HÍRHATÁR ONLINE - Pikó: „Fél a Fidesz – véget vetünk az einstandnak!”

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.30.
 Szombat
Ma Zsanett, Janka napja van.
Holnap Angéla napja lesz.
   EUR árfolyam
   348,35 Ft
   CHF árfolyam
   325,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 09. 14. 17:17     


Pikó: „Fél a Fidesz – véget vetünk az einstandnak!”
Bő ezres tömeg gyűlt össze pénteken koraeste a Práter utca felső szakaszánál, a Pál Utcai Fiúk szoborcsoportnál, hogy tiltakozzanak a 8. kerületi polgármesterjelölt Pikó András és kampánycsapata elleni koncepciós rendőri zaklatás ellen.

Pikó András munkájuk megerősítéseként köszönte a tüntetést és a szolidáris kiállást, amit a szimpatizánsaiktól kap, kapnak, ezért nem tudták megtörni, megfélemlíteni sem őket, sem a kampányukat – mint fogalmazott: „Amikor megtámadtak, hirtelen többen lettünk”.


 

„De most nem engem sem a csapatomat kell megvédenetek, hanem a józsefvárosiakat kell közösen megvédenünk, ők azok, akiket 14 éve einstandol a Fidesz”. Az ő pénzüket szivattyúzza ki a Fidesz ahelyett, hogy oktatásra, egészségügyre, a polgárok jólétére fordítanák, hanem a „fideszes csókosokra” költik: „ez az, amit nem tűrhetünk”.


 

Hogy jó úton haladnak, emelte ki Pikó, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy fideszes trollokat, sőt rendőröket küldenek rájuk: „milyen párt az, amelyiknek a rendőrségi razzia a programja....? Ez egy gyenge és gyáva párt.”

 

Munkájukat a Pál utcai fiúk harcához hasonlította, akik hiába einstandolták őket a Pásztorok, összekapaszkodtak és legyőzték a túlerőt. A polgármesterjelölt ígéretet tett arra, hogy győzelmük esetén előveszik a mélyen eldugott szerződéseket, leporolják és minden feleslegesen kifizetett forintot számon fognak kérni az elődökön. „Ezért fél a Fidesz, ezért küld ránk rendőröket, mert rettegnek, hogy kiderülnek végre a piszkos alkuk, amelyek révén legalább 500 millió forintot talicskáztak ki az elmúlt években” – jelentette ki Pikó András.

 

„A végén meg kell küzdeniük velünk a grundért. Nem a vörösingesek és nem az einstandolók az erősek, hanem a Pál utcai fiúk...”

 

Az ellenzéki összefogás jegyében Pikót követően felszólalt Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, aki kijelentette, hogy ha Pikót és csapatát támadják, akkor mindannyiunkat, minden jelöltet és minden szavazót támadnak, ezt pedig nem hagyhatják szó nélkül, erről – is – dönteni kell október 13-án.

 

 

Őt a Momentumos Donáth Anna – nem mellesleg feltehetően ő volt a demonstráció legfiatalabb résztvevője – követte, aki tiszta, keresetlen, szabados és nem mellesleg fejből elmondott beszédében kiemelte, hogy ha valaki érti, mit jelent a nemtelen vádaskodás és aljas támadás, ő biztosan tudja, milyen érzés. Határozottan kijelentette, hogy tűzbe menne Pikó András és csapata tisztességéért.

 

Felszólalt még a Demokratikus Koalíció képviseletében Gy. Németh Erzsébet, akit Budapest főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely követett.

 

 

Karácsony a már ismert fővárosi vállalásai mellett szintén kiemelte: nem szabad félni, ki kell állni az igazukért, nem hagyhatják, hogy „olyan embereket, legbecsületesebb politikusainkat rágalmazzanak meg, akiknek a lába nyomát sem csókolhatnák meg” a fideszes ellenfeleik.

 

„Amikor megtámadnak egy ellenzéki politikust, egy hajléktalant, megtámadnak egy civilszervezetet, amikor megtámadják Budapest fáit, akkor minket, budapestieket támadnak. De nem kell félnünk, mert nem csak többen vagyunk, de az igazság is a mi oldalunkon áll velünk. Van egy álmunk egy szabad, szolidáris, európai Magyarországról és Budapestről és ez az álom nagyon szép és nagyon egyszerű – nem akarunk sokat, csak azt, ami JÁR!”


 

Nem akar többet, csak annyit, hogy a város ne a kiváltságos keveseké legyen, hanem mindannyiunké. A politikusok pedig többé ne uralkodjanak, hanem azt tegyék végre, ami a dolguk, ne azt várják el tőlük, hogy minél jobban tudjanak lopni, hanem szolgálják az embereket önzetlenül és legjobb tudásuk szerint.

 

(forrás: szabadhir.hu)


További hírek

  Schmitt Pál nem helyesírást tanít az új, Orbán Ráchel-közeli diplomataakadémián – havi 250 ezret fizetnek a diákoknak
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Élőben közvetítette a CNN, amint letartóztatják a stábját Minnesotában
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Engedély nélküli rasszista tüntetést tartottak a Deák téren – a rendőrség csak állt és nézett
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Öt éves az Ős-Dráva Látogatóközpont
2020. 05. 29. 20:12 pecsi-hirhatar.hu
  Tudta...?; 400 000 forint az átlagfizetése
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hajdú Péter lekapcsolja Mészárosné tévéjében Szulák Andreát és Várkonyi Andreát
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hiába nyitnak a vendéglátóhelyek, ha nem lesz friss levegő a beltérben
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Rács mögött a visszaeső szójás áfa-csalók
2020. 05. 28. 11:08 pecsi-hirhatar.hu
  Vállalkozói szemlélet, folyamatos alkalmazkodás
2020. 05. 27. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  Mi lesz akkor, ha ez a kormányzás sosem érhet véget...?
2020. 05. 27. 19:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport