HÍRHATÁR ONLINE - Gamepad számítógéphez? Miért is ne?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.03.01.
 Péntek
Ma Albin napja van.
Holnap Lujza napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,75 Ft
   CHF árfolyam
   411,3& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 04. 25. 10:48     


Gamepad számítógéphez? Miért is ne?
A gamepad alapvetően a konzolok világából való, azonban nem feltétlenül csak ott lehet használni őket. Miért is ne lehetne akár a számítógépünkhöz is csatlakoztatni? Megoldható ez a valóságban? Ha igen, akkor milyet válasszunk? Lássuk!

Mire való egy gamepad?

 

Már a nevében is benne van, hogy “game”, azaz játék. Innentől kezdve nem is olyan nehéz kitalálni, hogy ezek az eszközök milyen céllal lettek megalkotva. Igen, ezekkel játszani fogunk. És hogy közben a lehető legjobban érezzük magunkat, válasszunk a PC Aréna gamepad kínálatából!

 

A nagy konzolgyártók az XBOX és a PlayStation készülékekhez megalkották a legkiválóbb gamepadokat, melyeket ma már milliók nyomkodnak nap mint nap! Számos lehetőség van egy ilyen eszközön arra, hogy a különböző játékokat maximálisan az irányításunk alá vonjuk.

 

De mi a helyzet a számítógépen játszókkal?

 

Számítógépek vs. gamepadek

 

Egy XBOX és egy PS esetén természetesen nincs átment, mindkét készülékhez a saját konzolját tudjuk csatlakoztatni, azzal fogjuk tudni használni a konzolt.

 

Azonban számítógépek esetén nincs egy külön kifejlesztett harmadik fajta, hanem mindkét konzol kontrollerét hozzá tudjuk csatlakoztatni a gépünkhöz, és így a megszokott módon játszhatjuk rajta kedvenc játékainkat!

 

Milyen csatlakozási lehetőségek vannak egy gamepad esetén?

 

Kétféleképpen csatlakoztathatjuk ezeket a kiegészítőket a számítógépünkhöz. Vannak a vezetékes, USB porttal dokkoló modellek és a vezeték nélküli, Bluetooth-os típusok. Mindkettő ugyanolyan jó választás lehet, érdemes a saját preferenciánkat figyelembe véve dönteni egyik vagy másik mellett.

 

Hogyan válasszunk gamepadet?

 

Az egyetlen dolog, amire figyelnünk kell, az mi magunk vagyunk! Általában nagy ellentét szokott lenni az XBOX fanok és a PlayStationt kedvelők között, így természetesen mindkét tábor a saját gamepadjére esküszik. És ez jól is van így.

 

Természetesen ez esetben sem kell senkinek magára erőltetnie egy olyan konstrukciót, amit addig nem használt, vagy nem szeretne használni. Ha mi eddig XBOX-ot használtunk, akkor válasszunk azzal kompatibilis kontrollert. Ha viszont PS fanok vagyunk, és a kezünkben csak ennek a kiegészítőjét tudjuk elképzelni, akkor nincs kérdés, azt kell választanunk.

 

Persze mindig lesznek kísérletezők, akik épp azért fogják az általuk kevésbé favorizált típust választani, mert számítógépről van szó, és bármelyiket tudják csatlakoztatni hozzá. De ők lesznek a legkevesebben.

 

Ellenben nagyon sokan lesznek azok, akiknél nem kérdés, mit válasszanak (a kedvenc márkát), sőt célzottan keresik a kedvenc játékuk designelemeit a kontrolleren. Ezt a játék- és kontrollergyártók is nagyon jól tudják, nem véletlen, hogy a színválaszték mellett számos speciálisan játékokról szóló típus is felbukkan a boltok kínálatában, olykor limitált kiadásként.

 

Bármilyen konzollal is játszunk, bármelyik játék is a favoritunk, válasszuk a számunkra legszimpatikusabb gamepadet, és akkor garantáltan nem fogunk csalódni.


További hírek

  Orvostudomány a világűrben, stroke és zene
2024. 02. 28. 22:02 pecsi-hirhatar.hu
  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu
  Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
2024. 02. 26. 10:43 pestmegyei-hirhatar.hu
  A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
2024. 02. 25. 22:07 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport