HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Visegrádi álmok

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.24.
 Szerda
Ma Kinga, Kincső napja van.
Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,96 Ft
   CHF árfolyam
   406,84 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 12. 08. 11:01     


PuPu

Visegrádi álmok
Gatya a helyzet, az Unió bekeményített, beígért ilyen-olyan vizsgálatokat az általuk folyósított pénzek költésével és elszámolásával kapcsolatban, márpedig ez sok jót nem igér. Az uniós elszámolások felettébb részletesek, nem lehet nagyvonalúskodni, ott nem az a támogatási szempont, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet, és nem lehet a szabályokat ahhoz igazítani, hogy Mészárosról vagy Simicskáról van szó.

Bürokraták ezek a javából, és ezt ne tekintse senki pejoratív megbélyegzésnek, egy állam - de bármely szervezet - sem lehet meg bürokrácia és bürokraták nélkül.

A jó bürokrata pedig évezredek államigazgatási tapasztalatainak esszenciája.

A pénzügyi revizor pedig  a hajdani királyok pénzügyeinek intézői, kincstárainak kezelői által felhalmozott tapasztalatok alapján dolgozik, és ha jó revizor, akkor nem érdeklik a helyi potentátok érdekei, csak a szerződések és a bizonylatok, jegyzőkönyvek.

Szóval, ha jönnek vizsgálni, akkor az nem lesz egy sétagalopp, nem lehet majd süketeléssel, okosba, meg a turul tojásával elintézni a zűrös ügyeket.

 

Ha hibát találnak, vissza kell fizetni ezt-azt, ami ennek a gazdaságnak nem lesz könnyű mutatvány.

Még ennél is félelmetesebb, hogy uniós körök már pedzegették, hogy vissza kell fogni a támogatásokat azoknál az országoknál, melyek nem akarják kivenni részüket a menekültkérdés megoldásából.

Közben az Együtt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez valamennyi kormánytag és családtagjaik ellen, mivel a Parlament ellehetetlenítette a vagyonosodási vizsgálatok folytatását.

Ilyen vizsgálatot csak akkor lehet végrehajtani, ha az érintett hozzájárul és akkor is csak becsléssel.

Nem hinném, hogy éppen ebbe fog belebukni Orbán, de igen gyakran elő szokott fordulni, hogy egy bagatell ügy adja meg az első lökést a szakadék felé vezető lejtőn...

Bár itthon a csapból is Orbán sikerei folynak, rájátszva a nép legprimitívebb félelmeire és előítéleteire, Orbán helyében mégsem lennék túl nyugodt.

Egyszer azért majd valakitől meghallja a nép, hogy a király meztelen.

Hogy hozzánk - ezer oknál fogva - senki sem akar menekülni, innen viszont...

És rájön, hogy Orbán elmebeteg, aki képzelt ellenségekkel hadakozik - vagy a népet nézi hülyének.

Don Quijote ezerszer tisztességesebb volt nála, ő ugyanis a szélmalmokban valódi ellenségeket látott, míg a mi Sancho Panzánk pontosan tudja, hogy nem létező démonok ellen hadakozik.

 

Orbán ebben a helyzetben lehetőséget látott arra, hogy bekerülhessen az európai politikusok belső körébe, hogy Európa vezetői közé kerülhessen, hiszen ő már kinőtte ezt az országot, mint Friderikusznál tett nyilatkozata szerint Berki Krisztián, és itt az ideje, hogy ezt a tényt mások is felismerjék.

Az kétségtelen, hogy neve lett Európában, de hát neve volt Matuska Szilveszternek, meg Enver Hodzsának is...

Egyéni akciói során elszigetelődött, nemigen állnak vele szóba jelentős politikusok, pedig mindent megtenne érte.

Az a médium, melyhez hozzáfér lelkesen harsogja, hogy mennyire igaza van, és mennyire eljelentéktelenedett Merkel, meg, hogy legjobb lenne, ha hazamenne főzni.

Azt nem köti senki orrára, hogy Merkel a rengeteg buktató ellenére képes kezelni egyszerre a görög válságot, a pénzügyi világálság utóhatásait, az ukrán válságot és a menekültkérdést, melyből legalább kettőben Orbán enyves keze is benne van.

Ha valakinek, neki aztán tudnia kellene, hogy Angela valóban egy angyal, hiszen kevesen tűrnék el egy hozzá hasonló piaci legyet ilyen sokáig, már mindenki elővette volna a légycsapót.

 

Orbán Magyarországot már tönkretette, darabokra szaggatta, de most, hogy egy csendes estén, mikor elfelejtette bevenni a kis pirosat, meg a nagy kerek fehéret, hirtelen felismerte magában a világpolitikai kaliberű politikust.

Nekilátott hát az Unió szétcincálásának.

Ehhez persze partnerek kellenének, és ő most úgy csinál, mintha a visegrádi négyek tagországaként Magyarország megtalálta volna természetes szövetségeseit a brüsszeli elnyomás ellen.

Ez egyrészt marhaság, másrészt meg megint csak belpolitikai célokat szolgál.

Csehország nem engedheti meg magának a német gazdaságtól való függés lazulását, Szlovákia hozzánk való viszonya közismert, ha kiderülne, hogy Krisztus magyarul beszélt, akkor az ország kollektíven áttérne az egy igaz hitre.

Lengyelországban lennének vevők az Orbán féle megoldásokra, de már az első lépéseknél kőbe szaladt a kasza - az alkotmánybírák megválasztásának Orbán féle módszerére válaszul alkotmányos válság alakult ki.

A hatalom utcai tüntetésektől tart, és egyáltalán nem biztos, hogy ebben a helyzetben Orbán unióval szembeni hepciáskodásait támogatnák.

De ha támogatnák is, a lengyelek nem politikai következetességükről híresültek el, ők sem voltak képesek soha összefogni - miért pont mostanra javultak volna meg?

A helyzet most olyan, min amikor a róka javaslatot tesz a libának, a kutyának meg a lónak a gazda elleni összefogásra.

 

Viszont lehet revolverezni Merkelt, míg csak - minden angyali türelme ellenére - be nem gorombul.

Orbán itthon mostanában nem nagyon vitézkedik, amin nem is csodálkozom, nincs mit mondania a magyar társadalomnak.

Bár a hajókürtre fel van írva, hogy a magyar reformok működnek, de érdekes lenne tudni, hogy mit válaszolna, ha egyszer valaki feltenné neki a kérdést, hogy konkrétan milyen reformokról beszél?

Hacsak azt nem tekinti reformnak, hogy ellopta a nyugdíjra félretett pénzeket, így aztán nemhogy a parasztnak, de senkinek sem lesz tisztességes nyugdíja egy élet munkája és járulékfizetése után.

A járulék ma már adó, arra költi a kormány, amire akarja - mondjuk épít még egy-két stadiont...

Esetleg még az is reform lehet, hogy gyakorlatilag megszűnőben van a betegellátás, az egészségügy a padlón hever, nemsokára már a beteg is.

Persze majd meghallgathatjuk, hogy nyomják Krahácsot, hogy a magállamok terrorja miatt áll a gazdaság, de nem baj, majd mi összefogunk a visegrádi államokkal és a haza virágba borul.

 

Egyre nevetségesebbek is vagyunk, az adótahóság megbírságol egy télapót, mert nem ad nyugtát, az egyik adóellenőr előtt turkál a másik fenekében az ellenőrzött orvosnő, lehet, holnap a kazalban Juliska előrántja a nyugtatömböt, mikor Jancsi kiabál Jóskának, hogy be lehet szállni.

Az adóellenőr olyan, mint a kovács - egy kovács az nem kovács, két kovács az fél kovács, három kovács egy kíváncsi.

Ami meg az Uniót, meg a NATO-t illeti, már a csatlakozáskor megmondtam, hogy mi vagyunk Lenin bosszúja, ha mi belelépünk, hát el lehet dobni mindkét szervezetet.

Látnok vagyok!

 

:O))) 


További hírek

  3 dolog, amit kevesen tudnak a minőségi ajtók gyártásáról
2024. 07. 24. 10:13 fovarosi-hirhatar.hu
  Mire figyeljünk etikett címke beszerzésekor?
2024. 07. 23. 11:22 hirhatar.hu
  Milyen iparágakban van szükség nyomtatott címkére?
2024. 07. 23. 11:13 gyomroi-hirhatar.hu
  Címkék a vállalkozás szolgálatában
2024. 07. 23. 11:09 pestmegyei-hirhatar.hu
  Gyönyörű és biztonságot adó kerítés, amelyre nem lesz gondod
2024. 07. 23. 09:33 kecskemeti-hirhatar.hu
  Így lesz egy terméknek luxus kinézete
2024. 07. 23. 09:31 kecskemeti-hirhatar.hu
  Digitális lábnyomunk csökkenthető!
2024. 07. 22. 10:04 fovarosi-hirhatar.hu
  Tudnivalók a felhőszolgáltatások működése kapcsán
2024. 07. 22. 09:59 13keruleti-hirhatar.hu
  Elhasználódtak a céges informatikai eszközök? Itt a megoldás!
2024. 07. 22. 09:53 gyomroi-hirhatar.hu
  Aranyér és sport: mit szabad és mit nem?
2024. 07. 22. 09:43 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport