HÍRHATÁR ONLINE - Fodor Gábor a Magyar Nemzetben ekézte Karácsony Gergely főpolgármestert

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.06.18.
 Péntek
Ma Levente napja van.
Holnap Gyárfás napja lesz.
   EUR árfolyam
   353,79 Ft
   CHF árfolyam
   324,08 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 07. 16. 12:36     


Fodor Gábor a Magyar Nemzetben ekézte Karácsony Gergely főpolgármestert
A kormány képes volt eredményesen kézben tartani a járvány elleni védekezést, és lassan joggal várja a közönség a tetteket Karácsony Gergelyéktől − nyilatkozta az SZDSZ volt elnöke a kormánypárti Magyar Nemzetnek.

A politikus arra a felvetésre, hogy a kormány inkább illiberális nemzetiként értelmezi önmagát, azt felelte, hogy kifejezetten károsnak tartja enne a kommunikációs trükknek a bevezetését, mert az komoly politikai torzítás. Álláspontja szerint a Fidesz ezzel „diabolizálta a liberális gondolatot”.

 

A lap megkérdezte, hogy mi a véleménye arról, hogy a baloldal rendszeresen a diktatúra, a sajtószabadság, valamint a jogállamiság felszámolásaként emlegeti az illiberalizmust:

 

–Bár elszánt ellenfele vagyok az illiberális államnak, amit a Fidesz épít – például az alkotmány és a választójogi törvény konszenzus nélküli átalakításának, a játékszabályok önkényes megváltoztatásának –, mindig visszautasítottam azokat a kritikákat, amelyek szerint diktatúra lenne Magyarországon. Éltem diktatúrában a rendszerváltás előtt, és tudom, milyen az, ha nincsenek szabad választások, s ha az ember nem mondhatja el a véleményét, mert letartóztatás jár érte. A fojtogató légkör, a mindent erőből megoldunk mentalitás, a barátok és üzletfelek parvenü magamutogatása pusztító, de más, mint a szovjet fegyverek árnyékában élni. Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek − jelentette ki Fodor Gábor.

 

Úgy látja, jelenleg a két legerősebb ellenzéki párt a DK és a Momentum. Ez utóbbi viszont Fodor Gábor szerint még nem tudja magát definiálni, ez még várat magára.

 

–Fiatalok, nem voltak hatalmon és nem igazán csináltak még semmit. Nem a saját politikai mondanivalójuk miatt népszerűek, mert az egyelőre ­hiányzik. Ezzel még adósak, és hasznos lenne megteremteni az egyedi karaktert és tartalmat, mert anélkül csak tiszavirág-életű lehet a siker − válaszolta arra, hogy mi a sikerük titka.

 

A lap emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati választások előtt Fodor Gábor elismerően beszélt Tarlós István városvezetéséről, leváltását politikai alapú kérdésnek tartotta:

 

–A budapestiek jelentős része fellélegzett az önkormányzati választás után, sokaknak szimpatikus Karácsony, akinek ügyes megnyilatkozásai vannak. Városvezetőként türelmet kell neki adni, hiszen a stábjában többen sohasem végeztek még ilyen munkát. Láthatóan tapasztalatlanok, de lassan joggal várja a közönség, hogy eljött a tettek ideje − nyilatkozta a jelenlegi városvezetésről Fodor Gábor.

 

Meglátása szerint több olyan ügy is volt, amelyekkel kapcsolatban a kormány, a jobboldal kritikákat fogalmazott meg a fővárossal szemben:

 

–Ezek között voltak alaptalan és méltánytalan vádak is, de az tény, hogy a bírálatok a cselekvéssel voltak kapcsolatosak. Ilyen volt télen a hóhelyzet, a járvány alatt a Pesti úti idősek otthona, most pedig a Lánchíd ügye. Bár jár a türelem, mára eltelt annyi idő, hogy a közönség a kommunikáción túl cselekvést várjon a fővárostól − jegyezte meg.

 

Álláspontja szerint sok részleten lehet vitatkozni azzal kapcsolatban, hogy a kormány sikeresen küzdött-e a pandémia ellen, például a kórházi ágyakkal kapcsolatban, vagy hogy megfelelő pénzért vásároltak-e lélegeztetőgépeket. Úgy látja, az eredmény mégis az, hogy Magyarország megúszta a járványt. Ebben véleménye szerint akár a szerencse, vagy egyelőre ismeretlen elemek is szerepet játszhattak, de „a végeredményben biztosan benne van a kormány teljesítménye is, tehát az, hogy képes volt eredményesen kézben tartani a védekezést” - idézte az interjút a 168ora.hu


További hírek

  Az „értelmi szerző” is rács mögé kerül
2021. 06. 17. 19:19 pecsi-hirhatar.hu
  Bayer Zsolt: „A kurv@ anyját mindegyik tüntetőnek”
2021. 06. 16. 21:48 hirhatar.hu
  Keresik a lakástörvényt benyújtó fideszes képviselő diplomáját
2021. 06. 16. 21:47 hirhatar.hu
  Kedélyeset siegheileztek és Ronaldót buzizták a magyar szurkolók a tegnapi meccsen
2021. 06. 16. 21:47 hirhatar.hu
  Az ártó szellemeket is elűzik
2021. 06. 16. 20:28 pecsi-hirhatar.hu
  VR Univerzum a Zsolnay Negyedben
2021. 06. 15. 19:25 pecsi-hirhatar.hu
  Régi mesterek bérlet először
2021. 06. 14. 20:13 pecsi-hirhatar.hu
  „Passzold vissza, Tesó!”
2021. 06. 14. 19:43 pecsi-hirhatar.hu
  Tájékozódás és irányészlelés fontossága gyermekkorban
2021. 06. 14. 18:25 dunakeszi-hirhatar.hu
  Galla Miklós szerint nem valós a meztelen fellépéséről szóló történet
2021. 06. 13. 12:12 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport