HÍRHATÁR ONLINE - Mit érdemes tudni a vendéglátóiparról?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.06.18.
 Kedd
Ma Levente napja van.
Holnap Gyárfás napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,85 Ft
   CHF árfolyam
   415,37 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 07. 21. 09:47     


Mit érdemes tudni a vendéglátóiparról?
Amikor valakinek az a szándéka, hogy állást találjon, akkor egy igen népszerű opció szokott lenni a vendéglátóiparban való elhelyezkedés. Ez nem is meglepő azt tekintve, hogy ma már rengeteg étterembe, szállodába, bárba, kávézóba keresnek lelkiismeretesen dolgozó munkavállalókat.

A https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/vendeglatas linkre kattintva rögtön fel is tudjuk térképezni az aktuális kínálatot, ha mi is azt tervezzük, hogy ezen a területen fogunk munkát vállalni. Mielőtt azonban nagy lelkesen jelentkeznénk valamelyik szimpatikusnak tűnő álláshirdetésre nem árt tisztában lenni azzal, hogy pontosan mire is vállalkozunk egy ilyen munkakör betöltésével. 

 

Nézzük, hogy mi az, amit mindenképp tudnunk kell az önéletrajzunk benyújtása előtt!

 

Munkavégzés hétvégén és ünnepnapokon is

 

Az első és egyik legfontosabb dolog, amivel tisztában kell lennünk az az, hogy a vendéglátásban nem a megszokott időintervallumban dolgoznak a munkavállalók. A hagyományos pozíciókban jellemzően hétköznap kell dolgozni, a munkaidő pedig reggel 8-tól délután 16-ig vagy 17-ig tart.

 

Ezzel szemben, ha például felszolgálóként, recepciósként vagy baristaként helyezkedünk el, akkor számíthatunk rá, hogy különböző műszakokba leszünk beosztva. Például a reggeli műszak 6 órától 14 óráig, a délutáni-esti pedig 14-től 22-ig tart. 

 

Mivel az éttermek, szállodák, kávézók hétvégén és ünnepnapokon is nyitva vannak, így ezek az időszakok nekünk nem pihenéssel, hanem munkával fognak telni. Természetesen lesznek szabadnapjaink, de ezek sok esetben hétköznapokra esnek. 

 

Szezonális munkák

 

Mielőtt bármelyik állásra is jelentkeznénk nagyon fontos, hogy felmérjük, és később az állásinterjún is rákérdezzünk (amikor eljutunk odáig), hogy az adott hirdetés egy állandó vagy egy szezonális pozíciót takar.

 

Erre ugyanis sok esetben nem térnek ki egyértelműen a hirdetés szövegében, a gyanútlan álláskeresők pedig abban a reményben jelentkeznek, hogy egy hosszú távú, biztos munkahelyet szerezzenek maguknak.

 

Sajnos azonban a vendéglátásban meglehetősen gyakori, hogy csak egy-egy szezon erejéig, a megnövekedett forgalom kiszolgálása céljából vesznek fel munkavállalókat, akiket az idény végén elküldenek.

 

Folyamatos szociális interakció

 

Végül, de nem utolsósorban számolnunk kell azzal is, hogy ezekben a munkakörökben folyamatosan emberek között kell lennünk, ami egy idő után megterhelő lehet. Különösen azok számára, akik ehhez nincsenek hozzászokva.

 

Tény, hogy a vendéglátóipar sokak számára vonzó alternatívát jelent, hiszen könnyen el lehet helyezkedni ezen a területen. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben az átlagosnál magasabb fizetést kínálnak a munkáltatók annak érdekében, hogy magukhoz csábítsák az álláskeresőket. 

 

Igen ám, de ezeknek a munkaköröknek is megvannak a maga nehézségei, kihívásai, amelyekkel jó, ha tisztába kerülünk, mielőtt hiú ábrándokat szövögetünk. 
További hírek

  A női sneaker kényelmes és praktikus viselet, ráadásul nagyon mutatós
2024. 06. 18. 13:11 hirhatar.hu
  Hogyan lehet összehasonlítani a költöztetés árakat?
2024. 06. 18. 13:11 hirhatar.hu
  Tudta, hogy költözéskor a bútorokat is szét kell szerelni?
2024. 06. 18. 12:43 kecskemeti-hirhatar.hu
  Fejezze ki egyéniségét egy cruiser bringával!
2024. 06. 18. 12:39 pestmegyei-hirhatar.hu
  Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024. 06. 13. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
2024. 06. 13. 15:58 fovarosi-hirhatar.hu
  A pontosabb diagnózist segítik
2024. 06. 13. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
2024. 06. 12. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
2024. 06. 12. 10:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport