HÍRHATÁR ONLINE - Üzleti célra szánt nyomtató? Ne feledkezzünk meg a kellékanyagokról sem!

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.11.30.
 Csütörtök
Ma András, Andor napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   378,16 Ft
   CHF árfolyam
   393,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 09. 21. 13:36     


Üzleti célra szánt nyomtató? Ne feledkezzünk meg a kellékanyagokról sem!
Hogy egy üzleti célra szánt nyomtatót megfelelően tudjunk használni, szükségünk lesz különböző kellékanyagokra is. Ezek nélkül vagy nem fog hosszú távon működni a megvásárolt készülékünk, vagy egyáltalán nem tudjuk vele előállítani azt, amiért vettük. Nézzük, miről is van szó pontosan!

Az üzleti célra szánt nyomtatóhoz kellenek a kellékanyagok!

 

Bár lehet, nem is gondolunk bele, de még az otthoni környezetben használt nyomtatók esetén is szükségünk van kellékanyagokra. Egy lézernyomtató esetén tonerre, míg tintasugarasnál festékpatronra mindenképp. Emellett persze a papírlapokat is be kell szereznünk, ami szintén ebbe a kategóriába sorolható.

 

Egy üzleti célra szánt nyomtató esetén sincs ez másként. Annyi különbség azért van, hogy itt lehet, hogy nem sima papírra van szükségünk, hanem például etikett címke kerül a készülékbe. Az elv ugyanaz: mindent be kell szereznünk használat előtt, amire szükség van ahhoz, hogy azt a végeredményt kapjuk, amiért vásároltuk az adott berendezést.

 

Festékanyagok

 

Több típusú alapanyag is létezik. Nem mindegy, milyen technológiáról van szó, illetve milyen típusú nyomtatóhoz keresünk festékanyagot. Például a címkenyomtatók esetén jellemzően festékszalagokra van szükségünk.

 

Ezzel szemben például a lézernyomtatók esetén tonereket alkalmazunk. Ezekben poralapú festék található, melyet gyakorlatilag ráéget a felületre az eszköz. És épp ennek a technológiai eltérésnek köszönhetően nem ugyanez fog kelleni egy tintasugaras típusba.

 

A tintasugaras nyomtatók esetén már folyékony tintapatronról beszélhetünk. Erre van szükségünk ahhoz, hogy a megfelelő színben képesek legyünk előállítani a készterméket, legyen az akár csak egy egyszerű dokumentum is. A fekete-fehér nyomtatók esetén csak a fekete színű patront kell beszereznünk, míg a színesek esetén már jellemzően három továbbira is szükségünk lesz. Ezek a cián (C), magenta (M) és a sárga (Y), melyek a feketével (K) kiegészülve adják ki a CMYK színkeverési modellt.

 

Hordozók

 

Természetesen a kellékanyagok nem merülnek ki abban, amit a hordozókra ráteszünk a nyomtatók által, magukra a hordozókra is szükségünk van.

 

Ez legegyszerűbb esetben egy papírlap lesz A4-es, esetleg A3-as méretben. Azonban ez nem minden esetben megfelelő. Például egy címkenyomtatóhoz speciális méretű címkékre van szükségünk. Karszalagok nélkül sem tudjuk elkészíteni a belépést biztosító, csuklóra erősített azonosítókat.

 

Szükségünk lehet akár PVC kártyákra is, ha valamilyen laminált, RFID, mágnesszalagos vagy chipes megoldásra van szükségünk. Szerencsére ezeket akár már online is meg tudjuk rendelni, ráadásul csomagban a nyomtatóval együtt. Ehhez érdemes ellátogatnunk olyan cégek honlapjára, mint például az ITGStore.

 

Bármilyen nyomtatóra is van szükségünk, ne feledkezzünk meg a különböző kellékanyagokról sem. Ezek nélkül ugyanis semmit sem tudunk elkészíteni.


További hírek

  Gyógytornász képzést indított a PTE Zomborban
2023. 11. 29. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Önindítók robogókhoz, hogy gyorsabb legyen a start!
2023. 11. 29. 10:03 pestmegyei-hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk producere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Nintendo Switch vs PS5: a Nintendo vagy a Sony konzolja éri meg jobban?
2023. 11. 28. 16:38 hirhatar.hu
  PS5 karácsonyra: még mindig az egyik legjobb ajándék
2023. 11. 28. 16:32 fovarosi-hirhatar.hu
  Töretlen a Szentágothai János Kutatóközpont fejlődése
2023. 11. 28. 02:22 pecsi-hirhatar.hu
  Újra Pécsen a Szabaduló-kamion
2023. 11. 27. 20:06 pecsi-hirhatar.hu
  Még nem érzed elég biztonságosnak a fürdőszobádat?
2023. 11. 27. 17:11 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport