HÍRHATÁR ONLINE - Mikor éri meg egy műanyag felülvilágító ablak beépítése?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.05.27.
 Hétfő
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,57 Ft
   CHF árfolyam
   387,54 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 08. 02. 12:39     


Mikor éri meg egy műanyag felülvilágító ablak beépítése?
A műanyag felülvilágító rendszerek segítségével minden épületbe természetes fényt juttathatunk be. Ezt a típusú nyílászárót gyakorta alkalmazzák lapos tetős épületeknél, hiszen így több fényt tudnak becsalogatni a térbe.

Mi a különbség a felülvilágítók és a normál falba beépített ablakok között?


A belső megvilágítás egy hagyományos nyílászáró méretéhez hasonló felülvilágító beépítése esetén sokkal több fényt képes beengedni, hiszen sem fák sem egyéb dolgok nem akadályozzák meg a bejutást. Ha az épületben túl nagyok a terek, akkor ott csak a felülvilágító ablakok jöhetnek számításba, hiszen a helyiség belső részébe is el kell jutnia a fénynek.

 

A természetes fény sokkal előnyösebb


Közérzetünkre és a havi rezsinkre is nagy hatással lehet, egy ilyen speciális ablak beépítése. Ezek a nyílászárók magasabb áron vásárolhatók meg, de energiatakarékosság szempontjából nagyon gyorsan megtérülnek, hiszen sokkal kevesebb ideig kell elektromos világítást használnunk. Sokszor a szakemberek csak akkora ablakokat terveznek be, amely elengedhetetlenül szükséges például a füstelvezetés szempontjából, de ezt nekünk sem árt mérlegelni mielőtt a végső döntést meghozzuk. Ebből a szempontból is nagyon előnyösek tudnak lenni a műanyag felülvilágító ablakok.

 

Milyen további előnyei vannak a felülről érkező természetes fénynek?


Mint már említettük az energia és költségcsökkentés nagy előnye, hiszen például a VEKA által gyártott profilok alacsony hőátbocsátási értéket tudnak biztosítani. A profil segítségével a fűtési költségek csökkennek és így a CO2 kibocsátás is elenyésző lesz. A mai mesterséges szellőztetési rendszerek nagyon sok energiát képesek elfogyasztani és ezeknek a folyamatos karbantartásával sem árt számolni. A természetes szellőztetés sokkal olcsóbb és természetesen könnyedén kivitelezhető a felülvilágító ablakok segítségével. Mivel az ablakok kiváló szigetelési tulajdonságokkal bírnak, a hideg nem tud bejutni a lakásba télen és a huzat sem fogja zavarni az ottlakókat. Sok esetben problémát okoz az úgynevezett hőhíd, amelynek megszüntetésével nagyon nehezen lehet megbirkózni. Sokkal egyszerűbb, ha ezt a megfelelő nyílászáró beépítésével küszöböljük ki, hiszen ebben az esetben a kinti hideg nem fog tudni bejutni a befogókereten keresztül. Azokban az otthonokban, ahol fontos a biztonság elengedhetetlen a minőségi vasalat, a minőségi üveg és a betörések ellen védő kilincs. A lakóknak ezen felül azért sem kell majd aggódniuk, hogy a kintről érkező zajok megzavarják a nyugalmukat, hiszen hatékony védelmet nyújtanak erre is. A nyílászárók többféle színben is megvásárolhatók – akár több mint 50 árnyalatban – ezért az otthon sokszínűsége is biztosított. Ezekkel a termékekkel sokkal egyszerűbben lehet igazodni a meglévő dizájnhoz és színvilághoz, így a lakástulajdonosok is szívesebben döntenek a termék mellett.

 

Ha egy igazán különleges és biztonságos nyílászáróra vágyunk akkor mindenképpen érdemes emellett letenni voksunkat.


További hírek

  Milyen hatásai vannak a natúr szappannak?
2024. 05. 27. 14:03 13keruleti-hirhatar.hu
  Az asztalláb javítása nem ördöngösség
2024. 05. 27. 13:58 13keruleti-hirhatar.hu
  Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
2024. 05. 24. 22:00 pecsi-hirhatar.hu
  Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
2024. 05. 24. 21:47 pecsi-hirhatar.hu
  Kizárták az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból Orbán tusványosi beszéde miatt
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Több villamos lesz Budapesten
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Tíz éve szellemtanya a battonyai gyermekfalu
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Milyen árakkal találkozhatunk műanyag ablak esetén?
2024. 05. 24. 10:29 gyomroi-hirhatar.hu
  A vadhús fogyasztásának előnyei
2024. 05. 22. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Több mint három évtizede a munkaerő-szolgáltató piacon
2024. 05. 21. 17:39 pecsi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport