HÍRHATÁR ONLINE - A függönyök és szőnyegek tisztítását így érdemes megoldani

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.08.08.
 Szombat
Ma László napja van.
Holnap Emőd napja lesz.
   EUR árfolyam
   346,21 Ft
   CHF árfolyam
   320,46 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 07. 17. 08:45     


A függönyök és szőnyegek tisztítását így érdemes megoldani
A függönyök és szőnyegek tisztítása az időszakos nagytakarítások elmaradhatatlan teendői közé tartozik. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy ezeket a feladatokat milyen sorrendben, illetve melyik módszereket alkalmazva végezzük el.

A cikkben részletesen ismertetjük tehát a függöny, valamint a szőnyeg tisztításának a javasolt módját, méghozzá a tartósan üde és friss összhatás elérésének érdekében.


Milyen sorrendben célszerű haladni a függönyök és szőnyegek tisztításával?

A

mikor takarításról van szó, mindig fentről lefelé érdemes haladni az egyes elemek tisztításával. Ennek az íratlan szabálynak egy borzasztó egyszerű oka van: a tisztítás során a por és a kosz mindig fentről lefelé esik a gravitáció hatására. Ezért a fordított sorrendben történő munkavégzéssel csak saját magunknak csinálnánk felesleges plusz munkát. Hogyha a függönyökkel kezdünk, és utána foglalkozunk csak a szőnyegekkel, azzal rengeteg energiát, időt és felesleges bosszúságot takaríthatunk meg.


A függönyök tisztításának javasolt módja

 

A függönyöket először le kell venni a tartóról annak érdekében, hogy a tisztításukat megoldhassuk. Ehhez mindenképpen szükségünk lesz egy kellően stabil és biztonságos létrára vagy pedig egy kellő magasságot biztosító állványra. Mindig legyünk körültekintőek a létre elhelyezése kapcsán. Nincs az a függöny, aminek a tisztítása megérné a testi épségünk kockáztatását. A jó helyen és stabilan felállított létrára vagy állványra felállva kényelmesen levehetjük magát a függönyt.

 

A levett függönyt tegyük egyből a mosógépbe, és indítsunk el egy tisztítóprogramot. Amíg a gép dolgozik, mi letörölgethetjük az ablakot. A kimosott függönyt alaposan rázzuk ki, majd tegyük is vissza a helyére, hogy száradás közben alaposan kirúghassa magát.


A szőnyegek tisztítását így érdemes megvalósítani

 

Bármennyire is gondosan járunk el a rendszeresen végzett porszívózással, bizonyos idő eltelte után elkerülhetetlenné válik a szőnyegek alaposabb tisztítása. Ehhez a feladathoz pedig az első lépés, hogy a szőnyeget kivisszük a helyiségből.

 

Kertes családi házban élve ez könnyen kivitelezhető, társasházban vagy panelban lakva marad az erkély vagy pedig egy közel eső park. A következő dolgunk alaposan kiporolni a szőnyeget, hogy a hosszú hónapok alatt felgyülemlett por távozhasson a textilrétegekből.

Nyáron, a melegebb időben át is moshatjuk a szőnyeg felületét, ezáltal is elősegítve a tartósabb végeredményt. Ezt követően már csak a száradást kell megvárnunk, és vihetjük is vissza az immáron megtisztított szőnyeget a maga helyére.

 

Még inkább látványos eredményt érhetünk el abban az esetben, hogyha a tisztításhoz kellemes illatú készítményt alkalmazunk. Az így megtisztított szőnyeg ugyanis üde frissességet kölcsönözhet az egész lakásnak.


További hírek

  Élettel telt meg a Káptalan utca Pécsett
2020. 08. 08. 14:06 pecsi-hirhatar.hu
  Demeter Szilárd zenésztársától kér tanácsot 6,6 millió forintért, ami közpénz
2020. 08. 07. 15:52 hirhatar.hu
  Hétköznapi történet a mai Magyarország helyzetéről
2020. 08. 07. 15:52 hirhatar.hu
  Őrizetben a közismert hazai élelmiszerlánc milliárdos tulajdonosa – félmilliárdot sikkasztott
2020. 08. 07. 15:52 hirhatar.hu
  Fényfikciók a Káptalan utcában
2020. 08. 07. 14:26 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb cég települt be a Déli Ipari Parkba
2020. 08. 06. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Háború kezdődött a DK és a Momentum között Gödön
2020. 08. 05. 18:09 hirhatar.hu
  A Lánchíd felújítási tenderét visszadobta a hatóság, Karácsony Gergelytől akár Mészáros is bejelentkezhet
2020. 08. 05. 18:09 hirhatar.hu
  Megtudtuk, hogy miért nem lesz még egy darabig 6-os villamos
2020. 08. 05. 18:09 hirhatar.hu
  Mindenki szívében van egy dallam
2020. 08. 05. 08:20 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport