HÍRHATÁR ONLINE - Nincs két igazság

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.02.21.
 Szerda
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.
   EUR árfolyam
   387,99 Ft
   CHF árfolyam
   407,91 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 10. 15. 10:32     


Nincs két igazság
Aki képes levágni egy ember fejét, az nem emberi lény. Aki rá tudja venne magát arra a szörnytettre, hogy levágja egy csecsemő, egy kisgyerek fejét, az abban a pillanatban, amikor ezt megtette, megszűnt embernek lenni; a zsákmányát élve szétmarcangoló krokodillá, valamilyen prehisztorikus szörnnyé változott át – Bruck András FB-jegyzete..

Nem számít, hogy ő maga és a vele egyetértők minek tekintik a cselekedetét: jogos harci akciónak, felszabadító küzdelemnek, vagy valami más név mögé bújtatják az ilyen nem e világi gonoszságot. Most pedig képzeld el, hogy ez az ember szabadon jár-kel a világban, te találkozol vele, esetleg veled egy helyiségben, a szomszéd asztalnál ül, netán kedvesen rád mosolyog, bemutatkozik neked. Csupán ennyitől neked is örökre véged van.

 

És a társai, akik nem vágták le a csecsemők fejét, csupán élve égették el őket? Na és akik beérték azzal, hogy a Gáza melletti Re’im kibuc mellett lekaszaboltak, kézigránáttal felrobbantottak 260 táncoló, ünneplő fiatalt? És mi legyen azokkal a szörnyetegekkel, akik a telefonjukkal felvették, miként gyilkolják meg áldozatukat, és a felvételt feltöltötték az áldozat vagy egy családtag facebookprofiljára? Sokan valóban így tudták meg, mi történt a férjükkel, feleségükkel, a gyerekükkel, nem egy esetben egyszerre mindegyikkel. Van, aki úgy gondolja, hogy ők is ehhez a világhoz tartoznak? Hogy őket is meg kell érteni? Tudom, sokan éppen így gondolják. A legnagyobb rémületemre, hallom, látom, olvasom őket.

 

A csatolt fotón egy 72 éves asszony ül két terrorista között. A férjét az elöl ülő lőtte le pár perccel korábban, őt pedig elhurcolták Gázába, ahol egy videó tanúsága szerint boldog ünneplők fogadták a zsákmányt. A fotó baloldalán a fiatal nő az elhurcolt asszony unokája, ő, mint aki maga is örökre meghalt, síron túli hangon számolt be a rettenetes eseményekről. A férfi a CNN műsorvezetője. Ő pedig látható zavarodottsággal tett egy észrevételt: a szerencsétlen asszony a Gázába vezető úton kénytelen volt a gyilkos derekába kapaszkodni, hogy ne essen le a motorról. Igaza volt, ez önmagában is maga az iszonyat. Az idős nő rokonait talán egy Auschwitzba menő vonat vitte a halálba, őt pedig most egy motorkerékpár. Nem remélem, hogy élve hagyják. És talán neki is jobb lenne a férje után menni, mint esetleg a rabtartói kezei között évekig sínylődni.

  

Erről a tömeges elembertelenedésről így írt a svájci Neue Zürcher Zeitung. „A nácik megpróbálták elrejteni ördögi ténykedésüket, mert valahol még bennük is ott volt a felismerés, hogy amit elkövetnek, az a kozmosz legmélyebb etikai rendje elleni bűncselekmény. De a palesztin terroristák ünneplik a nők megerőszakolását, az élő és halott zsidók megaláztatását, ünneplik a túszok arcán látható félelmet. És világszerte csodálják őket a hozzájuk hasonló pszichopata hajlamúak”.

 

Gáza, ahonnan Izrael minden féltétel nélkül kivonult 2005-ben, ma az utolsó megálló a pokol előtt. A mini városállam választáson hatalomra jutott urai szabadon, többféle út, jövő között választhattak az ott élőknek, és ők választottak. Ők, nem Izrael. Egy másodpercig nem érdekelte őket saját népük sorsa, a tekintélyes nemzetközi pénzsegélyeket nem az ő életük jobbítására fordították, helyette éjjel-nappal Izrael elpusztításának tervén dolgoznak. 2005 óta négy háborút robbantottak ki. Végül eljött 2023. október hetedike, reggel 6 óra. Akkor megnyitották a pokol kapuit, és az most remélhetően el is nyeli majd őket.

 

Megütközve olvasom a hazai sajtó „igazságcikkeit”, sokszor amúgy kiváló emberektől is. A már említett Neue Zürcher Zeitungnak is feltűnt ez a jelenség: „A nyugati média egyes szerkesztői úgy érzik, hogy az eseményeket tágabb kontextusba kell helyezni, és így a hamis egyensúly perverz tánca jelent meg a médiában. Hogyan csinálják? Úgy, hogy eltűntetik az elállatiasodásról szóló jelentéseket… Azzal kezdték, hogy kitöröltek olyan kifejezéseket, mint terrorista, gyilkos és erőszaktevő. A Hamász gyilkosai militánsok, harcosok, fegyveresek lettek… A média nagy része azt a hazugságot terjeszti, hogy az izraeliek és a Hamász terroristák egyformák. Nem, nincs egyenlőség a fény és a sötétség között. A Hamász nem tudhat békét kötni, mert a háború a lényegük. Csak egy megoldás van: az erősebb nyer”.

 

Az arab államok már réges rég véglegesen megoldhatták volna a „palesztin ügyet”, de eszük ágában sincs, Egyiptom még most sem nyitja meg határait a gázaiak előtt. Izrael meg úgy védekezik ahogy tud, ahogy képes rá. Egyedül cipeli az arab országok által cinikusan, közönyösen ledobott erkölcsi terheket.


További hírek

  Legjobb hazai jazz zenészek érkeznek Pécsre
2024. 02. 20. 22:13 pecsi-hirhatar.hu
  A pilisi terrorcselekménnyel csak harminc évet tévedett a Parkerdő Zrt
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Rákay Philip szerényen nyilatkozott önmagáról, szerinte a hazának szüksége van rá
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Speciális étrenddel enyhíthetők a klimax tünetei
2024. 02. 20. 15:17 hirhatar.hu
  Hogyan kell ápolni az ekcémás bőrt?
2024. 02. 20. 09:57 hirhatar.hu
  Új évszak, új otthon?
2024. 02. 20. 09:45 pestmegyei-hirhatar.hu
  Speciális mesterkurzus énekművészeknek
2024. 02. 19. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Fabinyi püspök bocsánatot kért a bántalmazott gyermekektől
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu
  Bukni fog a rendszer, közölte Márki-Zay – feljelentették
2024. 02. 19. 16:16 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport