HÍRHATÁR ONLINE - Év végéhez közeledve újra meredeken gyarapodnak a domainregisztrációk?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.06.26.
 Vasárnap
Ma János napja van.
Holnap László napja lesz.
   EUR árfolyam
   400,8& Ft
   CHF árfolyam
   396,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 12. 13. 14:09     


Év végéhez közeledve újra meredeken gyarapodnak a domainregisztrációk?
Ebben a bejegyzésben a domainregisztrációk 2021-es alakulása lesz majd a középpontban. Vagyis azt fogjuk megnézni alaposan egészen az év kezdetétől, hogy éppenséggel mikor növekedett, illetve mikor csökkent az új domainfoglalások aránya.

Ezenfelül igyekszünk kicsit mögé is nézni a számoknak. Magyarul megvizsgáljuk, hogy milyen külső körülmények, történések és tényezők hatására alakultak úgy a számok és statisztikák, ahogy.

 

Hogyan is alakult a domainregisztrációk száma a 2021-es évben?

 

Év elején, vagyis január és február hónapokban valósággal szárnyaltak az új domainfoglalások. Jól szemlélteti mindezt az, hogy a bejegyzett domainnevek száma több, mint 12 ezer volt ebben a periódusban havi szinten, csak a .hu domaineket nézve.

 

Aztán a tavaszi, illetve különösen a nyári időszak erőteljes mérséklődést hozott ezen a téren. Olyannyira, hogy bőven a havi 10 ezres nagyságrend alá esett vissza a domainregisztrációk száma havi bontásban.

 

Augusztusban jött az úgynevezett mélypont, merthogy ebben az egy hónapban éppen meghaladta a 7 ezer darabot az újonnan foglalt domainmennyiség. Az ősz beköszöntével viszont újabb fordulat következett.

 

Milyen tendencia figyelhető meg az év végéhez közeledve?

 

Egyértelműen azt lehet megállapítani, hogy az év eleje után tapasztalt mérséklődés az őszi időszak kezdetét követően markánsan megfordult. Magyarul augusztushoz képest már szeptemberben is többen keresték például a Rackhost domainregisztráció szolgáltatását.

 

Mindez tovább folytatódott és erősödött aztán októberben. Ebben a hónapban a regisztrált .hu domainek száma majdnem 400 darabbal szárnyalta túl a szeptemberi eredményeket. Legyünk őszinték, ez korántsem elhanyagolható mennyiség.

 

Mindenképp érdekes kérdésnek számíthat az, hogy milyen tényezők és események hatására alakult úgy a domainregisztrációk aránya.

 

Minek tudható be a domainregisztrációk újbóli növekedése?

 

Bizonyára nem nehéz kitalálni, hogy a Covid-19 járványhelyzet bújik meg a számok és trendek alakulásának hátterében. Év elején már erőteljes lezárások voltak érvényben, emiatt sokan kényszerültek online térben tevékenykedni, illetve vállalkozást építeni.

 

Tavasz végére és nyáron viszont jöttek a feloldások. A legtöbbek számára mindez egyet jelentett az offline tevékenységekkel, illetve némi szabadsággal. Tehát a blogolás, a webáruházak indítása és az online jelenlét építése kevésbé volt a fókuszban.

 

Ez a trend fordult aztán meg ismét, ahogy ősszel megérkezett egyrészt a hűvösebb időjárás, másrészt pedig a koronavírus-járvány következő hulláma. Úgyhogy a felsoroltak fényében már könnyen érthető, hogy milyen tényezők miatt alakultak így a domainfoglalások.


További hírek

  Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
2022. 06. 24. 21:14 hirhatar.hu
  A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Több pécsi vállalkozás is önként segíti a város tanárait
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Bőkezűen osztogatott a Fidesz-közeli haveroknak a Szerencsejáték Zrt
2022. 06. 21. 16:51 hirhatar.hu
  Megújul a Pécsbányai Közösségi Ház
2022. 06. 20. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Fantáziavilággá válik a pécsi belváros
2022. 06. 19. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Sztárfellépőket és szabadtéri mozit hoz a Sétatér Fesztivál
2022. 06. 19. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  A virtuális valóságot összekötötték egy fizikai eszközzel
2022. 06. 19. 22:24 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport