HÍRHATÁR ONLINE - Már népszavazás indult Bálint György díszpolgárságáért

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.16.
 Hétfő
Ma Edit napja van.
Holnap Zsófia napja lesz.
   EUR árfolyam
   331,89 Ft
   CHF árfolyam
   303,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 02. 18. 12:14     


Már népszavazás indult Bálint György díszpolgárságáért
Ezt nagyon benézte a 16. kerületi fideszes testület: hatalommániás senkiháziak úgy gondolták, hogy packázgatnak a közmegbecsülésnek örvendő, még a nagyszüleiknél is több, a náci halálgyártól sem mentes történelmi vihart tradicionális szakmai és emberi értékekkel, bölcs derűvel átvészelő agrárszakemberrel.

Most meg itt van a nyakukba hullva a sz@ar – az egész ország zeng attól, hogy mennyire gnómlelkűek a fideszes pártkatonák, akik a helyi többségi akaratot is figyelmen kívül hagyva engedelmeskednek a központi parancsnak és inkább fekszik nekik díszpolgárként egy kormánykompatibilis popzenekar énekesére, nevezett Mező Misire aggatni a címet, mint „Bálint gazdára”.

 

Azt persze tisztázzuk – utóbbinak már nincs szüksége egyetlen (ön)kormányzat elismerésére sem, mivel minden (ön)kormányzat eminens büszkesége kellene, hogy legyen egy ilyen kivételes és ritka életúttal bíró EMBER kortársának tudnia magát. S ennek a tiszteletnek alanyi jogú kifejezésével önnön értékét emeli, ha él vele adandó alkalmakkor.

 

Bálint György a rendszerváltás idején, a kilencvenes években meggyőződéses felvilágosult európai értékekkel bíró emberként úgy döntött, hogy liberális tartalmú világszemléletét az akkor még nagyreményű Szabad Demokraták Szövetsége nevű pártban találja meg. A rendszerváltás ezért történt – hogy szabadon élhessen bárki a pluralista világnézettel, ne egy és oszthatatlan, hanem többpártrendszer biztosítsa a demokratikus Magyarországot.

 

Ebben hitt és lett része akkoriban egy óbudai mérnök, bizonyos Tarlós István is. Az ő SZDSZ-es múltja, mivel egy fideszes bábszínház főripőkje lett, jó SZDSZ-es múlt.

 

Egy 16. kerületi fideszes senkiházi testületi illetmény intelligenciaszintjét mutatja, hogy mindezt oda is pökte baloldalon álló képviselőtársának, s azóta folyamatosan vihart arat.

 

 

A múlt hét végén elsőként a cserdi polgármester, Bogdán László hozta nyilvánosságra KÉRÉSÉT, hogy Bálint György tisztelje meg azzal a rá bízott falu közösségét, hogy elfogadja a cserdi díszpolgári címet:

 

"Drága Gyuri bácsi!

 

Nem szeretném Önt megsérteni, akkor amikor azt írom, hogy mélységesen felháborított, amit Önnel műveltek.

Én tudom, hogy nem ez a cím kellett volna ahhoz, hogy emberi, szakmai értékei elismerve legyenek, hisz mindannyian tudjuk milyen kiválóan tette dolgát egész életében.

 

Gyuri bácsi többször járt már községünkben, amikor számos jó tanáccsal látott el minket. Igaz, hogy mi cigányok vagyunk és nem szeretnénk megsérteni, de megtisztelné településünket azzal, ha elfogadná a Cserdi díszpolgára címet!

 

Önhöz ugyan ez nem igazán méltó megtiszteltetés, hisz ennél 1000-szer többet ér, viszont egész településünket boldoggá, sőt büszkévé tenné, ha igent mondana" – írta Bogdán László.

 

Mára döntött a kerületi baloldali közösség is - alternatív díszpolgári címet indítványoznak, aminek érdekében aláírásgyűjtésbe is kezdtek annak bizonyítására, hogy a durva kormányzati akarattal szemben a helyi lakosok többsége és akarata Bálint György mellett áll.

 

Hasonló szándékkal több civilszervezet is egyfajta életműdíj megteremtését indítványozta az elmúlt héten tiltakozásukat kifejezve ezzel is a méltatlan és lássuk be, hallatlanul primitív, sunyi politikai hátbatámadásra.

 

Jelenleg ajtónkon szerencsére még nem a kormány karhatalmistái, de már a tavasz kopogtat erősen. Itt az ideje a metszésnek. Böngésszük át a lakhelyünk szerinti képviselők listáját s jelöljük ki az odvas, elrohadt, szétmállott, életidegen kormánytartozékok névsorát, akiket végre a közéletről leválasztani s komposztálni lesz lehetőség májusban, októberben.  

 

(forrás: szabadhir.hu)


További hírek

  Újabb váratlan halál: elhunyt Gallai Péter
2019. 09. 16. 12:44 hirhatar.hu
  Kövér polgárháború szításával vádolja az ellenzéket - Dobrev Klára meg hazaáruló
2019. 09. 16. 10:45 hirhatar.hu
  Bayer azokat a polgári értékeket köpi szemen, melyekre hivatkozva mocskolódik
2019. 09. 16. 10:45 hirhatar.hu
  A legendás időjós özvegye is a politika zivataros talajára lép
2019. 09. 16. 10:45 hirhatar.hu
  Gálos Roland egy dánt legyőzve a nyolcaddöntőben a vb-n
2019. 09. 16. 07:20 bajai-hirhatar.hu
  Országos közúti ellenőrzés indul hétfőn
2019. 09. 16. 07:09 bajai-hirhatar.hu
  Beengedné a migránsokat a fideszes önkormányzati képviselőjelölt
2019. 09. 16. 00:29 kecskemeti-hirhatar.hu
  Mit tehetünk a megfázás ellen?
2019. 09. 15. 23:45 kecskemeti-hirhatar.hu
  A Jófogáson árulják a rezsiutalványokat
2019. 09. 15. 15:34 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kigyulladt a kisfái szeméttelep
2019. 09. 15. 13:31 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport