HÍRHATÁR ONLINE - A nem tehetős Orbán Viktor saját lábunkon álló famíliája

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.10.19.
 Péntek
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.
   EUR árfolyam
   323,51 Ft
   CHF árfolyam
   283,6& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 11. 13. 13:00     


A nem tehetős Orbán Viktor saját lábunkon álló famíliája
Lázár miniszter a napokban, a főnöke vejével kávézott a belvárosban. Valószínűleg az időjárásról, a fociról és a nőkről beszélgethettek – Budácsik Lajos írása.

Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja nagy virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba. (Móricz Zsigmond: Rokonok)

 

Lázár miniszter a napokban, a főnöke vejével kávézott a belvárosban. Valószínűleg az időjárásról, a fociról és a nőkről beszélgethettek. A tárcavezető a maga cinikus módján, a heti kormányinfón gyakorlatilag egy legyintéssel válaszolt. Szerinte csak azért találkozott a vállalkozóval, mert a parlamentben kérdést intéztek hozzá Tiborczról. Úgy vélte,

 

„Ha Tiborcz István ugyanennyi pénzt keresne, ugyanilyen házat vásárolna, ugyanennyi lenne a jövedelme, ugyanennyire sikeres lenne a vállalkozása, de nem Orbán Viktor veje lenne, fel nem állna egyetlenegy parlamenti képviselő sem, és meg sem kérdeznék”.

 

 

Lázár miniszter gyakran panaszkodik arra, hogy rendkívül elfoglalt, nagy a teher a vállán. Így különösen életszerű lehet a magyarázata. Valószínűleg minden esetben ilyen körültekintően jár el: meghívatja magát egy kávéra mindazokkal, akikkel kapcsolatban kérdést intéznek hozzá a parlamentben. Ha így van, akkor vigyáznia kell a szívére, mert a sok kávé igencsak ártalmas lehet.

 

Ha már így szóba került, akkor érdemes néhány, a történethez kapcsolódó információmorzsát is megosztani a kedves olvasókkal.

 

Emlékszünk arra, hogyan juttatta a hatalom a párthoz közelállók, rokonok, barátok, szomszédok tulajdonába a trafikokat. A derékhadat, a Fidesz középkádereit, a holdudvar „ékességeit” fizette ki így a párt, nem törődve azzal, hogy közben sok ezer család egzisztenciáját tette tönkre.

 

Hasonlóan történt a magyar föld kiárusítása is. Fideszes strómanok, illetve a hatalom kegyeltjei kezébe került a föld. Ugyanakkor sok-sok, ténylegesen a földből élő család jutott koldusbotra. Szakértők szerint, még a Horthy-korszakban sem volt olyan mértékű a földkoncentráció, mint Orbán regnálása  alatt.

 

Nem maradtak ki a jóból az ország első emberének rokonai sem. A kormányfő édesapjának, testvéreinek cégei virágkorukat élik, dől a profit a családhoz. Nem fogják vissza magukat. Addig „hízzunk”, míg lehet – mondhatják. Elmúltak már azok az idők, amikor első kormányzása idején a miniszterelnök még arról beszélt szűk körben: „ne mi nyerjük a legtöbbet”.

 

 

Minden „fillérért” lehajolnak, számítva a rosszabb időszakokra is.

 

A család üzletei mögött – valamilyen „véletlen” folytán – szinte mindig fölsejlik a nemzet gázszerelője is. A miniszterelnök cimborája valószínűleg maga sem tudja, hány céget vett(ek) a nevére, netán éppen melyik jól tejelő közbeszerzést nyerte el. A legendák szerint – hiszen senki sem bizonyította eddig – az ország egyik leggazdagabb gázszerelője nem egyéb, mint Orbán intézője, a nagy család pénztárosa. Arról is hallani,  ahogyan nőnek a „trónörökös” gyerekek, úgy fognak mind többet kihasítani az ország „zsenijének” milliárdjaiból. Jut is, marad is.

 

A miniszterelnök elsőszülött lányának férje – fiatal kora ellenére – igen sikeresnek mondható az üzleti életben. Az utóbbi években számos üzletben tűnt fel, hol tulajdonosként, hol csendestársként. Neve védjegy. Az üzletfelei tudják, ki ül velük szemben. Az első nagy biznisz a közvilágítás – úgymond – korszerűsítésére kiírt közbeszerzések elnyerésével ütött be. Hirtelen a fideszes nagyvárosok önkormányzatának többsége megvilágosodott, és Tiborcz cége sorban nyerte el a zsíros, döntően egymilliárd feletti üzleteket. A  vállalkozást – a növekvő botrány miatt– jó pénzért eladta. A befolyt milliárdok az ifjú párocska anyagi hátterét pár generációra már megalapozták.

 

Az üzleti életből azonban a vő nem vonult ki. Elmondása szerint:

 

„az Eliosban való részvételem és az abból való kiszállásom kapcsán megértettem, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel”.

 

Ezért váltott: az ingatlanüzletben gondolta megvalósítani önmagát. A látszat szerint sikerrel, hisz’  amihez nyúl, arannyá változik.

 

Hallani szállodavásárlásokról, kétesnek is mondható török kapcsolatokról, ingatlanbefektetésekről. A kastélyprogramban is jó lehetőséget láthat a kormányfő első unokájának édesapja. Érdekeltsége lehet a turai kastélyban. A helyiek szerint a család a várományosa az elhunyt szaúdi milliárdos Pharaon  „professzor” seregélyesi kastélyának is. Az ügyletekben többnyire csendestársként vesz részt.

 

 

Nemrégen kertes villát vásárolt Tiborcz a főváros egyik legdrágább környékén, a 12. kerületi Kútvölgy virányosi részén. Az Átlátszó szerint a környéken több százmillió forintért árulnak ehhez hasonló villákat. Az 1500 négyzetméteres ingatlannal szemben a Japán nagykövetség található, két sarokra pedig Orbán Viktor Cinege úti háza.

 

További érdekes ingatlanügyekről is szól a fáma, amelyekben a török szál is erősen jelen lehet. Vajon véletlen, hogy a választások közeledtével jutott eszébe a lézerblokkolót kedvelő miniszternek régi cimborája, még a polgármesteri időkből? Vagy csak a Fidesz prominensei újabb parasztvakításáról, manipulációjáról lehet szó? Esetleg a postás szerepét játszotta el a nagy hatalmú kormánytag?

 

A miniszterelnök – saját elmondása szerint – nem tehetős ember. Saját kezűleg aláírt legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint – Anikó asszonnyal közös számlájukon – 742 ezer forint megtakarítása volt. Látszik, hogy takarékoskodnia kell, nem telik egy rendes öltönyre sem.

 

A jelek szerint, a 31 éves vőnek és a nejének azonban  van mit aprítania a tejbe. Hogy ebben milyen szerepe van a kormányfő apukának? Az asszonyka dühében a férjét ért támadások miatt, a közösségi oldalon üzent:

 

„Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük.”

 

Ha ő mondja, akkor ezt vegyük készpénznek..(?)

 

(kép: blikk, magyarnarancs, hvg)


További hírek

  Ungár: Hatalmas ziccert hagy ki az LMP, ha nem áll be Puzsér mögé
2018. 10. 19. 19:00 hirhatar.hu
  Nem talál albérletet a kutyájával a látássérült fiú
2018. 10. 19. 18:30 hirhatar.hu
  Gyurcsány: "A menekültkérdésnél is van nagyobb kihívás"
2018. 10. 19. 18:00 hirhatar.hu
  A DK szerint a Jobbik akadályozza a kormányfő utazásainak parlamenti vizsgálatát
2018. 10. 19. 15:00 hirhatar.hu
  Felszólították Demeter Mártát, hogy azonnal távozzon a parlamentből
2018. 10. 19. 14:30 hirhatar.hu
  Hétszázezres megtakarításból egymilliós zakóra futotta Orbánnak
2018. 10. 19. 14:00 hirhatar.hu
  Halálba kergették..?; Öngyilkos lett a Kuciak-ügyben korábban őrizetbe vett férfi
2018. 10. 19. 11:38 hirhatar.hu
  ENSZ-vizsgálatot sürgetnek az állítólag a szaudi konzulátuson véres körülmények között eltűnt újságíró ügyében
2018. 10. 19. 11:38 hirhatar.hu
  Tiltólistára kerülnek a cigarettacsikkek is – óriási a tiltakozás a multiknál
2018. 10. 19. 11:38 hirhatar.hu
  Baukó Éva oda nézett, ahova kevesen látnak be(..?)
2018. 10. 19. 11:07 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport