HÍRHATÁR ONLINE - Túl a fajozáson avagy a magyar jövő

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.14.
 Vasárnap
Ma Marcell napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,04 Ft
   CHF árfolyam
   405,48 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 07. 30. 14:05     


Túl a fajozáson avagy a magyar jövő
Orbán Viktor egy olyan magyar jövőt vázolt fel, ami arra alapul, hogyan tudunk pitizni Oroszországnak a gázért, Kínának a lítiumért, és hogyan leszünk kivételesek, pusztán attól, hogy nem fogadunk be olyan muszlim menekülteket, akiknek eszük ágában nincs letelepedni Magyarországon.

Charles de Gaulle tábornok hitt Franciaországban, a francia népben, a francia tehetségben és kultúrában. “Mi nem tartóztatjuk le Voltaire-t” – mondta állítólag, amikor bevitték Sartre-t hatvannyolcban valamiért. Ott a fajozás azt jelentette, hogy egy ex-náci (ezt akkor nem tudták) szarházi, barnabőrű embereket gyilkoltathatott le Párizs közepén, de Gaulle-ra nem Vásárhelyi Mari néni mondott csúnyát, hanem Jean Bastien-Thiery akarta megölni, akit nem kiszerkesztettek a Mandineren, hanem agyonlőtték a d’Ivry erődben. Dominique Venner, aki Bastien-Thiery elvbarátja volt, és százszor értékesebb ember, mint az összes kis mráz együttvéve, a Notre Dame bazilikában lőtte főbe magát. A Szentek táborát író fasiszta Jean Raspail nem egy szánalmasan tehetségtelen Krúdy-epigon antiszemita pöcsfej, a francia iszlamisták pedig nem krétával rajzolgattak péniszt pártirodákra, hanem több mint száz ártatlan embert gyilkoltak meg, miközben Franciaország kultúrájához, tudományos életéhez, sportsikereihez, muszlim gyökerű francia emberek ezrei járultak hozzá. De Franciaország van, valóban létezik, az összes bajával együtt, a francia nacionalizmusnak és anti-nacionalizmusnak is van értelme, íze, szaga, tapintása.

 

Orbán félázsiai népként hivatkozott ránk és egy olyan kultúrából származik, ahol a családfő a családját szíjjal veri és rugdossa, ez az ő (színateista, amikor éppen félrenéz a Semjén) keresztény kultúrája, ami nem különbözik szignifikánsan Megadja Ferenc és Kun páter keresztény kultúrájától, és itt Big JC-re nézek megértően, ő sem tökéletes. Mondjuk ő éppenséggel tökéletes, csak nem állíthat minden tömeggyilkos szociopata mellé forgalmi rendőrt. És ha már Megadja, seriously, milyen ország az, ahol ezek a karrierista, hetedosztályú seggarcok az új elit, ahol egy Demeter Szilárd az ablakpucoláson túlmenő bármiféle intellektuális tevékenységet folytathat, ahol Lánczi Bubu írta a konzervatív nyalatványt. Hetvenes akadémikusok viselkednek úgy, ahogy nekem kellene, a Lovász, a Kenesei professzor meg a Nyíri Kristóf menti meg a haza becsületét helyettem, aki csak hülyéskedő posztokat írok. Lássuk be, iszonyúan pofán kellene mosolyogni valamelyik GFG-t, de én itt játszom a civilizáltat, holott csak gyáva vagyok és félek, hogy bajba kerülök.

 

A hazánkat adják el, az édes hazát, ahogy EP mondaná, bizony azt a hazát a magasban, ami lehetett volna a von Neumann, a Wigner, a Kármán Rudolf, a Szilárd Leó (bizony, lehetett volna Szilárd Leó utca a tizenegyedik kerületben, csak a FIDESZ-nek túlságosan Spitz volt, a kurvaanyátokat, hogy terminológiailag is pontos legyek), a Polányi fiúk országa is egy kicsit, csak hát kulturálisan ugye, jobban kellett a Wass Albi.

 

Orbán annyit tud mondani, hogy a magyar egy tehetséges faj, mert utálja a barnabőrüeket és a melegeket, erre már pont lehet világfürdőhelyet bazírozni, és persze arra, hogy mi olyan szépen énekeljük a padmoszkovnijefaszomvecserát. Minden másra meg jó lesz a Csák Jani bátyánk kackiás bajusza. Ez a magyar jövő, a bajuszjövő, az MCC-jövő, ahová majd meghívunk pár félhülyét, aki nyalakszik egyet havi tízezer dollárért és máris meglesz a földgáz meg a lítium, mert a jövő a földgáz és a lítium (ami egyébként nincs nekünk), nem a mesterséges intelligencia, a kvantumszámítógép, a Big Data és a gráflimesz (ja, majd meglátjátok egy szép napon barátaim).

 

A fajozás mögötti borzalmas üresség a legszörnyűbb, hogy mennyire lenn van ez az egész, mennyire nincs gloire, mennyire a harmadosztályú futballunk az egyetlen, amihez viszonyulni képes a magyar miniszterelnök, mennyire szürke és tádzsik a jövőnk.

 

(forrás: orulunvincent.hu)

 


További hírek

  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Mik az autóvezetés leggyakoribb hibái?
2022. 08. 10. 13:49 pestmegyei-hirhatar.hu
  Férfi hajápolási tudnivalók
2022. 08. 10. 13:46 pestmegyei-hirhatar.hu
  Hogyan lesz a fagyasztóból hűtőszekrény?
2022. 08. 10. 13:44 pestmegyei-hirhatar.hu
  Gépjármű-biztosítás jogosítvány nélkül? Lehetséges!
2022. 08. 10. 13:41 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport