HÍRHATÁR ONLINE - Dörner György megtagadta a Jobbikot...?; – erre következtetünk a szerkesztőségünknek küldött leveléből

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.03.19.
 Kedd
Ma József napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
   EUR árfolyam
   314,33 Ft
   CHF árfolyam
   276,64 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 03. 02. 14:39     


Dörner György megtagadta a Jobbikot...?; – erre következtetünk a szerkesztőségünknek küldött leveléből
A Hírhatár részére érkezett ügyvédi küldemény szerint minden ténybeli alapot nélkülöző valótlan tényállítás, avagy híresztelés az a mondat, hogy „Tarlós egy echte és sokszorosan bizonyított szélsőjobbert nevezett ki az Újszínház élére”.

„Valótlanul, megalapozatlanul híreszteltük 2019. év februárjanuár (sic!) hó 12. napján kelt ’Köves Slomó rájött, hogy nem szereti a Karácsonyt’ című cikkben, hogy Dörner György, az Újszínház igazgatója szélsőjobber” – kérte maga Dörner György ezt a helyreigazítás-félét megjelentetni, amit ezennel szó szerint meg is tettünk (a februárjanuár egyéni dátummeghatározás szöveghű közlésével egyetemben).

 

 

A VÉLEMÉNYÜNK SZERINT szinkronszínészként népszerű, ám a VÉLEMÉNYÜNK SZERINT színházigazgatóként évek óta jegyzetlen Dörner Györgyről a kiváló és széles körben elismert vallásfilozófus és közéleti esszéista Gábor György tisztelte meg lapunkat írásával, amelyben megszokott ironikus stílusában elmélkedett Köves Slomó ellentmondásos közéleti tevékenységéről s ennek kapcsán írta a fent idézett mondatot.  

 

Bár a „cikk” amúgy nem tényközlő, hanem véleménycikk, amiben nem megalapozandó tényeket, hanem a szerző szubjektív véleményét közlik, a szélsőjobber pedig a jelen politikai pluralizmus állapotát tekintve még nem tartozik a becsületsértés és rágalmazás fogalomkörébe – bárki élvezheti ennek a törvényes ringatását, nem mellesleg, ha azon szélsőjobbos párt rendezvényén felfűtött beszéddel, előadással, síppal-dobbal-nádihegedűvel pozicionálja magát az adott párt jelentős számú szimpatizáló tömege előtt.

 

1989 óta ezt hivatalosan úgy hívják, hogy demokrácia s mint ilyen, mindenki olyan párt üdvében fürdik, amilyet megérdemel.

 

 

Ezért is érthetetlen, hogy D.GY, aki mellett 2012-ben az illusztrációkon látható ellentüntetők demonstráltak a „színháza” előtti kvázi baloldali tüntetésen, miért érzi úgy, hogy megbántható azzal, ha szélsőjobbernek minősíti bármely alanyi szerző, aki – ismételnénk meg - nem tényfeltáró, hanem véleménycikket ír. Az ilyen írásokban – nevéből fakadóan – véleményeket közölnek a szerzők s nem tényeket, amiket meg kellene alapozniuk hosszas kutatómunkával, amivel senki sem lehet jobban tisztában, mint maga a szerző Gábor György, aki a fél életét vallástörténeti kutatómunkával végzi....

 

De akkor lássuk a tényeket, melyek definiálása miatt perrel fenyeget Dörner.

 

1.Dörner György, az Új Színház leendő igazgatója és Pozsgai Zsolt leendő főrendező az Echo Tv, A gumid kopjon (ne a hazád) című műsorában vendégeskedett 2012. december 28.-án.

 

 

A beszélgetés végén a műsorvezető, Mészáros Imre közölte: „Mi Gój Motorosok úgy döntöttünk, hogy az első előadásokon ott leszünk motoros szerkóban és motorosként az Új Színházban, ha nincs kifogásotok ellene”.

 

„Motorosok jöjjenek, vegyenek bérletet. (...) Gyönyörűség lenne, ha ott az Andrássy úton jönnének a motorok és hova mennének, nem kocsmába, hanem színházba!” – összegzett Dörner György.

 

2.D.GY. pályázatában, amit a színház vezetői ambícióival kapcsolatosan benyújtott, az alábbi eszmefuttatás áll:

 

„A Hátország (erre a névre akarta keresztelni a színházat, de ez végül elmaradt – a szerk.) a szociálliberális iga alatt nyögő magyarságot jelképezi. Egy, az egész nemzet számára életbevágóan fontos visszafoglalási igenyt jelent be. Ennek a visszafoglalásnak egyik első, kicsi, de nem jeIentéktelen ütközete lehet ez a színház. A magyarság a hátországból, az elnyomott, háttérbe szorított, elhallgatott, félreszorított nemzeti értékeivel, Bornemisszáival. Csokonaijaival, de Németh Lászlóval és lllyésGyulával fel egészen a mai követőkig megindítja a visszafoglalást a liberális, pesti vicchullám, pénzcsinálás és újabban a szórakoztató liberális állam sokszor a bordélyházak szintjére süllyedt csomópontjai ellen./.../

 

 

 

Ez utóbbi kiemelt rész minden józan objektivitást figyelembe véve nem más, mint egzakt antiszemitizmus, ami jelen tudásunk szerint nem csak szélsőjobboldali, de annál jóval dehonesztálóbb, történelmileg elítélt világkép jellemzője.

 

3.D.GY. 2009-ben az akkor több mint radikális, a politikai és a közéleti beszédben szélsőjobboldaliként értékelt Jobbik rendezvényén fellépve gyújtó hangú előadásával lelkesítette a demonstráló szélsőjobboldali nézeteket valló tömeget. Még ebben az évben is a Jobbik által megalapított s feloszlatása után újjáalapított Magyar Gárda (Új Magyar Gárda) rendszeresen tartott vidéki falukban felvonulásokat, kitelepüléseket, gyűléseket a helyi cigányközösségek megfélemlítésére – nem kis elrettentő eredménnyel.

 

4.A "náci szellemi körök újabb térhódításának" nevezte a Mazsihisz, hogy Dörner György, az Új Színház élére kinevezett színi direktor Csurka Istvánt kérte fel intendánsának.

 

 

Felhívták a figyelmet arra, hogy az intendánsjelölt az elmúlt majd két évtizedben a Magyar Igazság és Élet Pátjának (MIÉP) elnökeként "folyamatosan, támadta zsidóságot", és "a zsidóellenes érzelmek felkorbácsolására alkalmas nézeteket hangoztatott", a szélsőjobboldali mozgalmak "emblematikus figurája lett"/...amint/, Dörner György pedig korábban gyakran szerepelt szélsőjobboldali rendezvényeken, tették hozzá – jelent meg 2011-ben a NOL.hu oldalán.

 

 

5.Tarlós István főpolgármester arra kérte 2011 decemberében Dörner Györgyöt, az Új Színház általa kijelölt új igazgatóját, hogy ne alkalmazza Csurka Istvánt a színházban, mert "lapjában az európai politikai kultúrával" megy szembe. Tarlósnál a Magyar Fórumban megjelent Csurka-cikkel telt be a pohár, amiben az azóta elhunyt író vázolta fel elképzeléseit a pesti zsidóság kultúra feletti uralmáról, illetve saját szerepét határozta meg a nemzet felemelkedéséért folytatott harcban.

 

6.”Nem engedi, hogy az Új Színház az antiszemitizmusnak vagy a szélsőségesség más formáinak biztosítson megjelenési lehetőséget” - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német konzervatív lapnak 2012-ben.

 

Ha mindezek után „szélsőbalernek” definiálnánk Dörner Györgyöt, feltételezhetően azért perelne be...


További hírek

  Új, modern lélegeztető gépek az intenzív osztályon
2019. 03. 19. 02:05 pecsi-hirhatar.hu
  Egy óriási meteor égett el a Bering-tenger fölött
2019. 03. 18. 20:25 szegedi-hirhatar.hu
  Meghalt Baló György újságíró
2019. 03. 18. 20:10 szegedi-hirhatar.hu
  A biztonsági öv használatát ellenőrizte a rendőrség
2019. 03. 18. 20:00 szegedi-hirhatar.hu
  Meghalt a magyar televíziózás utolsó, közelmúltig aktív legendája
2019. 03. 18. 15:56 hirhatar.hu
  Az MSZP alelnöke megkezdte a közmunka-büntetését
2019. 03. 18. 15:11 hirhatar.hu
  Orbán, mint politikai nekrofil
2019. 03. 18. 15:11 hirhatar.hu
  Bezáratják Mészárossal az ECHO TV-t
2019. 03. 18. 15:11 hirhatar.hu
  Kibeszélni vagy elhallgatni...?; Vitaindító írás az új-zélandi tömegmészárlás tanulságairól
2019. 03. 18. 10:45 hirhatar.hu
  80 milliárdot tolnak Orbánék vajdasági magyar vállalkozásokba
2019. 03. 18. 10:45 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport