HÍRHATÁR ONLINE - Botka László különadó kiterjesztését javasolja a leggazdagabb magyarokra is

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.06.04.
 Csütörtök
Ma Bulcsú napja van.
Holnap Fatime napja lesz.
   EUR árfolyam
   345,57 Ft
   CHF árfolyam
   320,93 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 04. 06. 11:19     


Botka László különadó kiterjesztését javasolja a leggazdagabb magyarokra is
Szeged polgármestere, aki tavaly ősszel távozott az MSZP-ből, elővette néhány évvel ezelőtti, „fizessenek a gazdagok” szlogenjét, amit 2017-ben, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjeként hirdetett meg.

Botka „Nemzeti Szolidaritási Programot” hirdetett, szerinte „történelmi időket élünk”, „a világ és hazánk sem nézett még szembe olyan kihívással, mint ez a mostani, a koronavírus-járvány”, amelynek „egészségügyi és társadalmi hatása, annak mélysége még nem látható teljes egészében”.

 

A szegedi polgármester szerint „nincsen olyan kormány vagy nemzet, amelyik fel tudott volna készülni egy ilyen súlyos válságra, nincsen olyan egészségügyi rendszer a világon, amely biztonsággal meg tudna birkózni a megbetegedések ilyen nagy számával”, „a kormányok többségének versenyt kell futnia az idővel”.

 

„Nem tudjuk még, mikor sikerül megállítani a járványt, nem tudjuk, hogy mikor oldhatóak majd fel a korlátozások. Azt sem tudjuk, hogy az élet mikor térhet vissza a rendes kerékvágásba, egyáltalán visszatérhet-e. Rengeteg fenyegető kérdésre kell választ találnia most az emberiségnek és nekünk, magyaroknak is” – írja Facebook-oldalán.

 

 Szeged polgármestere, aki szerint „bár a kérdések többségére nincsenek megnyugtató válaszaink, vannak lépések, amelyeket már most meg kell tennünk, hogy elhárítsuk a legnagyobb veszélyt, a társadalom összeomlását, amely a roppant gazdasági károk következménye lehet”.

 

„Magyarországon már most több tízezer ember elvesztette állását, de ez a szám folyamatosan növekszik. Heteken belül százezrek válhatnak munkanélkülivé, de a milliós nagyságrend sem elképzelhetetlen már. Ilyen mélységű válságra és fenyegetésre évtizedek óta nem volt példa” – teszi hozzá a szegedi polgármester, aki szerint „nincsen vita abban, hogy a járvány elleni küzdelem közös nemzeti ügy”, „a válsággal szemben pedig nemzeti összefogásra van szükség itthon is”. Ám „nem lehet kétséges az sem, hogy kormányzati beavatkozásra van szükség a leginkább rászorultak megsegítése érdekében”, és „minél tovább tart a válság, annál nagyobb léptékű intézkedésekre van szükség”, hiszen „már most is rengetegen vannak, akik egzisztenciális válságba kerültek, nem tudják fizetni számláikat, képtelenek fenntartani otthonukat, és sajnos az ország legszegényebb vidékein már ételre sem telik minden családnak”.

 

„Eljött az idő, hogy igazságot tegyünk, azonnali segítséget kell adnunk a rászorulóknak! Kezet kell nyújtsunk az elesetteknek!” – fogalmaz a szegedi polgármester, aki szerint „az elmúlt tíz évben gazdasági rendszerváltás történt Magyarországon”.

 

Botka szerint „eljött az ideje, hogy a legtehetősebb magyarok végre visszaadják, amit a közösből kaptak”. „A járvány idején joggal várják el az emberek, hogy az Orbán Viktor által épített „nemzeti tőkés” réteg is belenyúljon a zsebébe, és hozzájáruljon az ország megmentéséhez” – írja a szegedi polgármester, aki szerint „most bizonyíthatja be a Fidesz, hogy a „polgári Magyarország” és a Nemzeti Együttműködés Rendszere nemcsak „politikai termék” volt”.

 

Botka támogatja, hogy a kormány különadót ró ki a bankokra és a multikra, de úgy gondolja, „itt nem állhatunk meg”, ezért elővette néhány évvel ezelőtti szlogenjét, amely szerint „Fizessenek a gazdagok!”

 

(forrás: atv.hu)

 

 

 


További hírek

  MLSZ: megrovásra ítélték a George Floyd mellett demonstráló színes bőrű fradista labdarúgót
2020. 06. 03. 21:06 hirhatar.hu
  Kíváncsi a nemzeti konzultációs kérdőív első négy kérdésére...?
2020. 06. 03. 21:06 hirhatar.hu
  97 évesen meghalt Göncz Árpádné
2020. 06. 03. 21:06 hirhatar.hu
  Újabb lépés a méltányos minimálbérért
2020. 06. 03. 17:59 pecsi-hirhatar.hu
  5 milliárdért épült Trianon-emlékmű az Alkotmány utcába – elmarad az átadás
2020. 06. 03. 17:42 hirhatar.hu
  A DK nem vesz részt a Fidesz nemzetmegosztó parlamenti Trianon-megemlékezésén
2020. 06. 03. 17:42 hirhatar.hu
  Nem szólalhat meg az ellenzék a trianoni emlékülésen
2020. 06. 03. 17:42 hirhatar.hu
  Nemzeti Virológiai Laboratórium pécsi székhellyel
2020. 06. 02. 20:45 pecsi-hirhatar.hu
  Piszoárszabadság: régóta sejtett dolgok derülnek ki Orbánról
2020. 06. 01. 11:59 hirhatar.hu
  A törvénytelen Deák téri rasszista demonstráció rendben, viszont 1,2 milliós büntetés jár dudálásért
2020. 06. 01. 11:58 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport