HÍRHATÁR ONLINE - Szép proletár, hova mégy?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.05.22.
 Szerda
Ma Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.
   EUR árfolyam
   326,71 Ft
   CHF árfolyam
   289,65 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 12. 11. 15:29     


Szép proletár, hova mégy?
A túlóratörvény. Önök szerint mi az értelme? Önök szerint miért vállalta a Vezér az EU parlamenti választások előtt a biztos konfrontációt? Mert annyira érdeklik a... kik is? Édeseim: SENKI NEM ÉRDEKLI SAJÁT MAGÁN KÍVÜL – Gaál Péter írása..

"Megátkoz ebtartót s ebet..." - persze, hogy József Attila. A Ködből, csöndből természetesen nem Róla szól, épp ellenkezőleg, de ez speciel rá is igaznak tűnik.

 

Púp vagyunk a hátán. Felesleges kolonc. Ami minket illet, két hasznunk van: hogy rajtunk keresztül érheti csak el, amit el akar érni, azaz saját tevékenységnek álcázott gyűjtögetése kvázi-legalitását, és a megdézsmálandó készletet mi hordjuk össze neki. Ő abból gyűjtöget, amit más gyűjtöget. Az, hogy mi van emögött, kinek mi fáj, kinek mibe kerül mindez, ha ELEGEN maradnak, és valahogy, legalább látszatszinten működik az ország, annyira érdekli, mint vak embert a céllövölde.

 

De most kezd baj lenni. Hogy a kormánymédia mit mond, az Őt legfeljebb annyiban befolyásolhatja, hogy jót mulat rajta. De képzeljék el Hitlert doktor Morell két droginjekciója közben, vagy még inkább Göbbels doktort, aki kétséget kizáróan pontosan volt informálva a valós fronthelyzetről. Gondolják, hogy olyan könnyű lehetett a szöges ellenkezőjét hirdetni? A végén jószerivel mindegy volt, akkor már megengedhette magának az önáltatást, Nagy Frigyes életének citálását a sziléziai háború kritikus szakaszában, majd Erzsébet cárnő legutolsó pillanatban bekövetkezett halálát, párhuzamot vonhatott Roosevelt elnök halálával, mert mást úgysem tehetett, de 1942-43-ban még nem. Akkor még megszoríthatta a szívét az a bizonyos jeges kéz. Führere szívét is, feltéve, lásd a doktor Morellről írottakat.

 

Tehát Önök szerint ez a törvény azért született, hogy keresztbe tegyen bárkinek? Ragaszkodtak volna hozzá, ha nem érzik magukra nézve KÖTELEZŐNEK? Egyáltalán, eszükbe jutott volna??? Pardon: "ragaszkodott" és "eszébe". Hány milliószor kell még elmondani, hogy 2010 óta stratégia NINCS? Nem rossz stratégia van, hanem semmiféle stratégia nem létezik. Csak taktika. A stratégiai cél az a bizonyos híd lenne, ami előtt MAJD gondolkodunk. És ha már nincs híd? Nincs mi előtt gondolkodni?

 

Hát ez van most. Nem majd, hanem most.

 

Szóval, miért is? Szereti a kivágott fákat és a tüntiket ante portas? Miért kaptak önmérsékleti parancsot a rendőrök? Mert ezt MUSZÁJ volt lenyomni a torkokon. Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára, azaz megy a spirál, megy a spirál lefelé a maga útján, kivédhetetlenül. Nos, miért???? Miért volt erre szükség? És mindez kiskutya nemi szerve ahhoz képest, amire MÉG szükség lesz. Nem telik bele másfél év. Majd gondoljanak rám, vagyis ne gondoljanak, mert nem én csináltam. Önök saját maguk, viribus unitis, nem velem együtt, mert én az urnáknak a környékét is messzire elkerültem, pont ezért. És nekem senki ne jöjjön a "mi lett volna, ha senki", "mi lett volna, ha mindenki", meg ilyenekkel. Ha a nagypapámnak ..nája lett volna, a nagymamám lett volna.

 

Nem húzom tovább. Azért volt erre szükség, mert a magyar gazdaság az utolsókat rúgja. Áll, jaj, a drága üzem, jöjj, dolgozz, nagy fizetést kapsz! Ne gondolkodjanak, ez is József Attiláé, akárcsak a címadó kérdés. Miért rúgja az utolsókat? Nem csak azért, mert nem az, aminek látszik. Nem csak Mészáros Lőrinc van a világon. Létezik még egy működő szegmens, nem Mercedes, nem Suzuki, de NEM TUD MŰKÖDNI, HA NINCS KI DOLGOZZON BENNE. Egyébként azok sem. Próbáltak már mostanában mondjuk festőt szerezni? Kőművest? Burkolót? Hehe, majdnem víz- gázszerelőt írtam, de aztán észbe kaptam. Abból EGY biztosan van.

 

 

Azért nincs, ki dolgozzon, mert minden épkézláb ember húz ki külföldre, sűrű tömött sorokban. Ötvenhat lassan eltörpül. Gyorsan. Eltörpült. És a határzár azért még durva dolog volna, bár... ki tudja, mit hoz a jövő. Bárhogy lesz, úgy lesz.

 

Tehát nem volt mit tenni, ezt a törvényt meg kellett hozni. Ha három tengerész maradt, akkor annak a háromnak kell a hajófenéktől a kormányig, kormánytól az árbockosárig mindent ellátni, az pedig egy műszakban nem megy. A magyar gazdasági csoda kezd beérni, nagyjából úgy, mint a focieredmények. Ráadásul - ezért írtam a spirált - ez egy öngerjesztő történet. Még többen mennek majd külföldre, még kevesebb szakmunkás marad itt, végül csak rendőrök lesznek, politikusok és gárdisták.

 

Apropó, rabszolgák. A rabszolgákat NEM humanitárius okokból szabadították fel. Azért szabadították fel, mert a termelés sokkal DRÁGÁBB rabszolgákkal, mint szabad munkavállalókkal. A drága termelés pedig magas árakat eredményez, a magas árak rosszabb megélhetést, és.... ugye, ne folytassam? A túlóratörvény nem antihumánus intézkedés, hanem MAGA A BEISMERT CSŐD.

 

A többi meg majd jön utána.


További hírek

  Miben bíznak...?
2019. 05. 22. 14:01 hirhatar.hu
  Papír Bambik jótékony célra
2019. 05. 22. 14:01 hirhatar.hu
  Hazudik a kormány a bevándorlás veszélyéről – eddig 117 000 „migránst” engedtek be jópénzért az országba
2019. 05. 22. 14:01 hirhatar.hu
  Csányi négymilliárdot kapott zsebbe földtámogatásra tavaly – te meg veheted 650-ért a krumplit
2019. 05. 22. 10:13 hirhatar.hu
  Kötéllel fenyegették a szókimondó MSZP-alelnököt – a párt feljelentést tesz
2019. 05. 22. 10:13 hirhatar.hu
  A marhája: Kubatov-listáról kampányolt és posztolta is a fideszes képviselő
2019. 05. 22. 10:13 hirhatar.hu
  Még 9 napig zárva lesz Tápéra vezető út a Felső Tisza-parton
2019. 05. 21. 21:41 szegedi-hirhatar.hu
  Dán játékvezetők fújnak a MOL-Pick Szeged-Veszprém bajnoki döntő első mérkőzésén
2019. 05. 21. 21:24 szegedi-hirhatar.hu
  Kisebb szünet után ismét emelkedik az üzemanyagok ára
2019. 05. 21. 21:19 szegedi-hirhatar.hu
  A Brit kutyaeledelek
2019. 05. 21. 13:43 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport