HÍRHATÁR ONLINE - Mi a szerepe az auditoknak az energiahatékonysági projektekkel kapcsolatban?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.20.
 Hétfő
Ma Klaudia napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
   EUR árfolyam
   394,08 Ft
   CHF árfolyam
   399,62 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 02. 03. 09:52     


Mi a szerepe az auditoknak az energiahatékonysági projektekkel kapcsolatban?
Az audit abból a célból születik, hogy megállapítsa a kiindulási, aktuális állapotot, majd ezt alapul véve határozzon meg egy, az energiafelhasználás szempontjából ideális és elérhető helyzetet, valamint a szükséges lépéseket, amelyek elvezetnek hozzá.

Miért fontos a jó audit?

 

Már a bevezető is rávilágít arra, hogy gyakorlatilag nélkülözhetetlen szerepet tölt be, hiszen általa kaphatunk valódi képet a kiindulási helyzetről, amely aztán valóban alapja lehet egy stratégiai iránynak, amellyel optimalizálni is lehet azt. Az EnergyHub az energetikai audit elkészítését egy jó CT-hez hasonlítja, hiszen valóban képes rámutatni minden lényeges pontra, hogy azután a megfelelő válaszok szülessenek meg, és a legideálisabb irányokba lehessen elindulni.

 

Természetesen az adott cég igényei, valamint célkitűzései is hatással vannak arra, hogy pontosan milyen kérdésekre fókuszál, s azt milyen mélységben teszi az audit. Ez pedig biztosítja azt, hogy bárki megtalálja a számára legoptimálisabb konstrukciót.

 

Pozitív hatásokra is számíthatunk

 

Mivel valóban elérhető célkitűzések születnek, a fejlesztések nyomán megvalósuló alacsonyabb energiával kapcsolatos költségek, továbbá a mérsékeltebbé váló energiafelhasználás együttesen komoly csökkenést eredményez a havonta jelentkező kiadásokban, főleg az elrugaszkodott energiaárak mellett. Ráadásként pedig figyelemre méltó lépést is tesznek ezáltal a környezettudatos magatartás felé.

 

Jellemző lépések az audit megvalósulása során

 

Első lépésként a vállalat aktuális energiafogyasztásáról kell tájékozódni, valamint a meglévő energetikai rendszerekről. Ezt követi a megbeszélés azokról a területekről, amelyek a vizsgálat tárgyát fogják képezni. Ezek a lépcsők akár online, valamint a konzultáció esetében telefonon keresztül is megvalósulhatnak.

 

Ezután azonban meg kell ismerni a helyszínt is, hiszen átfogó képet csak akkor lehet alkotni, ha elemzésre kerülnek az energiafelhasználási pontok, valamint az épület építészeti és gépészeti jellemzői, valamint a közművekkel való csatlakozási pontjai is megismerhetők.

 

Amikor minden információ rendelkezésre áll a kiindulási állapotról is, valamint a tervezett irányok is meghatározásra kerültek, elkészülnek a javaslatok, amelyek nyomán valóban korszerű és minden szempontból megfelelő rendszerek épülhetnek, illetve fejlesztések valósulhatnak meg.

 

Azonban nem véletlenül használtuk a megvalósulás kifejezést. Ugyanis az EnergyHub-nál arra is van lehetőség, hogy a megszületett beruházási javaslatok létrejöttében is segítséget nyújtsanak. Igény szerint akár teljes körű szolgáltatás keretében intézik a beszerzéssel, az engedélyeztetéssel, a kivitelezéssel, valamint a projektmenedzsmenttel kapcsolatos feladatokat. Ezzel pedig hatalmas terhet vesznek le a cég vezetőinek válláról.


További hírek

  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023. 03. 17. 10:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az izgalmas kezdet fontos! (+18)
2023. 03. 17. 10:25 13keruleti-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  A marcona külsővel rendelkező, érző szívű cane corso
2023. 03. 14. 12:06 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport