HÍRHATÁR ONLINE - Kézműveskedés lelki egészségünkért

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.06.18.
 Péntek
Ma Levente napja van.
Holnap Gyárfás napja lesz.
   EUR árfolyam
   353,79 Ft
   CHF árfolyam
   324,08 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 05. 20. 11:58     


Kézműveskedés lelki egészségünkért
A kézműveskedés régi időkre visszanyúló tevékenység, és még mindig nagy népszerűségnek örvend. Régen a hétköznapi dolgok kézzel való díszítése természetes volt. Kézzel varrtak például különböző mintákat párnákra, terítőkre, népi öltözékekre. A fazekas kézzel festette meg az agyagból készült edényeket.

Bizonyára a korabeli emberek számára sem a munkát jelentette csak az alkotás, hanem kikapcsolódás, egyfajta lelki töltődés is volt.

 

Képek készítése különböző technikákkal

 

Számos technikával készíthetünk képeket ajándékba vagy saját lakásunk díszítésére vagy egyszerűen önmagunk örömére. Festhetünk, színezhetünk, karcolhatunk, fonal- vagy cérnaképeket készíthetünk, esetleg apró gyémántszemeket felhasználva ragaszthatunk.

 

Az ismétlődő mozdulatok nyugtatólag hatnak, segítenek kikapcsolni, gondolataink letisztulnak, képessé válunk elszakadni a mindennapi gondoktól.

 

Gondoljunk csak bele, a rendszer, valami mentén haladni, vagy amit napi rutinként is szoktuk emlegetni, nemcsak a gyerekeknek, hanem nekünk, felnőtteknek is egyfajta biztonságot nyújt. A biztonságérzet pedig harmóniával, nyugalommal, örömmel tölt el bennünket. Hacsak nem szétszórt zsenik vagyunk.

 

 Fonalképek, melyeknél csak a képzelet szab határt

 

A fonal- vagy cérnakép egy régi technikán alapuló képalkotó játék, ami nemrégiben újra divatba jött. Egyszerű formáktól egészen bonyolult mintákig készülhetnek vele képek, alkotások.

 

Készíthetünk saját használatra lakásdekorációnak, de ajándéknak is kiváló választás. Már kisebb gyerekek is készíthetnek fonalképet kis szülői segítséggel. A különböző színű kifeszülő szálakkal való játék végeredménye egy igazán különleges alkotás.

 

Az alkotás folyamatát szükség szerint használati utasítás is segíti, megadva a mintával való haladás lépéseit, amitől, ha fantáziánk mást diktál, el is térhetünk.

 

A fonalkép készítésének lépései

 

A fonalkép készítéséhez szükséges eszközöket a csomagok tartalmazzák. Főbb eszközei a színes fonalak, minta és szegek. Az Alkoss Otthon kreatív áruház kínálatában gyerekek és felnőttek is találhatnak kedvükre valót.

 

Némi előkészítést igényel, mint bármi más. A választott minta körvonalát követve kell elhelyezni a szegeket. A tökéletes illeszkedés fontos, hiszen így lesz jól felismerhető az alapmintánk. A mintalapon található infók alapján kell elindulnunk és a számozásnak megfelelően haladni a hurkolással.

 

Az ajánlott fonalvezetéstől természetesen el is térhetünk. Ennél a szakasznál kreativitásunknak semmi sem szabhat határt. Lényeg, hogy a forma kialakuljon, a szín- és fonalvezetés pedig visszatükrözze egyedi látásmódunkat.

 

Egy ilyen kép különleges dísze lehet lakásunk bármelyik szegletének.

 

(x)


További hírek

  Az „értelmi szerző” is rács mögé kerül
2021. 06. 17. 19:19 pecsi-hirhatar.hu
  Bayer Zsolt: „A kurv@ anyját mindegyik tüntetőnek”
2021. 06. 16. 21:48 hirhatar.hu
  Keresik a lakástörvényt benyújtó fideszes képviselő diplomáját
2021. 06. 16. 21:47 hirhatar.hu
  Kedélyeset siegheileztek és Ronaldót buzizták a magyar szurkolók a tegnapi meccsen
2021. 06. 16. 21:47 hirhatar.hu
  Az ártó szellemeket is elűzik
2021. 06. 16. 20:28 pecsi-hirhatar.hu
  VR Univerzum a Zsolnay Negyedben
2021. 06. 15. 19:25 pecsi-hirhatar.hu
  Régi mesterek bérlet először
2021. 06. 14. 20:13 pecsi-hirhatar.hu
  „Passzold vissza, Tesó!”
2021. 06. 14. 19:43 pecsi-hirhatar.hu
  Tájékozódás és irányészlelés fontossága gyermekkorban
2021. 06. 14. 18:25 dunakeszi-hirhatar.hu
  Galla Miklós szerint nem valós a meztelen fellépéséről szóló történet
2021. 06. 13. 12:12 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport