HÍRHATÁR ONLINE - Édes-krémes ízlabirintus

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.16.
 Kedd
Ma Valter napja van.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,30 Ft
   CHF árfolyam
   401,22 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 02. 22. 11:28     


Édes-krémes ízlabirintus
A krémlikőr rabjává válni olyan, mint belépni egy titkos kertbe, amely telis-tele van meglepetésekkel és felfedezésre váró kinccsel. Ha csak egyszer is engedünk a csábításnak, elvesztünk.

Alkohol, tejszín, gondosan válogatott ízesítők, finomhangolás és “Színpadra!”. A Prémium Italnagykereskedés Online krémlikőr kínálatán keresztül kapunk bepillantást a kulisszák mögé. Lerántjuk a leplet a nagy titokról. Elmondjuk hogyan készülnek, az ínyenc konyhatündéreknek pedig megsúgjuk, mik azok az ételek, italok, amelyeket megbolondíthatnak néhány cseppel.

 

Egy kis történelem

 

Az első krémlikőr receptek ír és skót földön születtek, a whiskykészítés hagyományaiban gyökereznek. A helyi lepárlók kifinomult érzékkel kísérleteztek a tejszín és az alkohol egyedi kombinációival. A tizenhetedik században lejegyzett próbálkozások után a mámorító édesség csillaga 1974-ben ragyogott fel. A nyolcvanas évekre már világszerte rajongtak érte. 

 

Likőrlabor

 

A krémlikőr alapja nemcsak likőr lehet, hanem akár whiskey, rum, vodka, konyak, borbon, sőt, tequila is. 

 

Az ír whiskey lágy alapot ad, a skót pedig kissé füstöset. A rum hozza a trópusi hátteret. A vodka semleges, udvariasan adja át a főszerepet az ízesítőknek. A tölgyfahordókban érlelt konyak és bourbon visszafogottan érvényesül az ünnepi asztalra kerülő krémlikőrökben. A tequila tökéletes elem az édeskés harmóniához.  

 

A következő lépés az ízesítők hozzákeverése. Az édesszájúak örömére ennél a résznél lép a színpadra a vanília, a karamell, a csokoládé, a kávé, a változatos gyümölcsök, a fűszerek, a mogyorófélék és a méz.

 

Fontos, hogy a felhasznált tejszín zsírtartalma magas legyen, különben nem lesz gazdag és selymes a végeredmény. A vegyítés kulcsfontosságú, a cél az egyenletes állag. Az alkohol és a tejszín homogenizálással egyesíthető csak tartósan. Mélyebb és összetettebb aromák esetén a krémlikőrre a folyamat végén még vár egy pihenő.

 

A modern gasztronómia sztárja

 

A krémlikőr nemcsak a bárpulton, hanem a konyhapulton is otthon érzi magát. Adjuk meg neki ezt a luxust!

 

  • -Használjuk desszertek, gyümölcstálak díszítésére, ízesítésére, a puding is bársonyosabb lesz tőle!

  • -Kiváló alapanyag koktélokhoz, illetve extra feltét a forró csokihoz.

  • -Átírja a kávézás élményét. 

  • -Töltelékbe keverve új szintre lép a nagyi sütireceptje. Csempésszük tiramisuba, sajttortába, a brownie vagy a piskóta tésztájába!

  • -Gazdagíthatunk vele mártásokat, önteteket. A húsok is megrészegülnek tőle.

 

Pohárban az igazi

 

Aki a hamisítatlan élményeket kedveli, azt ajánljuk, ismerkedjen meg a 8-12 Celsius-fokra hűtött krémlikőrrel. Ez az a hőmérséklet, ahol igazán lenyűgöző az íze. Ha másnak is adunk belőle, kis méretű, elegáns pohárban kínáljuk. A szervírozással diszkréten azt üzenjük: nem a mennyiség, hanem az aroma a fontos.


További hírek

  Összefogás a helyi közösségek fejlődéséért
2024. 07. 15. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Érezd jól magad, válassz aromaterápiás illóolajakat!
2024. 07. 15. 10:10 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Negyedszázada rendezik meg
2024. 07. 13. 02:08 pecsi-hirhatar.hu
  Pécsi virológusok segítségével jön létre
2024. 07. 12. 21:38 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen kerítést építsünk, ami megakadályozza a kutya szökését?
2024. 07. 12. 14:20 13keruleti-hirhatar.hu
  Varázslat és fények ünnepe
2024. 07. 09. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerős ítélet emberölés bűntette ügyében
2024. 07. 09. 20:40 pecsi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport