HÍRHATÁR ONLINE - Mitől lesz igazán hasznos egy metszőolló?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.16.
 Kedd
Ma Valter napja van.
Holnap Endre, Elek napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,30 Ft
   CHF árfolyam
   401,22 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 06. 23. 11:59     


Mitől lesz igazán hasznos egy metszőolló?
Egy metszőolló segítségével ideális esetben olyan egyszerű és gyors művelet levágni akár egy vastagabb ágat is, amilyen könnyű például ennek a mondatnak az elolvasása. Ehhez viszont nem árt, ha az eszköz beszerzését tudatosan oldjuk meg. Ehhez fogunk iránymutatást adni a következőkben, kiemelve azokat a faktorokat, amelyek alapján feltérképezhetők a vásárlás lehetőségei.

Amiért a metszőolló nem hiányozhat a kerti szerszámkészletből

 

A kertben végzett munkák célja, hogy ápoljuk a szeretett növényeinket, hogy gondoskodjunk róluk, és segítsünk nekik a fejlődésben. Ezért van az, hogy a tavasz első munkálatai rendszerint a metszésről szólnak.

 

Amihez kézenfekvő választást jelenthet például az M Tools kertészeti áruház metszőolló palettáján elérhető egy-egy modell. Így a kertben lévő gyümölcsfák és egyéb növények, bokrok problémamentesen tudnak fejlődni.

 

Az eszköz másik hozzáadott értéke, hogy a metszés műveletét roncsolásmentesen segít kivitelezni. Tehát az egyes ágak precíziós vágását úgy valósítja meg, hogy közben nem teszünk kárt a növény épségében.

 

Mitől lesz igazán hasznos egy metszőolló?

 

Mindenekelőtt attól, hogyha kellően hatékony munkavégzést tesz lehetővé. Ha az ember munka közben azt érzi, hogy a metszés gyerekjáték, és szinte semmiféle komolyabb fizikai erőkifejtést nem igényel.

 

Ehhez a pengék élessége kulcsfontosságú. Ma már azt lehet joggal elvárni, hogy a beszerzett modellen kovácsolt, nedvhoronnyal készült, nagy széntartalmú szénacélpengék dolgozzanak. Külön előny, hogyha úgynevezett hornyolt kés is segít a vastagabb ágak vágásában.

 

Szintén haladó funkciónak számít, de annál hasznosabb fejlesztés az állítható penge megléte, ami plusz variációs lehetőséget biztosít munka közben. De ha az eszközön kétállású befogószerkezet dolgozik, akkor a vágószélesség megválasztása is kivitelezhető.

 

Még néhány választási szempont, ami elősegítheti a munkavégzés egyszerű menetét

 

Ki szeretne sajgó kézzel, fáradtan végezni a kerti munkálatokkal, ha manapság már könnyű súlyú, kovácsolt alumíniumnyéllel ellátott metszőollók is elérhetők? Sőt, akár gumi ütéscsillapítóval ellátva, ami kíméli a kezeket munka közben.

 

Ezeket tényleg megéri figyelembe venni, ha nemcsak hatékonyan, de kényelmesen is szeretnénk tenni-venni a kertben. Vásárlásnál a maximális vágási átmérő értéke is sokat számít, ezt a kertben lévő növényzet nagyságához és vastagságához javasolt igazítani.

 

Ha pedig egy döntő faktort szeretnénk, ami hűen tükrözheti a pénzünkért cserébe kapott minőséget és teljesítményt, akkor bizony a gyártó kilétére célszerű még tudatosan figyelni. Hogy egy példát mondjunk a Spear & Jackson márkanévvel ellátott darabok esetében köztudott, hogy éveken át kifogástalanul állnak majd a kezünkre, és segítik a kerti munkákat.


További hírek

  Összefogás a helyi közösségek fejlődéséért
2024. 07. 15. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Érezd jól magad, válassz aromaterápiás illóolajakat!
2024. 07. 15. 10:10 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Negyedszázada rendezik meg
2024. 07. 13. 02:08 pecsi-hirhatar.hu
  Pécsi virológusok segítségével jön létre
2024. 07. 12. 21:38 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen kerítést építsünk, ami megakadályozza a kutya szökését?
2024. 07. 12. 14:20 13keruleti-hirhatar.hu
  Varázslat és fények ünnepe
2024. 07. 09. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerős ítélet emberölés bűntette ügyében
2024. 07. 09. 20:40 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport