HÍRHATÁR ONLINE - Nem az a gond, amit mondott, azzal van a baj, amit nem mondott Merkel, bár a kormánysakál média szerint Orbán elé térdelt

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.08.05.
 Szerda
Ma Krisztina napja van.
Holnap Berta napja lesz.
   EUR árfolyam
   344,73 Ft
   CHF árfolyam
   319,29 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 08. 20. 18:07     


Nem az a gond, amit mondott, azzal van a baj, amit nem mondott Merkel, bár a kormánysakál média szerint Orbán elé térdelt
Az, hogy Merkel gyakorlatilag – az ő számára legalábbis - egy súlytalan protokolleseménnyel, amivé sikerült leszedálni a Páneurópai Piknik jelentőségét és átengedi a történelem hitelességét Orbánnak, feltételezi, hogy valamiért lekötelezettje, amivel Orbán kíméletlenül vissza is él. Nem csak orálisan, de análisan is.

„Udvarias történelmi leckét adott Angela Merkelnek Orbán Viktor a páneurópai piknik harmincadik évfordulójára rendezett soproni ökumenikus istentiszteleten. A német kancellár ugyanis egy olyan kormányfői beszédet hallgathatott végig, amely Nyugat-Európában a gondolatfasizmus és a PC-terror világában egészen bizonyosan nem hangozhatott volna el.

 

Szó esett benne mindarról, ami Magyarországot és Németországot immár az államalapítás óta, azaz egy évezrede összeköti, és ami messze túlmutat a tomboló neoliberalizmus és neobolsevizmus fogságában vergődő Európa mai kínjain” – írja az Orbán-Merkel találkozóról a Pesti Srácok című kormánypárti portál.

 

„A magunkfajta szabadságharcosok a kettészakítottság idején is tudtuk, hogy Európa csak egy van” – kommentálta mindezt álszerényen Orbán a közösségi oldalán.

 

Merkel érdemben érthetetlen, mert értékelhetetlen kurta-furcsa látogatásával kapcsolatban nem bonyolódnánk mélyebb európai és külpolitikai elemzésbe – ehhez sem kellően megbízható hátterünk, sem kellően kifinomult szakpolitikai alapunk nincs. Azt mindenesetre egyértelműen megállapíthatjuk, hogy a távozóban lévő német kancellár önként és házhoz jött a pofonért. Már ami a presztízse és elismertsége arcán csattant.

 

Az, hogy egy szedett-vedett zugmédia (lásd fent), ami állami pénzből nyalja sebesre a gazdái seggét, olyan orbitális baromsággal kezeli le a kontinens egyik vezető országának komoly politikai tekintélyt kivívott vezetőjét, mint amit a PestiSrácok megenged magának, pontosan jelzi, hogy a gazda eloldotta a pórázukat és csettintett is hozzá, hogy „fogdcsibész”. Azt most hagyjuk, hogy ezt a tekintélyt fájó beletörődéssel hagyja süllyedni Merkel, de ez már az ő megoldandó gondja.

 

Az, hogy mindezt a bolhaugatást megengedhetik maguknak a magyar politika vágóhídján, pontosan jelzi a régóta érlelődő feltételezést ,hogy esetleg egy olyan politikai alku áll a háttérben, ami jól jött Merkelnek, miközben humanista és fennkölt maradhatott Európa szemében és jól jött Orbánnak, aki különösebben nem finnyás, ha a szart kell eltakarítani más után és még büszke is lehet közben, hogy a nagyok fekáliáját lapátolhatja.

 

Amit a 2015-ös migránsválság és annak feltételezett veszélye jelentett, jelenthetett Németországnak.

 

Az, hogy Merkel gyakorlatilag – az ő számára legalábbis - egy súlytalan protokolleseménnyel, amivé sikerült leszedálni a Páneurópai Piknik jelentőségét és átengedi a történelem hitelességét Orbánnak, feltételezi, hogy valamiért lekötelezettje, amivel Orbán kíméletlenül vissza is él. Nem csak orálisan, de análisan is.

 

Mindezt igazolná az is, hogy a német kancellár Orbán minden kocsmai pofátlansága ellenére sem élt eréllyel az uniós pénzek nyilvánvaló és szemérmetlen nyíltszíni lopása ellen, amivel Orbán megteremthette azt a softdiktatúrát, aminek nem csak a lebontása, de az első kibontható téglájának a megtalálása is komolya kihívást jelent vagy tíz évig a civilizált Magyarország visszaállításán fáradozó csoportosulásoknak.

 

Ebből a szempontból érdektelen, hogy a legitimációs bábnak meghívott és ezt a szerepet legnagyobb sajnálatunkra el is fogadó Merkel valóban azt mondta-e, amin 24 órája rugózik a mindkét térfeli sajtó, hogy Orbán ügyesen használja(ki) az uniós pénzeket vagy ügyesen használja a német üzleti lehetőségeket és csak egy fordítási ficamon múlik Orbán megítélése.

 

S mindeközben elsiklik afölött a mindenoldali magyar sajtó, hogy Orbán olyanokat engedett meg magának kádári kacsintással Merkel néma helybenhagyása mellett, hogy „a németekkel közös háborúinkról” szője az ünnepi szónoklatát. Hát vállaljon közösséget a Hitler-Horthy tandem második világháborús projektjével anyád, de nem én, sem a közelebbi, de sem a távolabbi ismerőseim, akiket úgy hívunk, hogy Magyarország. 

 

(forrás: szabadhir.hu)

   


További hírek

  Siker volt a Nő-Köz-Pont Kisharsányban
2020. 08. 04. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  Erdélyben épít boxakadémiát a magyar kormány
2020. 08. 04. 19:57 hirhatar.hu
  Zsámbéki és a józsik
2020. 08. 04. 19:57 hirhatar.hu
  Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban
2020. 08. 04. 19:57 hirhatar.hu
  A szerződéses ár megállapodás kérdése
2020. 08. 02. 20:43 pecsi-hirhatar.hu
  Az Index után a kisebb, de kényelmetlen témákat feszegető portálokra támad a kormány
2020. 08. 02. 13:05 hirhatar.hu
  Nem vicc(?): Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság alakul
2020. 08. 02. 13:05 hirhatar.hu
  Gábor György filozófus is távozni készül a Vidnyánszky súlya alá került színiegyetemről
2020. 08. 02. 13:05 hirhatar.hu
  Csúcskategóriás CT segít a diagnózis felállításában
2020. 08. 01. 20:10 pecsi-hirhatar.hu
  Unokázó csalókat fogtak
2020. 07. 31. 20:17 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport