HÍRHATÁR ONLINE - Így tudsz domain regisztrátort váltani akár még ma!

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.09.24.
 Vasárnap
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   386,71 Ft
   CHF árfolyam
   400,81 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 07. 13. 19:21     


Így tudsz domain regisztrátort váltani akár még ma!
Az életben megannyi dolog van, ami miatt elégedetlenkedhet az ember. Lehet zsörtölődni a közlekedési dugók miatt, a gazdasági helyzet végett vagy olyan banális okból kifolyólag is, mint a rossz időjárás. Ezekkel sok mindent nem lehet kezdeni, legfeljebb az ember a hozzáállását változtathatja meg a fentiekhez.

Ha az aktuális domain regisztrátorod bosszant, akkor viszont tudsz lépni. Bármikor megteheted, hogy domain regisztrátort váltasz, így kiléphetsz a rossz kapcsolatból. Ha szeretnéd elkerülni, hogy cseberből vederbe juss, akkor szánj rá néhány percet, hogy utánanézz az újonnan kiszemelt szolgáltatónak.

 

Mindent elintézhetsz online

 

Az AB Plusz esetében az átregisztrálás folyamata roppant egyszerű és gördülékeny. Ha szeretnéd ehhez a szolgáltatóhoz átvinni a domainedet, akkor az ügyfélportálukon meg tudod rendelni az átregisztrálást.

 

Fontos azonban észben tartani azt, hogy a visszaélések elkerülése végett az átregisztráláshoz meg kell tenni bizonyos lépéseket. Egy .hu domain esetében a domain tulajdonosának nevében kitöltött és aláírt domain megrendelőlapot biztosan kérni fogják. Az AB Plusznak megfelel a szkennelt változat, amit elküldhetsz e-mailben. A továbbiakban már intézkednek ők.

 

Amennyiben egy nemzetközi domainről van szó, akkor el kell kérni az előző domain regisztrátorától a domainhez tartozó authorisation code-ot. Lényeges még, hogy kerüljön le a domainen szereplő lock a .com, .net, .info, .org, .biz domainek esetében. Csak így lesz ugyanis a domain átregisztrálható.

 

A szóban forgó authorisation code-ot el kell küldeni az új szolgáltatónak, aminek a birtokában el tudják indítani az átregisztrálást. Egy .com, .net, .info, .org vagy .biz domain esetében a domain regisztrálásakor megadott e-mail címre küldenek egy angol elektronikus üzenetet. Ebben lesz egy link, amire rákattintva jóvá lehet hagyni az átregisztrálás tényét. Ezután a rendszer a domain regisztrátornak is küldenek egy e-mailt, de ha ők valamiért ügyet sem vetnének rá, a domain 5 nap után automatikusan átregisztrálódik.

 

Fontos dokumentumok, amikre szükség lesz

 

Az átregisztráláshoz cég esetén a cégbírósági végzésnek és az aláírási címpéldánynak kell legalább a másolata. Magánszemélyek esetében a magánszemély nyilatkozat a domain megrendelőlap harmadik oldala, amire szükség van. Magánvállalkozóktól kérik a vállalkozói igazolvány másolatát.

 

Alapítványoktól, egyesületektől, iskoláktól, valamint önkormányzatoktól elkérik az adószám igazolást, az alapító okiratot vagy cégbírósági bejegyzés másolatot. Ezenfelül kell még az aláírási címpéldány is, de megfelelő a banki aláírási címpéldány is.

 

Az átregisztrálás díja függ a domain végződéstől

 

Attól függően, hogy .hu-s, nemzetközi vagy valamilyen országspecifikus domain végződésről van szó, eltérő az átregisztációért fizetendő összeg. Jellemzően mindenhol a .hu-s átregisztrálása a legolcsóbb, az általános nemzetközi domaineké egy kicsit drágább. Az országspecifikus, nem .hu-s domainek átregisztrálása borsosabb.


További hírek

  Milyen a tökéletes őszi dekoráció?
2023. 09. 23. 13:54 kecskemeti-hirhatar.hu
  A kényelmetlen cipő nem csak rövid távon ártalmas!
2023. 09. 23. 13:52 kecskemeti-hirhatar.hu
  Mivel tehetjük hangulatosabbá otthonunkat?
2023. 09. 23. 13:41 13keruleti-hirhatar.hu
  A födém szakszerű szigetelése – így csináld jól!
2023. 09. 23. 13:26 pestmegyei-hirhatar.hu
  Elrajtolt az Európai Bordalfesztivál
2023. 09. 22. 18:00 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan válasszuk ki a megfelelő nyílászárót?
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu
  Reneszánszát éli a pilates
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu
  Mit tud nyújtani egy modern zuhanyfüggöny?
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu
  Hogyan teheted hatékonyabbá céged belső kommunikációját?
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu
  Anthuriumok: miért érdemes szobanövényként tartani őket?
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport