Most elrohan Moszkvába, ahol Putyin majd jókat derül rajta, merthogy a szerződés értelmében akkor is fizetnünk kell, ha Moszkva egy kapavágást sem tesz Paks ügyében, emellett ezzel magára haragítja az Egyesült Államokat is, amelyik most éppen minden fronton támadja Putyint.

Azt mondják például, hogy személyesen ő adott utasítást a polóniummal megmérgezett áruló eltakarítására.

Nevetséges - olyan, mintha itt azt mondaná valaki, hogy Orbán személyesen adott utasítást Váradi juhász kiiktatására a választások előtt - hát ki hinné ezt el, nem igaz?

Ha az érintett ötvenezer ember most vasárnap kimenne az utcára, ha csatlakoznának hozzájuk a pedagógusok közül ötvenezren, az egészségügyből ötvenezren, a pénzügyi botrányok áldozataiból ötvenezren, a rendkívüli állapot bevezetésére vonatkozó törvénytervezet ellenzői közül ötvenezren, a demokrácia híveiből még ötvenezren, hát Orbán telecsinálná a kevlár alsógatyáját.

Az se lenne baj, ha mindenki kicsit dühös lenne, mert a mosolygó tüntetésekből ez a banda nem ért.

Mondjuk erre nagy reményeim nincsenek, magyarember nem követel, hanem alázatosan esdekel...

 

Fel kellene ismerni, hogy ez a rendszer erre van építve...

 

:O))) 


További hírek

  Egy munka – dupla fizetség
2020. 11. 25. 19:21 pecsi-hirhatar.hu
  A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége
2020. 11. 25. 10:36 hirhatar.hu
  A kormánymegbízásokon gazdagodott Orbán apja már újságírókat fenyeget
2020. 11. 25. 10:36 hirhatar.hu
  Gerge Clooney válasza az Orbán-kormánynak
2020. 11. 25. 10:36 hirhatar.hu
  Ezt vedd fel egy állásinterjúra, hogy garantáltan sikered legyen
2020. 11. 24. 20:20 gyomroi-hirhatar.hu
  Betegségek a kutyáknál, melyekkel érdemes orvoshoz fordulni
2020. 11. 24. 20:16 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan rendezzünk be egy ifjúsági szobát?
2020. 11. 24. 20:07 hirhatar.hu
  A prémiumminőségű kutyatápok
2020. 11. 24. 20:07 hirhatar.hu
  Kölcsönfelvétel a kényelmes fotelből, vagyis az Otthoni Szolgáltatás előnyei
2020. 11. 24. 19:55 11keruleti-hirhatar.hu
  Tökéletes ajándékötletek Warhammer-fanoknak
2020. 11. 24. 19:28 21keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport