HÍRHATÁR ONLINE - A nem tehetős Orbán Viktor saját lábunkon álló famíliája

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.07.23.
 Hétfő
Ma Lenke napja van.
Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
   EUR árfolyam
   325,97 Ft
   CHF árfolyam
   280,80 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 11. 13. 13:00     


A nem tehetős Orbán Viktor saját lábunkon álló famíliája
Lázár miniszter a napokban, a főnöke vejével kávézott a belvárosban. Valószínűleg az időjárásról, a fociról és a nőkről beszélgethettek – Budácsik Lajos írása.

Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja nagy virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba. (Móricz Zsigmond: Rokonok)

 

Lázár miniszter a napokban, a főnöke vejével kávézott a belvárosban. Valószínűleg az időjárásról, a fociról és a nőkről beszélgethettek. A tárcavezető a maga cinikus módján, a heti kormányinfón gyakorlatilag egy legyintéssel válaszolt. Szerinte csak azért találkozott a vállalkozóval, mert a parlamentben kérdést intéztek hozzá Tiborczról. Úgy vélte,

 

„Ha Tiborcz István ugyanennyi pénzt keresne, ugyanilyen házat vásárolna, ugyanennyi lenne a jövedelme, ugyanennyire sikeres lenne a vállalkozása, de nem Orbán Viktor veje lenne, fel nem állna egyetlenegy parlamenti képviselő sem, és meg sem kérdeznék”.

 

 

Lázár miniszter gyakran panaszkodik arra, hogy rendkívül elfoglalt, nagy a teher a vállán. Így különösen életszerű lehet a magyarázata. Valószínűleg minden esetben ilyen körültekintően jár el: meghívatja magát egy kávéra mindazokkal, akikkel kapcsolatban kérdést intéznek hozzá a parlamentben. Ha így van, akkor vigyáznia kell a szívére, mert a sok kávé igencsak ártalmas lehet.

 

Ha már így szóba került, akkor érdemes néhány, a történethez kapcsolódó információmorzsát is megosztani a kedves olvasókkal.

 

Emlékszünk arra, hogyan juttatta a hatalom a párthoz közelállók, rokonok, barátok, szomszédok tulajdonába a trafikokat. A derékhadat, a Fidesz középkádereit, a holdudvar „ékességeit” fizette ki így a párt, nem törődve azzal, hogy közben sok ezer család egzisztenciáját tette tönkre.

 

Hasonlóan történt a magyar föld kiárusítása is. Fideszes strómanok, illetve a hatalom kegyeltjei kezébe került a föld. Ugyanakkor sok-sok, ténylegesen a földből élő család jutott koldusbotra. Szakértők szerint, még a Horthy-korszakban sem volt olyan mértékű a földkoncentráció, mint Orbán regnálása  alatt.

 

Nem maradtak ki a jóból az ország első emberének rokonai sem. A kormányfő édesapjának, testvéreinek cégei virágkorukat élik, dől a profit a családhoz. Nem fogják vissza magukat. Addig „hízzunk”, míg lehet – mondhatják. Elmúltak már azok az idők, amikor első kormányzása idején a miniszterelnök még arról beszélt szűk körben: „ne mi nyerjük a legtöbbet”.

 

 

Minden „fillérért” lehajolnak, számítva a rosszabb időszakokra is.

 

A család üzletei mögött – valamilyen „véletlen” folytán – szinte mindig fölsejlik a nemzet gázszerelője is. A miniszterelnök cimborája valószínűleg maga sem tudja, hány céget vett(ek) a nevére, netán éppen melyik jól tejelő közbeszerzést nyerte el. A legendák szerint – hiszen senki sem bizonyította eddig – az ország egyik leggazdagabb gázszerelője nem egyéb, mint Orbán intézője, a nagy család pénztárosa. Arról is hallani,  ahogyan nőnek a „trónörökös” gyerekek, úgy fognak mind többet kihasítani az ország „zsenijének” milliárdjaiból. Jut is, marad is.

 

A miniszterelnök elsőszülött lányának férje – fiatal kora ellenére – igen sikeresnek mondható az üzleti életben. Az utóbbi években számos üzletben tűnt fel, hol tulajdonosként, hol csendestársként. Neve védjegy. Az üzletfelei tudják, ki ül velük szemben. Az első nagy biznisz a közvilágítás – úgymond – korszerűsítésére kiírt közbeszerzések elnyerésével ütött be. Hirtelen a fideszes nagyvárosok önkormányzatának többsége megvilágosodott, és Tiborcz cége sorban nyerte el a zsíros, döntően egymilliárd feletti üzleteket. A  vállalkozást – a növekvő botrány miatt– jó pénzért eladta. A befolyt milliárdok az ifjú párocska anyagi hátterét pár generációra már megalapozták.

 

Az üzleti életből azonban a vő nem vonult ki. Elmondása szerint:

 

„az Eliosban való részvételem és az abból való kiszállásom kapcsán megértettem, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel”.

 

Ezért váltott: az ingatlanüzletben gondolta megvalósítani önmagát. A látszat szerint sikerrel, hisz’  amihez nyúl, arannyá változik.

 

Hallani szállodavásárlásokról, kétesnek is mondható török kapcsolatokról, ingatlanbefektetésekről. A kastélyprogramban is jó lehetőséget láthat a kormányfő első unokájának édesapja. Érdekeltsége lehet a turai kastélyban. A helyiek szerint a család a várományosa az elhunyt szaúdi milliárdos Pharaon  „professzor” seregélyesi kastélyának is. Az ügyletekben többnyire csendestársként vesz részt.

 

 

Nemrégen kertes villát vásárolt Tiborcz a főváros egyik legdrágább környékén, a 12. kerületi Kútvölgy virányosi részén. Az Átlátszó szerint a környéken több százmillió forintért árulnak ehhez hasonló villákat. Az 1500 négyzetméteres ingatlannal szemben a Japán nagykövetség található, két sarokra pedig Orbán Viktor Cinege úti háza.

 

További érdekes ingatlanügyekről is szól a fáma, amelyekben a török szál is erősen jelen lehet. Vajon véletlen, hogy a választások közeledtével jutott eszébe a lézerblokkolót kedvelő miniszternek régi cimborája, még a polgármesteri időkből? Vagy csak a Fidesz prominensei újabb parasztvakításáról, manipulációjáról lehet szó? Esetleg a postás szerepét játszotta el a nagy hatalmú kormánytag?

 

A miniszterelnök – saját elmondása szerint – nem tehetős ember. Saját kezűleg aláírt legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint – Anikó asszonnyal közös számlájukon – 742 ezer forint megtakarítása volt. Látszik, hogy takarékoskodnia kell, nem telik egy rendes öltönyre sem.

 

A jelek szerint, a 31 éves vőnek és a nejének azonban  van mit aprítania a tejbe. Hogy ebben milyen szerepe van a kormányfő apukának? Az asszonyka dühében a férjét ért támadások miatt, a közösségi oldalon üzent:

 

„Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük.”

 

Ha ő mondja, akkor ezt vegyük készpénznek..(?)

 

(kép: blikk, magyarnarancs, hvg)


További hírek

  200 milliót ígértek a hazai független újságírásnak: Trump orbáni pávatáncával átveri a maroknyi ellenállást
2018. 07. 23. 14:00 hirhatar.hu
  Piros helyett ismét sárga lesz - teljesen megújulhat a fogaskerekű-vasút
2018. 07. 23. 13:30 hirhatar.hu
  Na nebassz...: Garancsi lenyúlta a legnépszerűbb és legdrágább ligeti immár ex-underground helyet is
2018. 07. 23. 13:00 hirhatar.hu
  Nyilvános: Trump 150 000 dollárral tömte ki a pletykás Playboy-nyuszit
2018. 07. 23. 10:25 hirhatar.hu
  Eddig 16 halott és több mint ötven sebesült maradt a kabuli reptér robbantása után
2018. 07. 23. 10:25 hirhatar.hu
  Zavarodott ámokfutó lövöldözött, halálos áldozatok is vannak
2018. 07. 23. 10:25 hirhatar.hu
  Árverésen Madonna titkos leszbikus levelei
2018. 07. 23. 09:11 hirhatar.hu
  Király Gábornak nem kell a Mészáros-féle gagyimarketing
2018. 07. 23. 09:11 hirhatar.hu
  Az Agymenők sztárjai a sorozat legendás fesztiválhelyszínéről jelentkeztek be
2018. 07. 23. 09:11 hirhatar.hu
  Lemondásra kényszerült Özil az Erdogannal történt (kényszerű?) bratyizás után
2018. 07. 23. 08:46 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport