HÍRHATÁR ONLINE - Kinek az érdeke…?; Mégis engedélyezi Pintér a rasszista vonulást a Toroczkai-féle szervezetnek

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.17.
 Kedd
Ma Zsófia napja van.
Holnap Diána napja lesz.
   EUR árfolyam
   333,36 Ft
   CHF árfolyam
   304,47 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 05. 18. 11:24     


Kinek az érdeke…?; Mégis engedélyezi Pintér a rasszista vonulást a Toroczkai-féle szervezetnek
Engedték, visszavonták, visszavonták, most mégis engedik – nagyjából ennyit ér Pintér belügyminiszter szava, amivel letiltotta a Mi Hazánk Mozgalom a helyi cigánylakosság megfélemlítését célzó fenyegető vonulását a hirtelen, de láthatóan jelentős költségből verbuvált és felruházott újra énekelt Magyar Gárda-szerű illegális militáns szervezetével egyetemben Törökszentmiklóson.

Ennek ellenére végül bár hivatalosan a vonulást nem engedélyezte, de tudomásul vette a keddi demonstrációt a rendőrség.

 

A látszat kedvéért Toroczkai még háborog egy sort a közösségi oldalán a jogkorlátozás miatt, de mérget vehetünk rá, hogy amennyiben a demonstrációra zöld utat kaptak, a masírozás sem marad el.

 

Minden vagy kéttucatnyi roma és civil jogvédőt s szervezetet késztetett arra, hogy pénteken nyílt levélben forduljanak Pintér Sándorhoz a botrányszagú esemény leállítása miatt:

 

„Tisztelt Miniszter Úr!

 

Bizonyára Ön is értesült róla, hogy a Mi Hazánk Mozgalom demonstrációt és vonulást szervez jövő keddre Törökszentmiklóson, aminek nem is titkoltan az a célja, hogy a romák megfélemlítésével és provokációjával szavazatokat szerezzenek a választás hajrájában.

 

A városi rendőrkapitányság végül a vonulást nem, de a demonstrációt engedélyezte, ami több ponton is súlyosan megkérdőjelezhető.

 

A szélsőséges párt és az általa létrehívandó nemzeti légió ugyanis bevallottan a már betiltott magyar gárda örökébe kíván lépni, egyfajta paramilitáris önkéntes rendvédelmi alakulatként. Mindez nemcsak, hogy ellenkezik a hatályos jogszabályokkal, de súlyosan aláássa a rendvédelmi szervek és a Belügyminisztérium, így az Ön tekintélyét is, hiszen azt a benyomást kelti, hogy az állam szervei nem urai a helyzetnek.

 

A körülmények tegnap éjjel még súlyosabbra fordultak ebben a pattanásig feszült helyzetben: egybehangzó információk szerint ugyanis ismeretlen – de a tetteik alapján nagyon is ismerős – férfiak több autóval behajtottak a törökszentmiklósi romák lakta városrésze és ott rasszista jelszavak kíséretében fenyegették az ottlakókat.

 

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Ebből elég! Nyomatékosan kérjük, szabjon gátat a szélsőséges erőszaknak és védje meg a magyar állampolgárokat, bőrszíntől függetlenül! Nem ismétlődhet meg az az időszak, ami a magyar gárda vonulással kezdődött és a romák elleni sorozatgyilkosságba torkollott! Nem engedheti meg Ön, hogy a településen a provokációk hatására polgárháborús helyzet alakuljon ki!

 

Követeljük, hogy vonják vissza a Mi Hazánk Mozgalom keddi rendezvényének engedélyét és a rendőrség pedig fokozott figyelemmel őrizze a békét Törökszentmiklóson!”

 

Valakinek nagyon fontos, hogy még a jövő hétvégi választás előtt elcsattanjon egy-két pofon, amire hivatkozva megvédheti az országot…

 

(forrás: szabadhir.hu)


További hírek

  Fűzzünk, fonjunk, vágjunk!
2019. 09. 17. 13:35 fovarosi-hirhatar.hu
  A legmegbízhatóbb adattárolási mód
2019. 09. 17. 13:33 fovarosi-hirhatar.hu
  Ajándékozz puzzle-t!
2019. 09. 17. 13:23 13keruleti-hirhatar.hu
  Milliós tandíjú magániskolába járatja gyerekét Debrecen polgármestere
2019. 09. 17. 13:22 kecskemeti-hirhatar.hu
  Ki is valójában Kiss Henriett?
2019. 09. 17. 13:17 hirhatar.hu
  Dekoratív csempematrica
2019. 09. 17. 13:17 hirhatar.hu
  A gyökérkezelésről röviden
2019. 09. 17. 13:17 hirhatar.hu
  Fercsák Róbert időutazó?
2019. 09. 17. 13:17 bajai-hirhatar.hu
  Tüntetni fognak az utasok a MÁV ellen
2019. 09. 17. 12:22 kecskemeti-hirhatar.hu
  Mumifikálódott holttestet találtak Kaposvárott
2019. 09. 16. 21:36 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport