HÍRHATÁR ONLINE - Informatikai állások - Avagy mit csinál egy rendszergazda?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.12.03.
 Vasárnap
Ma Ferenc napja van.
Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,17 Ft
   CHF árfolyam
   399,18 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 04. 14. 16:19     


Informatikai állások - Avagy mit csinál egy rendszergazda?
Azt mondják minden informatikus jól keres. Valóban azt látjuk, hogy az IT világa számos lehetőséget tartogat az álláskeresők számára, így aki “technológiai vénával” van megáldva, az minden bizonnyal jól boldogul majd a munkaerőpiacon. A munkaadók ugyanis gyorsan lecsapnak az efféle tehetségekre.

A következő cikkben most egy kicsit körbejárjuk a témát, s kiderítjük, hogy pontosan mivel is foglalkozik egy IT-munkatárs. 

 

Mit takar AZ IT megnevezés?

 

Az IT rövidítés jelentése az Information Technology, ami ahogy a neve is mutatja, leginkább a számítástechnikai, kommunikációs feladatok elvégzését, a rendszerek felállítását és működtetését takarja. Az IT jellegű állások a digitális világban egyre népszerűbbek lettek, s ma már a szellemi dolgozók nagy része ezen a területen tevékenykedik. A https://hatvanallas.hu/allasok/informatika-telekommunikacio állásajánlatai között például akad néhány olyan pozíció, amelyekre megéri igent mondani. 

 

De miért jó az IT-szektorban elhelyezkedni? A “jóslatok” szerint ez a terület egy folyamatosan bővülő és fejlődő ágazat lesz, ahol mindig sok munka akad majd. Miért? Azért, mert a technológia nem igazán ismer határokat, s ma már szinte teljesen átszövi az életünket. 

 

Persze könnyű beszélni arról, hogy milyen jól fizet, és mennyire rugalmas ez a munka, de pontosan mit is kell csinálnia például egy rendszergazdának? 

 

A rendszergazda feladatairól…

 

A rendszergazda feladata röviden és tömören a rendszerüzemeltetés. A hibaelhárítással, a rendszerfrissítésekkel, a rendszer erőforrásainak biztosításával foglalkozik. Emellett az ügyfelek kezelése, a jelszókezelés, a technikai támogatás és az üzleti folyamatok gördülékenységének biztosítása ugyancsak a munkakörébe tartozik. 

 

Ha egy munkaállomás vagy szerver leáll, akkor bizony csak a rendszergazda segíthet. Mivel ez nem egy esetben nagy stresszel jár, emiatt ez a pozíció gyors problémamegoldó képességet igényel. Természetesen a technológiai ismeretek egyaránt szükségesek ahhoz, hogy megoldódjon a helyzet. 

 

Hol kereshetnek munkát az IT-szakemberek? 

 

A meghirdetett informatikus pozíciók több online felületen is megjelenhetnek. Néhány álláskereső a cégek weboldalán szeret böngészni, itt általában megtalálhatják a nyitott pozíciókat. Ez jó ötlet, főleg, ha már régóta szeretnénk bekerülni egy konkrét vállalathoz, de nagyon időigényes módszer. 

 

Nincs ez másképpen a közösségi média esetében sem. Időnként összefuthatunk nekünk tetsző hirdetésekkel, ám nem tudjuk ezeket megszűrni. Ezért érdemes inkább azokat az álláskereső oldalakat választani, amelyeken mi döntjük el, hogy milyen paraméterek alapján keresünk. 

 

Régió, végzettség vagy akár ágazat szerint is szűrhetünk, így biztosak lehetünk abban, hogy csak a számunkra releváns tartalmakat fogjuk majd látni. Arról nem is beszélve, hogy így a pályázás folyamata is gyorsabb lesz. 

További hírek

  Rotary Advent és jótékonysági színházi előadás
2023. 12. 02. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  A POS terminál bérlés előnyei összefoglalva
2023. 12. 01. 19:16 fovarosi-hirhatar.hu
  Trapézlemez tető építése: már ezért megéri
2023. 12. 01. 19:05 fovarosi-hirhatar.hu
  Kisgyerekek rajzai a dzsámin
2023. 12. 01. 10:55 pecsi-hirhatar.hu
  Még több vonzó és látogatóbarát interaktív elem
2023. 11. 30. 22:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyógytornász képzést indított a PTE Zomborban
2023. 11. 29. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Önindítók robogókhoz, hogy gyorsabb legyen a start!
2023. 11. 29. 10:03 pestmegyei-hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk producere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport