HÍRHATÁR ONLINE - Botrány vagy hiszti a parlamentben: kiabálás és sípolás után kivonult az ellenzék

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.17.
 Kedd
Ma Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.
   EUR árfolyam
   333,36 Ft
   CHF árfolyam
   304,47 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 12. 11. 15:29     


Botrány vagy hiszti a parlamentben: kiabálás és sípolás után kivonult az ellenzék
A jelek szerint egyre inkább a botránypolitizálásra áll(na) rá az ellenzék, legalábbis az utóbbi hetek eseményei s az akcióról készült képen Ungár Péter arckifejezése ezt bizonyítják.

Hatékonyan kivitelezhető érvek helyett ricsajjal próbál érvényesülni az ellenzék a kormány arcátlan diktatúrájával szemben – sajnos nulla sikerrel.

 

Tegnap délután úgy próbálták megleckéztetni a kormányt a holnapi „rabszolgatörvény” megszavazása előtt, hogy legalább 2900 kiegészítő javaslattal igyekeztek ellátni a Kósa Lajos által beterjesztett törvénytervezetet s követelték, hogy mindezt egyenként tárgyalja meg az országgyűlés.

 

 

Ekkor még az utóbbi időben kissé anakronisztikusan hiperaktívkodó Kórozs Lajos még lelkesen posztolta, hogy „Leblokkolt a parlamenti munka! Beadtunk 2925 módosítót (véletlenül az utolsó pillanatban) a RABSZOLGA törvényhez! A ház munkája megbénult! Kövér elnök úr sehol! A fideszesek nagyon idegesek!”

 

Hát egy frászt.

 

Ugyanis az az arcátlan cinizmus, ami a Fidesz kisujjában van, nem biztos, hogy jól áll, de ami a nagyobb gond, nem biztos, hogy hatékony az ellenzék részéről. Ez tegnap sajnos be is igazolódott, miután a kormánytöbbség arról szavazott, hogy a cseles csomagot egyben szavazza meg s nem tárgyalja ki egyenként.

 

 

Ezt követően elszabadult a vásári vircsaft s a DK-s és szocialista képviselők előre bekészített s egyenkék eszközökkel elkövetett hangos sípolással és kiabálással próbálták megzavarni az ülést. De Kövér László nem arról ismert, hogy ilyenkor zavarba jön sőt – simán karhatalommal fenyegette meg a kínos közönségességgel protestáló ellenzékieket, miután kirendelte a házőrséget.

 

Persze pusztán pedagógiai céllal, mint a náci időkben.

 

Ezt követően – a Mi Hazánk képviselői kivételével – az ellenzéki képviselők elhagyták a parlament üléstermét. Z. Kárpát Dániel, akié az első interpelláció lett volna, nem volt hajlandó elmondani azt, hanem a többi ellenzéki képviselőhöz csatlakozva elhagyta az ülést, amely így kormánypárti interpellációkkal folytatódott.

 

 

Hogy ki kiből csinált hülyét a tegnapi cirkusszal, azt egyelőre nehéz eldönteni, de az bebizonyosodott, hogy a Fideszt a saját eszközeivel próbálni leteperni – több, mint teljesíthetetlen küldetés.

 

Ezzel együtt nem állnak le a tüntetők, újabb útlezárások a rabszolgatörvény miatt.

 

Győrben és Pécsett is félpályás útlezárással tiltakozik a Vasas Szakszervezeti Szövetség az úgynevezett rabszolgatörvény ellen. A demonstrációkat december 10., hétfőn tartják, Győrben délben kezdődött, Pécsen délután 2-kor indul a demonstráció.

 

A Vasasok ezzel folytatják a pénteken Veszprémben megkezdett tiltakozásukat, ahol az első félpályás útlezárást tartották a tervezett törvénymódosítás miatt. László Zoltán a Klubrádió kérdésére úgy nyilatkozott, ha elfogadják a törvényt, folytatni fogják a tiltakozást.


További hírek

  Európai egyetemi szövetségek a felsőoktatás megújításáért
2019. 09. 17. 17:37 pecsi-hirhatar.hu
  Fűzzünk, fonjunk, vágjunk!
2019. 09. 17. 13:35 fovarosi-hirhatar.hu
  A legmegbízhatóbb adattárolási mód
2019. 09. 17. 13:33 fovarosi-hirhatar.hu
  Ajándékozz puzzle-t!
2019. 09. 17. 13:23 13keruleti-hirhatar.hu
  Milliós tandíjú magániskolába járatja gyerekét Debrecen polgármestere
2019. 09. 17. 13:22 kecskemeti-hirhatar.hu
  Ki is valójában Kiss Henriett?
2019. 09. 17. 13:17 hirhatar.hu
  Dekoratív csempematrica
2019. 09. 17. 13:17 hirhatar.hu
  A gyökérkezelésről röviden
2019. 09. 17. 13:17 hirhatar.hu
  Fercsák Róbert időutazó?
2019. 09. 17. 13:17 bajai-hirhatar.hu
  Tüntetni fognak az utasok a MÁV ellen
2019. 09. 17. 12:22 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport