HÍRHATÁR ONLINE - Nem jön Magyarországra az erdélyiek által gyalázott pápa, de azért tízmilliókat tol a magyar kormány a Csíksomlyói audienciára

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.08.19.
 Hétfő
Ma Huba napja van.
Holnap István napja lesz.
   EUR árfolyam
   324,96 Ft
   CHF árfolyam
   299,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 01. 25. 12:04     


Nem jön Magyarországra az erdélyiek által gyalázott pápa, de azért tízmilliókat tol a magyar kormány a Csíksomlyói audienciára
Soltész Miklós szerint Ferenc pápa június elsejére tervezett csíksomlyói látogatása történelmi lehetőség a térségben élő nemzetek egymásra találására, megbékélésére.

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Csíksomlyón beszélt erről a kegytemplom előtt csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján. Soltész Miklós arra buzdított, hogy minél többen jöjjenek el Csíksomlyóra Ferenc pápa látogatására. Úgy vélte: a látogatás támaszt nyújthat a kereszténység és a nemzetek megmaradásához.

 

Az államtitkár közölte: a magyar kormány első lépésben 20 millió forint nagyságrendű támogatást nyújt az előkészületekhez. Hozzátette: hamarosan megkapják a csíksomlyói ferences szerzetesektől a támogatási igényt a pontos feladatmegjelölésekkel, és igyekeznek minél gyorsabban folyósítani a támogatást, hogy a szervezők elkezdhessék a munkát – írja az MTI.

 

A pápalátogatás kapcsán döbbenetes kommentekkel gyalázzák az egyházfőt keresztény erdélyi magyarok – egy része persze.

 

A Cotidianul portál a QMagazine-ra hivatkozva közölte, miszerint Csíksomlyót is felkeresi idei romániai látogatásán Ferenc pápa. A román sajtó információi szerint a katolikus egyházfő május 31-én érkezik meg a román fővárosba, és három napot tölt az országban. Ez idő alatt Kolozsvárra és Iaşi-ba is ellátogat, de Balázsfalvát és Csíksomlyót is felkeresi.

 

Pedig a magyar kormány miniszterelnök-helyettese, az ölős álkeresztény se nem demokrata Semjén Zsolt igen erősen pedálozott még ősszel, hogy hazánkba csábítsa az egyetemes egyházfőt.

 

Semjén októberi vatikáni látogatásán Pietro Parolin szentszéki államtitkárral tárgyalt többe között a pápa magyarországi látogatásának lehetőségéről, illetve Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáról is – saját tájékoztatása szerint több mint másfél órán át. A megbeszélésen szó volt az egyházi iskolákról, illetve arról, hogy mennyire rendezett és modellértékű az állam és egyház kapcsolata Magyarországon.

 

 

A tárgyaláson szó volt a pápa magyarországi látogatásának lehetőségéről is – közölte Semjén Zsolt. Ezzel összefüggésben a politikus elmondta: a pápát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a magyar kormány egyszerre hívta meg, ezt Áder János államfő tolmácsolta is korábban.

 

Amit nem említett meg, hogy nemhiába gyalázta „Isten földi helytartóját” a magyar kormány hallgatólagos egyetértésével egy Bayer nevű sváb a kormánymédiában, aki az egyházfőt “demens vénembernek” és “gazembernek” titulálja.

 

Az itthoni gyűlölethullám átcsapott a határon túlra is. Egy erdélyi fb-csoport feltehetően mélyen katolikus tagjai az alábbiakkal kommentelték a hírt:

 

„Remélem, hogy ott valamelyik székely honfitársam megmondja neki hogy nagyon rossz úton jár a bevándorlással kapcsolatosan”

 

„Ugyan! Közelébe sem kerülhet senki!Amúgy, akiben van egy kis tartás, az el sem megy oda, ahol ez a sátánfajzat megjelenik!”

 

„Sátán szennyezi be a szenthelyünket!”

 

„Oda ne engedjétek ezt a vén moslékot a valódi szent helyre!”

 

„Remélem a medvék is ott lesznek.”

 

És így tovább.


További hírek

  Szent Istvánra emlékezünk – ünnepi programok Gyömrőn
2019. 08. 19. 14:56 gyomroi-hirhatar.hu
  Augusztus 23-án indul a kampány
2019. 08. 19. 12:48 gyomroi-hirhatar.hu
  A Páneurópai Piknik apropóján megtippelhetjük, miért is kell(het) annyi stadion Orbánnak
2019. 08. 19. 11:29 hirhatar.hu
  Jon Bon Jovi nem fánkozót nyitott
2019. 08. 19. 11:29 hirhatar.hu
  Dömsödi legyőzné a Fideszt Pásztón
2019. 08. 19. 11:29 hirhatar.hu
  Újabb polgármesterjelölt-trollt indítanak Pikó ellen a Józsefvárosban
2019. 08. 18. 15:09 hirhatar.hu
  Már a kormánylap sem érti a határkerítés költségvetését
2019. 08. 18. 15:09 hirhatar.hu
  Nagy Blanka szüleit feljelentették miután kiderült, hogy a diáklány indul az őszi választásokon
2019. 08. 18. 15:09 hirhatar.hu
  Hasznos tanácsok az életteret jelentő Föld megóvásáért
2019. 08. 18. 11:51 fovarosi-hirhatar.hu
  Aktuális akciók a LifeStyleShopnál
2019. 08. 18. 11:44 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport