HÍRHATÁR ONLINE - Mire kell figyelni CASCO biztosítási szerződés kötés előtt?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.02.21.
 Szerda
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.
   EUR árfolyam
   387,99 Ft
   CHF árfolyam
   407,91 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 29. 11:00     


Mire kell figyelni CASCO biztosítási szerződés kötés előtt?
Megdöbbentő, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek jelentős részének fogalma sincs arról, hogy mi az a CASCO biztosítás, illetve pontosan mire való. Ezzel elsősorban az a probléma, hogy sokan nem tudják, hogy ezzel a lehetőséggel anyagi fedezetet lehetne biztosítani az esetlegesen bekövetkezett károk kapcsán.

Pontosan mire jó a CASCO biztosítás?


A Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítással szemben a CASCO biztosítás megkötése nem szükségszerű, hanem opcionálisan választható. A CASCO az angol „casualty”, vagyis sérülés és „collision”, vagyis ütközés szavakból jött létre. Ugyanakkor nem csupán ütközéskor nyújt fedezetet a károkra, hanem üvegkár, elemi kár, lopáskár vagy töréskár esetén is. A www.biztoshely.hu weboldalon ennek fontosságát is kiemelik.

 

Emellett vannak külön választható fedezetek, melyek biztosítónkként változnak. Ha rendelkezünk CASCO biztosítással, akkor esténként nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket annak tudatában, hogy mindent megtettünk autónk védelme érdekében.

 

Mi a különbség a KGFB és a CASCO között?

 

A legtöbb autótulajdonos azért nem köt CASCO biztosítást, mert a KGFB-t már úgy is megkötötte és fizeti. Tény, hogy a kettő hasonlít egymásra, azonban nagyon nem ugyanaz a kettő. A lefontosabb különbség a kettő között, hogy a KGFB minden esetben a másik járműben vagy járművekben esett károkat téríti meg. A CASCO viszont a saját autónk számára jelent védelmet, akkor is ha mi okoztuk a balesetet és akkor is, ha csak elszenvedői vagyunk.

 

Mikor nem fizt a CASCO?

 

Vannak esetek, amikor nem számíthatunk a károk megtérítésére. Ilyen események a tömegmegmozdulások, háborús helyzet vagy a terrorcselekmények. De, akkor is eleshetünk a kártérítéstől, ha nem rendelkezik az autó érvényes műszaki vizsgával.

Ha a baleset azért következik be, mert ittasan vezettünk vagy bármiféle gondatlanságot követtünk el, akkor szintén ne számítsunk sok jóra. Emellett akkor se, ha úgy lopják el a kocsit, hogy benne van a törzskönyv, forgalmi engedély vagy akár a slusszkulcs is.

 

Mi az a CASCO önrész?

 

A CASCO önrész a keletkezett kár egy része, melyet a biztosított vállal magára, azaz biztosító ennyivel kevesebbet fizet, ha bekövetkezik a káresemény. Az önrész mértékét mi választhatjuk ki a szerződés megkötésekor. Ezt nagyon gyakran százalékos értékben adják meg, de akár egy konkrét összeg is lehet. Nem árt tisztában lenni vele, hogy a biztosító minden egyes káreseménykor külön-külön veszi figyelembe az önrészt, vagyis az minden káresemény során levonásra kerül. Ha a kár nem éri el az önrész kötelező minimum értékét, akkor a biztosító nem térít.


Akár online is megköthető


Ha bizonytalanok vagyunk és jól jönne egy szakértő segítsége, akkor célszerű felkeresni a kiválasztott biztosító irodáját. Viszont, ha boldogulunk, akkor semmi akadálya, hogy akár online is megkössük a CASCO biztosításunkat. Ebben nagyon sokat segíthet a CASCO biztosítás kalkulátor, illetve a fentebb már említett biztoshely.hu online platformon található rengeteg információ!


További hírek

  Legjobb hazai jazz zenészek érkeznek Pécsre
2024. 02. 20. 22:13 pecsi-hirhatar.hu
  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerényen nyilatkozott önmagáról, szerinte a hazának szüksége van rá
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Speciális étrenddel enyhíthetők a klimax tünetei
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Hogyan kell ápolni az ekcémás bőrt?
2024. 02. 20. 09:57 hirhatar.hu
  Új évszak, új otthon?
2024. 02. 20. 09:45 pestmegyei-hirhatar.hu
  Speciális mesterkurzus énekművészeknek
2024. 02. 19. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Fabinyi püspök bocsánatot kért a bántalmazott gyermekektől
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Bukni fog a rendszer, közölte Márki-Zay – feljelentették
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport