HÍRHATÁR ONLINE - Videós előszűrés: a toborzás új szintre lép!

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.11.30.
 Csütörtök
Ma András, Andor napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   379,51 Ft
   CHF árfolyam
   397,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 10. 17. 14:16     


Videós előszűrés: a toborzás új szintre lép!
Ma már számos olyan technológiai vívmány segíti a toborzást, mint például a videós előszűrés. Az ilyen lehetőségeket nem szabad kihagyni! Ezek fogják ugyanis még hatékonyabbá, gyorsabbá és egyszerűbbé tenni a folyamatainkat. Ha élünk vele, akkor pénzt és időt is spórolhatunk. Lássuk miről is van szó!

Innovatív megoldás

 

Az itnav csapata sajtóközleményében is tudatta az érdeklődőkkel, hogy kifejlesztettek egy nagyszerű toborzási eszközt, a videós előszűrést: IT-Nav Hungary Kft. KKV Start Sajtóközlemény. Ez egy olyan innovatív megoldás, mely a 2020-as években már inkább alapnak kellene, hogy számítson akkor, amikor millióan posztolnak videókat magukról nap mint nap a közösségi média felületeiken.

 

De még csak most jutottunk el odáig, hogy ezt az előnyünkre fordítsuk a toborzási folyamatban. Jobb később, mint soha! Ma már ott tart az okostelefon-ipar, hogy még a legrosszabb minőségű készülékkel is jobb videót lehet készíteni, mint egyes kamerákkal az okostelefonok megjelenése előtt. Így hát az nem lehet kifogás, hogy valaki nem tud egy 1-2 perces mozgóképet elkészíteni a jelentkezéséhez.

 

Hogy működik pontosan a videós előszűrés?

 

A munkáltatónak van lehetősége előre megadni kérdéseket. Ezekre aztán a jelentkezési folyamat során az álláskeresőnek egy pár perces hangos mozgóképpel kell válaszolnia. Így nemcsak egy önéletrajzot és egy motivációs levelet kapunk, hanem egy olyan videóanyagot is, melyen a jelentkező releváns kérdésekre ad válaszokat.

 

Miért érdemes használni a videós előszűrést?

 

Ez egy nagyszerű előszűrő! Láthatunk rajta olyan dolgokat, melyeket eddig csak a személyes interjú során érzékeltünk. Akár már itt kiderülhet valakiről, hogy gyengébb a kommunikációs készsége, mint azt előzetesen írta magáról.

 

Jelentősen le tudja csökkenteni azt a pénz- és időráfordítást egy-egy toborzás kapcsán, amit eddig nem tudtunk, mert muszáj volt mindenkit meghallgatni személyesen azok közül, akik a CV alapján jónak tűntek. Így viszont már lehet, hogy csak a bent maradt 2-3 személlyel kell személyesen interjúznunk.

 

Így könnyebben kiszűrhetjük az alkalmatlan jelölteket még azelőtt, hogy komolyabb időt és energiát pazarolnánk rájuk. Nem lesz több meglepetés a személyes találkozások során, hála a videó nyújtotta plusz információknak.

 

Van alternatívája?

 

Sokan úgy vélik, hogy van, pedig inkább csak keverik a videós bemutatkozással. Ez nem az! Ez sokkal több információt elárul majd a jelöltről, mintha csak mondjuk felolvasná az önéletrajzát. Teljesen más műfaj a kettő, így hát ezek nem alternatívái egymásnak.

 

Ez egy új, innovatív megoldás, melyet kár lenne kihagynia mindazoknak, akik komolyan veszik a toborzást. Ha szeretnénk lecsökkenteni az interjúk számát, csak azokkal akarunk személyesen is beszélgetni, akik szimpatikusak a videójuk alapján, akkor nem kérdés, hogy ezt alkalmaznunk kell!

 

Sok pénzt, időt és energiát spórolhatunk meg ennek a bevezetésével. Ezen mindenki nyer, még az is, akit végül nem hívtunk be egy beszélgetésre, mert legalább nem jött el feleslegesen.


További hírek

  Gyógytornász képzést indított a PTE Zomborban
2023. 11. 29. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Önindítók robogókhoz, hogy gyorsabb legyen a start!
2023. 11. 29. 10:03 pestmegyei-hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk producere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Nintendo Switch vs PS5: a Nintendo vagy a Sony konzolja éri meg jobban?
2023. 11. 28. 16:38 hirhatar.hu
  PS5 karácsonyra: még mindig az egyik legjobb ajándék
2023. 11. 28. 16:32 fovarosi-hirhatar.hu
  Töretlen a Szentágothai János Kutatóközpont fejlődése
2023. 11. 28. 02:22 pecsi-hirhatar.hu
  Újra Pécsen a Szabaduló-kamion
2023. 11. 27. 20:06 pecsi-hirhatar.hu
  Még nem érzed elég biztonságosnak a fürdőszobádat?
2023. 11. 27. 17:11 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport