HÍRHATÁR ONLINE - Mikor éri meg egy műanyag felülvilágító ablak beépítése?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.09.24.
 Vasárnap
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   386,71 Ft
   CHF árfolyam
   400,81 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 08. 02. 12:39     


Mikor éri meg egy műanyag felülvilágító ablak beépítése?
A műanyag felülvilágító rendszerek segítségével minden épületbe természetes fényt juttathatunk be. Ezt a típusú nyílászárót gyakorta alkalmazzák lapos tetős épületeknél, hiszen így több fényt tudnak becsalogatni a térbe.

Mi a különbség a felülvilágítók és a normál falba beépített ablakok között?


A belső megvilágítás egy hagyományos nyílászáró méretéhez hasonló felülvilágító beépítése esetén sokkal több fényt képes beengedni, hiszen sem fák sem egyéb dolgok nem akadályozzák meg a bejutást. Ha az épületben túl nagyok a terek, akkor ott csak a felülvilágító ablakok jöhetnek számításba, hiszen a helyiség belső részébe is el kell jutnia a fénynek.

 

A természetes fény sokkal előnyösebb


Közérzetünkre és a havi rezsinkre is nagy hatással lehet, egy ilyen speciális ablak beépítése. Ezek a nyílászárók magasabb áron vásárolhatók meg, de energiatakarékosság szempontjából nagyon gyorsan megtérülnek, hiszen sokkal kevesebb ideig kell elektromos világítást használnunk. Sokszor a szakemberek csak akkora ablakokat terveznek be, amely elengedhetetlenül szükséges például a füstelvezetés szempontjából, de ezt nekünk sem árt mérlegelni mielőtt a végső döntést meghozzuk. Ebből a szempontból is nagyon előnyösek tudnak lenni a műanyag felülvilágító ablakok.

 

Milyen további előnyei vannak a felülről érkező természetes fénynek?


Mint már említettük az energia és költségcsökkentés nagy előnye, hiszen például a VEKA által gyártott profilok alacsony hőátbocsátási értéket tudnak biztosítani. A profil segítségével a fűtési költségek csökkennek és így a CO2 kibocsátás is elenyésző lesz. A mai mesterséges szellőztetési rendszerek nagyon sok energiát képesek elfogyasztani és ezeknek a folyamatos karbantartásával sem árt számolni. A természetes szellőztetés sokkal olcsóbb és természetesen könnyedén kivitelezhető a felülvilágító ablakok segítségével. Mivel az ablakok kiváló szigetelési tulajdonságokkal bírnak, a hideg nem tud bejutni a lakásba télen és a huzat sem fogja zavarni az ottlakókat. Sok esetben problémát okoz az úgynevezett hőhíd, amelynek megszüntetésével nagyon nehezen lehet megbirkózni. Sokkal egyszerűbb, ha ezt a megfelelő nyílászáró beépítésével küszöböljük ki, hiszen ebben az esetben a kinti hideg nem fog tudni bejutni a befogókereten keresztül. Azokban az otthonokban, ahol fontos a biztonság elengedhetetlen a minőségi vasalat, a minőségi üveg és a betörések ellen védő kilincs. A lakóknak ezen felül azért sem kell majd aggódniuk, hogy a kintről érkező zajok megzavarják a nyugalmukat, hiszen hatékony védelmet nyújtanak erre is. A nyílászárók többféle színben is megvásárolhatók – akár több mint 50 árnyalatban – ezért az otthon sokszínűsége is biztosított. Ezekkel a termékekkel sokkal egyszerűbben lehet igazodni a meglévő dizájnhoz és színvilághoz, így a lakástulajdonosok is szívesebben döntenek a termék mellett.

 

Ha egy igazán különleges és biztonságos nyílászáróra vágyunk akkor mindenképpen érdemes emellett letenni voksunkat.


További hírek

  Milyen a tökéletes őszi dekoráció?
2023. 09. 23. 13:54 kecskemeti-hirhatar.hu
  A kényelmetlen cipő nem csak rövid távon ártalmas!
2023. 09. 23. 13:52 kecskemeti-hirhatar.hu
  Mivel tehetjük hangulatosabbá otthonunkat?
2023. 09. 23. 13:41 13keruleti-hirhatar.hu
  A födém szakszerű szigetelése – így csináld jól!
2023. 09. 23. 13:26 pestmegyei-hirhatar.hu
  Elrajtolt az Európai Bordalfesztivál
2023. 09. 22. 18:00 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan válasszuk ki a megfelelő nyílászárót?
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu
  Reneszánszát éli a pilates
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu
  Mit tud nyújtani egy modern zuhanyfüggöny?
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu
  Hogyan teheted hatékonyabbá céged belső kommunikációját?
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu
  Anthuriumok: miért érdemes szobanövényként tartani őket?
2023. 09. 21. 13:36 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport