HÍRHATÁR ONLINE - Hét ok, amiért Ferenc pápa nem akarhat találkozni Orbánnal

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.27.
 Hétfő
Ma Adalbert napja van.
Holnap Vencel napja lesz.
   EUR árfolyam
   356,68 Ft
   CHF árfolyam
   328,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 06. 06. 15:47     


Hét ok, amiért Ferenc pápa nem akarhat találkozni Orbánnal
Milyen meglepő, hogy ezen most csodálkoznak a kormányban, meg az egész Fidesz-KDNP galeriban, hiszen így nem tudnak a pápából hasznos hülyét csinálni. Hát akkor segítek egy kicsit rávilágítani arra, hogy mik lehetnek az okok!

1. Ferenc pápa pont úgy gyűlöli a jobboldali populistákat, mint „a 30-as évek fasisztáit, akik a demokráciát egyik pillanatról a másikra diktatúrává változtatták”.

 

2. Ferenc pápa megveti a nemzeti populizmust a keresztény többségű országokban, ahol a populista politika a „keresztény civilizáció” megvédését ígéri vélt ellenségeitől. Ezzel a stratégiával persze jól meg lehet szólítani azokat az embereket, akik már nem vallásosak, s akik a nemzet örökségét egyfajta törzsi identitásként szemlélik. Velük szemben Ferenc pápa egyértelműen foglal állást: „a másiktól való félelem nem egyeztethető össze az evangéliummal”.

 

3. Ferenc pápa nem hülye, pontosan tudja, hogy a magyar katolikus egyházat a jelenlegi kormány „rongybabaként” (Várszegi) úgy rángatja, ahogy akarja. Ezzel megfosztja valódi küldetésétől és a populizmus kinyújtott propaganda-szócsővévé silányítja.

 

4. Ferenc pápa tudja azt is, hogy a magyar püspökök rendkívül gyávák. Gyávábbak sok közép-kelet-európai társuknál, hiszen sem a kommunista diktatúra alatt, sem pedig ma nem tanúsítanak semmilyen ellenállást, amikor a jobboldali populisták megfosztják az egyházat a szabadságától. Részben anyagi függésben tartással, részben megfélemlítéssel, részben pedig a Bibliában emlegetett „húsos fazekak” csáberejével (Wellnes-központ, focistadion, luxus étterem stb.). Akik eddig még megszólaltak, pl. Beer, Várszegi – most már hallgatnak a nyilvánosság előtt vagy már meg sem kérdezik őket. Megszűnt az ellenállás, a magyar katolikus egyház teljesen prostituálódott. (Holott tudom, hogy sok pap maga is szenved ettől és a gyáva püspökeitől rettenetesen!)

 

5. Orbán és Áder kussolt, amikor kedvenc udvari prófétájuk Bayer Zsolt szimplán gazembernek és demens vénembernek titulálta Ferenc pápát. Holott a minimum lett volna, hogy elhatárolódjanak egy olyan szégyenfolttól, aki a szélsőjobb dehumanizáló és becstelen hangnemében beszél egy olyan emberről, akivel soha életében nem találkozott. Ja, hogy megrendelésre? Bocs!

 

6. Ferenc pápának már az sem tetszett, amikor a populisták kerítés építésével próbálták megoldani a menekültválságot és még a saját püspökeit is rávették arra, hogy tagadják meg maguktól az emberség legcsekélyebb megnyilvánulásait is: arról beszéljenek, hogy ha az egyház segít a bajbajutottaknak, akkor embercsempészet bűnét követi el. stb.

 

7. Ferenc pápa tudja, hogy miközben a populisták látszólag a nép nevében beszélnek, valójában egy szűk érdekcsoport malmára hajtják a vizet. Ők azok, akik megfosztják a népet attól, hogy nép legyenek és pusztán „a demagóg által manipulált masszává” változtatják. „Egy diktatúra mindig úgy kezdőik, hogy elültetik a félelmet az emberek szívében, majd megígérik nekik, hogy megvédik őket attól, amitől félnek és cserébe elveszik tőlük annak szabadságát, hogy maguk döntsenek a jövőjükről.”

 

Na, hát ezért nem akarja látni a pápa Orbánt és én rendkívül büszke vagyok rá megint!

 

Szerző: Perintfalvi Rita


További hírek

  Hatalmas az érdeklődés az előválasztáson – rekordszavazat érkezett eddig, folyamatos az érdeklődés
2021. 09. 26. 21:08 hirhatar.hu
  Nemzeti bukta – vadászati világkiállítás helyett
2021. 09. 26. 21:08 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel és Tiborcz István a spanyol maffiaparadicsomba költözik – gyerekük iskoláztatása kijön az éves minimálbérből
2021. 09. 26. 21:07 hirhatar.hu
  Közös magyar-horvát művészeti program
2021. 09. 26. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Tanuló Város Fesztivál Pécsen, immár ötödször
2021. 09. 25. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Ismét minden korosztályt vár a Nagy Táncválasztó
2021. 09. 25. 02:33 pecsi-hirhatar.hu
  Jubilál az Európai Bordalfesztivál
2021. 09. 24. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Indulnak a budapesti nosztalgia villamosok
2021. 09. 24. 19:31 hirhatar.hu
  Náci karlendítése miatt sem az MSZP, sem Momentum nem támogatja a továbbiakban Ózd alpolgármesterét
2021. 09. 24. 19:31 hirhatar.hu
  Aranyláz a Börzsönyben – elindult a kormány koncessziós lavinája
2021. 09. 24. 19:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport