HÍRHATÁR ONLINE - Hogyan rendezzünk be egy ifjúsági szobát?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.01.28.
 Csütörtök
Ma Károly, napja van.
Holnap Adél napja lesz.
   EUR árfolyam
   359,78 Ft
   CHF árfolyam
   334,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 11. 24. 20:07     


Hogyan rendezzünk be egy ifjúsági szobát?
Röviden: a tulajdonosa ízlése szerint. Persze ez korántsem egyszerű feladat, hiszen a bőség zavarában igencsak nehéz megtalálni azt, ami nem csak dekoratív, de praktikus, költséghatékony és persze mindenkinek megfelel.

Ízlés kontra praktikum

 

Talán az egyik legnehezebb dolog összehangolni a gyermek elképzeléseit azzal, ami praktikus egy szobában. Éppen ezért érdemes már jó előre felkészülni a várható csatákra, hiszen bőven lesznek súrlódások a későbbiekben. 


Ötletelés gyanánt érdemes körülnézni az interneten, ahol nem csak elrendezés tekintetében találunk igen jó megoldásokat, de akár színek és elosztások szempontjából is hasznosak lehetnek.

 

Az ifjúsági szoba egyik meghatározó eleme a szín. Ettől lesz igazán egyedi és személyes a tér, ha engedjük, hogy olyan színeket válasszon a gyermek, ami neki tetszik. Természetesen érdemes egy határon belül maradni, tehát mondjuk a sötét színek nem biztos, hogy a legjobbak, akármennyire is győzköd a csemete. A legjobb megoldás, ha együtt böngészitek át a különböző katalógusokat, így biztosan nem beszéltek el egymás mellett, és látjátok a lehetséges eredményeket is. Ötleteljetek bátran, engedjétek szabadjára a fantáziátokat, hiszen úgyis csak a legjobb maradhat.

 

Mi kerüljön be? 

 

A gyerekszoba berendezése is meglehetősen szubjektív, de mégis vannak olyan elemei, amik mindenképp alapvető szükségletek. Például egy ágyra minden esetben szükség van. Ez lehet heverő, franciaágy vagy akár galéria is, a lényeg, hogy a szoba adottságait és lehetőségeit használjuk ki.

 

A ruhásszekrény és az íróasztal is kötelező tartozéka az ifjúsági szobának. Míg az utóbbi elengedhetetlen a tanulás szempontjából, addig az előbbit biztosan gyakran kell szelektálni a változó ízlés miatt. A legjobb, ha olyat választunk, ami rendelkezik fiókokkal, polcokkal és akasztós résszel egyaránt. 

 

Az íróasztal nagyon fontos, hogy meglegyen, mert a zavartalan tanuláshoz elengedhetetlen az, hogy el tudjon vonulni a gyermek, és ne vonja el semmi a figyelmét. Szükséges hozzá egy jó kis világítás, hogy minden adott legyen a nyugodt tanuláshoz. 

 

Végül pedig a játékok tárolásáról is gondoskodni kell az ifjúsági szobában. A legjobbak a különböző játéktárolók vagy éppen polcrendszerek, ahova megbízhatóan lehet elpakolni az épp felesleges darabokat. Nem kell rejtegetni, mert a különböző dobozokba minden belefér, és még kéznél is van, ha épp szükség lenne rá. Különleges hobbi esetén is jó szolgálatot tehetnek, hiszen legalább mindennek jut hely a szobában.

 

Ahogy látható, egyáltalán nem nehéz berendezni egy ifjúsági szobát, csak türelem és megértés kell hozzá, na meg persze jó nagy adag kompromisszumkészség mindenki részéről. 


További hírek

  Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károli Egyetemen
2021. 01. 27. 21:23 pestmegyei-hirhatar.hu
  Örökítse meg legizgalmasabb pillanatait akciókamera segítségével!
2021. 01. 27. 20:59 egri-hirhatar.hu
  Képes egy tablet helyettesíteni a laptopot? Érdemes befektetnie rá?
2021. 01. 27. 20:46 fovarosi-hirhatar.hu
  Fényképezzen úgy, mint egy profi!
2021. 01. 27. 20:28 velencei-hirhatar.hu
  Csillogtassa meg professzionalizmusát az ideális napellenző beszerzésével!
2021. 01. 27. 20:20 szekesfehervari-hirhatar.hu
  Fotókat gyűjtenek az egykori Caflish Cukrászdáról
2021. 01. 27. 19:47 pecsi-hirhatar.hu
  PTE! Kultúrfeszt
2021. 01. 26. 19:58 pecsi-hirhatar.hu
  Nyílt nap online
2021. 01. 26. 19:41 pecsi-hirhatar.hu
  Az orosz vakcina a szakértők ellenvéleménye ellenére kapta meg a magyar engedélyt
2021. 01. 26. 17:21 hirhatar.hu
  Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
2021. 01. 26. 17:03 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport