HÍRHATÁR ONLINE - Az igazi ezermesterek 3 ismérve

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.03.01.
 Péntek
Ma Albin napja van.
Holnap Lujza napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,75 Ft
   CHF árfolyam
   411,3& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 01. 13. 16:46     


Az igazi ezermesterek 3 ismérve
A barkácsolás egy remek szabadidős tevékenység, amit lehet amatőr, illetve profi szinten is űzni. Az előbbibe azok tartoznak, akik inkább csak a kaland kedvéért vagy unalomból próbálkoznak ezzel-azzal, ám egy valódi ezermester számára jóformán nincs lehetetlen. De vajon kik is ők?

Akiknek minden műveletre megvannak a megfelelő szerszámaik

 

Szerszámok és segédeszközök nélkül maximum MacGyver képes bármit megszerelni, egy “földi halandó” nem sokra megy, ha csak a két keze áll rendelkezésre, hiába tudja, hogy mi a probléma, és hogyan lehetne orvosolni.

 

Ám egy ezermesternek elég csak végigböngésznie a finnshop.hu-n a Fiskars Hardware termékeket, és máris tudni fogja, hogy melyik eszközt mi mindenre tudná használni. Ez a széria ugyanis kimondottan a szakemberek és ezermesterek számára készült. A gyártás előtt a vállalat egy kérdőívben tudakolta meg a felhasználóktól, hogy mit várnak el egy tökéletes szerszámtól.

 

A kapott válaszok alapján, a valós vásárlói igények figyelembevételével indult csak el a gyártás, az eszközöknek pedig igen nagy sikere lett. Hisz egy jó ezermester pontosan tudja, hogy minden projekt sikerében döntő szerepe van a használt szerszámoknak, és egy jól választott eszközzel mennyire meg tudja könnyíteni a dolgát. 

 

A kések, pengekések, kalapácsok, fűrészek, ollók, csákányok, lemez- és csapszegvágók, valamint a bontószerszámok szinte minden ezermester készletében alapvetőek, hisz gyakran van szükség rájuk.

 

Akik szerint “nincs lehetetlen, csak tehetetlen”

 

Ma már az emberek többsége azt az elvet vallja, hogy ami nem működik vagy hibás, azt azonnal ki kell dobni és újat venni helyette. Ezzel azonban sok olyan tárgy is hulladékként végzi, ami egyébként javítható lenne.

 

Az ezermesterek pedig ezt pontosan tudják. Ők úgy tekintenek egy elromlott mosógépre, egy törött lábú asztalra vagy egy beragadt zárra, mint egy izgalmas kihívásra, nem pedig egy kidobásra ítélt kacatra. 

 

Ugyanis ismét itt a remek alkalom, hogy megcsillogtathassák remek műszaki érzéküket és problémamegoldó képességüket. Hisz az elromlott tárgyak a legtöbb esetben még javíthatóak, ha pedig mégsem, akkor más, alternatív módon felhasználhatóak.

 

Hisz nem egy olyan esetet láttunk már, amikor élelmes barkácsmesterek mindenféle maradék alapanyagból fűnyírót, vízszivattyút, riasztót, kerti bútort vagy egyéb ötletes tárgyat készítettek.

 

Akik mindig készek újat tanulni

 

Lehet, hogy valakinek a kisujjában van például elektronika, viszont vajmi kevés fogalma van a vízvezetékszerelésről vagy az asztalosmunkákról. Egy valódi ezermester tudja, hogy mindig van hová fejlődni, mindig lehet új dolgokat tanulni, és szívesen is bővíti a látókörét újabb és újabb ismeretekkel.

 

Minél több területhez ért, természetesen annál több szerszámra is lesz szüksége, viszont ha van egy megbízható hely, ahonnan kiváló minőségű eszközöket lehet beszerezni, az már több mint fél siker!

 

(x)
További hírek

  Orvostudomány a világűrben, stroke és zene
2024. 02. 28. 22:02 pecsi-hirhatar.hu
  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
2024. 02. 26. 10:43 pestmegyei-hirhatar.hu
  A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
2024. 02. 25. 22:07 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport