HÍRHATÁR ONLINE - Mi a szerepe az auditoknak az energiahatékonysági projektekkel kapcsolatban?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.12.03.
 Vasárnap
Ma Ferenc napja van.
Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,17 Ft
   CHF árfolyam
   399,18 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 02. 03. 09:52     


Mi a szerepe az auditoknak az energiahatékonysági projektekkel kapcsolatban?
Az audit abból a célból születik, hogy megállapítsa a kiindulási, aktuális állapotot, majd ezt alapul véve határozzon meg egy, az energiafelhasználás szempontjából ideális és elérhető helyzetet, valamint a szükséges lépéseket, amelyek elvezetnek hozzá.

Miért fontos a jó audit?

 

Már a bevezető is rávilágít arra, hogy gyakorlatilag nélkülözhetetlen szerepet tölt be, hiszen általa kaphatunk valódi képet a kiindulási helyzetről, amely aztán valóban alapja lehet egy stratégiai iránynak, amellyel optimalizálni is lehet azt. Az EnergyHub az energetikai audit elkészítését egy jó CT-hez hasonlítja, hiszen valóban képes rámutatni minden lényeges pontra, hogy azután a megfelelő válaszok szülessenek meg, és a legideálisabb irányokba lehessen elindulni.

 

Természetesen az adott cég igényei, valamint célkitűzései is hatással vannak arra, hogy pontosan milyen kérdésekre fókuszál, s azt milyen mélységben teszi az audit. Ez pedig biztosítja azt, hogy bárki megtalálja a számára legoptimálisabb konstrukciót.

 

Pozitív hatásokra is számíthatunk

 

Mivel valóban elérhető célkitűzések születnek, a fejlesztések nyomán megvalósuló alacsonyabb energiával kapcsolatos költségek, továbbá a mérsékeltebbé váló energiafelhasználás együttesen komoly csökkenést eredményez a havonta jelentkező kiadásokban, főleg az elrugaszkodott energiaárak mellett. Ráadásként pedig figyelemre méltó lépést is tesznek ezáltal a környezettudatos magatartás felé.

 

Jellemző lépések az audit megvalósulása során

 

Első lépésként a vállalat aktuális energiafogyasztásáról kell tájékozódni, valamint a meglévő energetikai rendszerekről. Ezt követi a megbeszélés azokról a területekről, amelyek a vizsgálat tárgyát fogják képezni. Ezek a lépcsők akár online, valamint a konzultáció esetében telefonon keresztül is megvalósulhatnak.

 

Ezután azonban meg kell ismerni a helyszínt is, hiszen átfogó képet csak akkor lehet alkotni, ha elemzésre kerülnek az energiafelhasználási pontok, valamint az épület építészeti és gépészeti jellemzői, valamint a közművekkel való csatlakozási pontjai is megismerhetők.

 

Amikor minden információ rendelkezésre áll a kiindulási állapotról is, valamint a tervezett irányok is meghatározásra kerültek, elkészülnek a javaslatok, amelyek nyomán valóban korszerű és minden szempontból megfelelő rendszerek épülhetnek, illetve fejlesztések valósulhatnak meg.

 

Azonban nem véletlenül használtuk a megvalósulás kifejezést. Ugyanis az EnergyHub-nál arra is van lehetőség, hogy a megszületett beruházási javaslatok létrejöttében is segítséget nyújtsanak. Igény szerint akár teljes körű szolgáltatás keretében intézik a beszerzéssel, az engedélyeztetéssel, a kivitelezéssel, valamint a projektmenedzsmenttel kapcsolatos feladatokat. Ezzel pedig hatalmas terhet vesznek le a cég vezetőinek válláról.


További hírek

  Rotary Advent és jótékonysági színházi előadás
2023. 12. 02. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  A POS terminál bérlés előnyei összefoglalva
2023. 12. 01. 19:16 fovarosi-hirhatar.hu
  Trapézlemez tető építése: már ezért megéri
2023. 12. 01. 19:05 fovarosi-hirhatar.hu
  Kisgyerekek rajzai a dzsámin
2023. 12. 01. 10:55 pecsi-hirhatar.hu
  Még több vonzó és látogatóbarát interaktív elem
2023. 11. 30. 22:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyógytornász képzést indított a PTE Zomborban
2023. 11. 29. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Önindítók robogókhoz, hogy gyorsabb legyen a start!
2023. 11. 29. 10:03 pestmegyei-hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk producere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport