HÍRHATÁR ONLINE - Mindenki hülye, csak Szijjártó helikopter

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.11.26.
 Csütörtök
Ma Virág napja van.
Holnap Virgil napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,96 Ft
   CHF árfolyam
   332,35 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 09. 06. 12:15     


Mindenki hülye, csak Szijjártó helikopter
Hadházy Ákos – aki minden percben komolyan veszi az ellenzéki küldetését – írásban kérdezte meg a Külügyminisztérium parlamenti államtitkárát, hogy mivel magyarázza a miniszter legújabb, látványosan luxuózus akcióját – Lévai Míra Júlia jegyzete.

Szijjártó Péter ugyanis „július 14.-én helikopterrel repült le Őcsénybe, onnan átszállt az előre odaküldött (!) szolgálati Mercedesébe azzal hajtott Tolnára (kb 15 km) egy kormányzati támogatással dicsekedni. Onnan Szekszárdra ment a Mercivel (15 km), majd vissza Őcsény és huss”.

 

Mint a mellékelt linknél is látszik, a válasz ez volt: {a miniszter} „a Fastron Hungária Kft versenyképességet növelő pályázatának támogatási szerződését adta át. /…/. A miniszter ezután 11 Tolna megyei vállalat vezetőjével találkozott. Ezt a programot csak így lehetett megvalósítani, a szolgálati jármű küldésére (kimaradt névelő: „a”) Tolnára történt érkezését követő közúti közlekedés miatt (magyarul: „a helyi közlekedéséhez”) volt szükség”.

 

Az államtitkár levelének tanúsága szerint az említett Fastron Hungária Kft-nél pl. nincs egy árva fax, amelyre át lehetett volna küldeni a támogatási szerződést, majd vissza, az aláírt példányt.

 

A tizenegy meglátogatott tolnai vállalat közül sincs egynek sem egy olyan gépkocsija, amelyet – akár ellentételezés fejében – át tudtak volna adni a miniszternek, a helyi utazásaihoz.

 

És persze ugyanígy taxis szolgáltatás sem működik az országnak ezen a területén, hogy attól vehettek volna igénybe a helikopteresnél egészen biztosan alacsonyabb áron egy autót.  A miniszter valójában Magyarország középkori szintű településeire merészkedett be, ahol a legrosszabbakra kellett felkészülnie, érthető, hogy minden módon bebiztosította magát, a hozott eszközeivel.

 

Kérdezhetném, hogy ha ez így van, akkor vajon mit jelenthetnek ott a hivatkozott „versenyképességet növelő pályázatok” és azok „támogatási szerződései”, de ugyan miért kérdeznék ilyen hülyeségeket? Hiszen tudhatnám, hogy ott az érintetteknek sem ezzel kellett foglalkozniuk. Hanem annak kérdésével, ami nagy valószínűséggel ezen a látogatáson is felvetődött: „Ugye van itt valahol egy nyugodt hely, ahol meg tudnánk beszélni, hogy hát azért ugye, az ilyen, nem kevés pénzecskék mégsem szoktak csak úgy, minden viszonzás nélkül odapottyanni az ölekbe?”

 

Lássuk be: amíg az ilyen felvetődésekkel nem tudunk mit kezdeni, addig bizony a miniszterek a helikoptereikből fognak integetni az alattuk üresen futó szolgálati mercijeiknek, miközben mi az utolsó fillérjeinkből pótoljuk ki az arra méltó alapítványoknak a szükséges támogatásokat, az ilyen és ehhez hasonló miniszterek intézményei helyett.

 

Mi ma ettől vagyunk a "legvidámabbak", itt Kelet-Közép- Európában, a különbség annyi, hogy ehhez most nincsen "barakk".  


További hírek

  Egy munka – dupla fizetség
2020. 11. 25. 19:21 pecsi-hirhatar.hu
  A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége
2020. 11. 25. 10:36 hirhatar.hu
  A kormánymegbízásokon gazdagodott Orbán apja már újságírókat fenyeget
2020. 11. 25. 10:36 hirhatar.hu
  Gerge Clooney válasza az Orbán-kormánynak
2020. 11. 25. 10:36 hirhatar.hu
  Ezt vedd fel egy állásinterjúra, hogy garantáltan sikered legyen
2020. 11. 24. 20:20 gyomroi-hirhatar.hu
  Betegségek a kutyáknál, melyekkel érdemes orvoshoz fordulni
2020. 11. 24. 20:16 gyomroi-hirhatar.hu
  Hogyan rendezzünk be egy ifjúsági szobát?
2020. 11. 24. 20:07 hirhatar.hu
  A prémiumminőségű kutyatápok
2020. 11. 24. 20:07 hirhatar.hu
  Kölcsönfelvétel a kényelmes fotelből, vagyis az Otthoni Szolgáltatás előnyei
2020. 11. 24. 19:55 11keruleti-hirhatar.hu
  Tökéletes ajándékötletek Warhammer-fanoknak
2020. 11. 24. 19:28 21keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport