HÍRHATÁR ONLINE - Videós előszűrés: a toborzás új szintre lép!

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.06.18.
 Kedd
Ma Levente napja van.
Holnap Gyárfás napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,85 Ft
   CHF árfolyam
   415,37 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 10. 17. 14:16     


Videós előszűrés: a toborzás új szintre lép!
Ma már számos olyan technológiai vívmány segíti a toborzást, mint például a videós előszűrés. Az ilyen lehetőségeket nem szabad kihagyni! Ezek fogják ugyanis még hatékonyabbá, gyorsabbá és egyszerűbbé tenni a folyamatainkat. Ha élünk vele, akkor pénzt és időt is spórolhatunk. Lássuk miről is van szó!

Innovatív megoldás

 

Az itnav csapata sajtóközleményében is tudatta az érdeklődőkkel, hogy kifejlesztettek egy nagyszerű toborzási eszközt, a videós előszűrést: IT-Nav Hungary Kft. KKV Start Sajtóközlemény. Ez egy olyan innovatív megoldás, mely a 2020-as években már inkább alapnak kellene, hogy számítson akkor, amikor millióan posztolnak videókat magukról nap mint nap a közösségi média felületeiken.

 

De még csak most jutottunk el odáig, hogy ezt az előnyünkre fordítsuk a toborzási folyamatban. Jobb később, mint soha! Ma már ott tart az okostelefon-ipar, hogy még a legrosszabb minőségű készülékkel is jobb videót lehet készíteni, mint egyes kamerákkal az okostelefonok megjelenése előtt. Így hát az nem lehet kifogás, hogy valaki nem tud egy 1-2 perces mozgóképet elkészíteni a jelentkezéséhez.

 

Hogy működik pontosan a videós előszűrés?

 

A munkáltatónak van lehetősége előre megadni kérdéseket. Ezekre aztán a jelentkezési folyamat során az álláskeresőnek egy pár perces hangos mozgóképpel kell válaszolnia. Így nemcsak egy önéletrajzot és egy motivációs levelet kapunk, hanem egy olyan videóanyagot is, melyen a jelentkező releváns kérdésekre ad válaszokat.

 

Miért érdemes használni a videós előszűrést?

 

Ez egy nagyszerű előszűrő! Láthatunk rajta olyan dolgokat, melyeket eddig csak a személyes interjú során érzékeltünk. Akár már itt kiderülhet valakiről, hogy gyengébb a kommunikációs készsége, mint azt előzetesen írta magáról.

 

Jelentősen le tudja csökkenteni azt a pénz- és időráfordítást egy-egy toborzás kapcsán, amit eddig nem tudtunk, mert muszáj volt mindenkit meghallgatni személyesen azok közül, akik a CV alapján jónak tűntek. Így viszont már lehet, hogy csak a bent maradt 2-3 személlyel kell személyesen interjúznunk.

 

Így könnyebben kiszűrhetjük az alkalmatlan jelölteket még azelőtt, hogy komolyabb időt és energiát pazarolnánk rájuk. Nem lesz több meglepetés a személyes találkozások során, hála a videó nyújtotta plusz információknak.

 

Van alternatívája?

 

Sokan úgy vélik, hogy van, pedig inkább csak keverik a videós bemutatkozással. Ez nem az! Ez sokkal több információt elárul majd a jelöltről, mintha csak mondjuk felolvasná az önéletrajzát. Teljesen más műfaj a kettő, így hát ezek nem alternatívái egymásnak.

 

Ez egy új, innovatív megoldás, melyet kár lenne kihagynia mindazoknak, akik komolyan veszik a toborzást. Ha szeretnénk lecsökkenteni az interjúk számát, csak azokkal akarunk személyesen is beszélgetni, akik szimpatikusak a videójuk alapján, akkor nem kérdés, hogy ezt alkalmaznunk kell!

 

Sok pénzt, időt és energiát spórolhatunk meg ennek a bevezetésével. Ezen mindenki nyer, még az is, akit végül nem hívtunk be egy beszélgetésre, mert legalább nem jött el feleslegesen.


További hírek

  A női sneaker kényelmes és praktikus viselet, ráadásul nagyon mutatós
2024. 06. 18. 13:11 hirhatar.hu
  Hogyan lehet összehasonlítani a költöztetés árakat?
2024. 06. 18. 13:11 hirhatar.hu
  Tudta, hogy költözéskor a bútorokat is szét kell szerelni?
2024. 06. 18. 12:43 kecskemeti-hirhatar.hu
  Fejezze ki egyéniségét egy cruiser bringával!
2024. 06. 18. 12:39 pestmegyei-hirhatar.hu
  Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024. 06. 13. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
2024. 06. 13. 15:58 fovarosi-hirhatar.hu
  A pontosabb diagnózist segítik
2024. 06. 13. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
2024. 06. 12. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
2024. 06. 12. 10:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport