HÍRHATÁR ONLINE - Hajósi Virág: Buzi e vagy

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.24.
 Szerda
Ma Kinga, Kincső napja van.
Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,96 Ft
   CHF árfolyam
   406,84 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 11. 02. 10:10     


Hajósi Virág

Buzi e vagy
Néha előfordul, hogy nézünk egy filmet, mondjuk sorozatot és nem értem, például egy negatív hős, miként lesz hirtelen pozitív. Konfliktusok történnek , ami egy csúnya dologból indul és az indulatok elszabadulnak. Sokszor előfordul, hogy ugyanígy nem értem, mi folyik ebben az országban. Amikor egy hír kapcsán, úgy csinálunk, mintha valami hirtelen és önmagában értelmezhetően történt volna.Teljes mértékben hiányzik a történet időrendi és logikai folyamata. Csak hirtelen előállt.

 Ilyen volt a menekültrugdosó hölgy is, akinek tettét a sajtó kimondottan, gondolom fejvesztett Google kutatás eredményeként, egy emberre fókuszálta. Az edzőre, aki már nem egy ismeretlen ember volt, hanem VALAKI. Mintha, ha VALAKIT ér sérelem, súlyosabb lenne, mint más videofelvételen látható gyerekeket rugdosó tett. Petránál, már videobírákat is hívtak, elhanyagolva azt a csöpp tényt, hogy más képkockákon, gyerekeket rúg meg az operatőr. Kicsit ez az Ungár vs. Kocsis fight is ilyen nekem.


Alapfelállásban a történet, ha jól emlékszem az, hogy a Pride előtt, pártunk és kormányunk és szócsövei, a szokásos keresztényértékrendnek megfelelően , különböző nyilatkozatokban és cikkekben hangsúlyozták, ők mennyire borzadnak ettől az egésztől. A Pride-tól, a melegek jogegyenlőségéért vívó hisztis libsik, jogvédők kajabálástól. Ha jól emlékszem, szemben például a német, vagy spanyol helyzettel , ahol a politikusok, együtt buliznak a karnevállá változó Pride-ban a polgársággal, nálunk Tarlósnak is fontos volt finoman jelezni, hát ja.. sajnos nem lehet mit tenni, bár szívesen tennék ez ellen valamit. Kocsis Máté is tán tett valami megjegyzést, nyilván, hisz egy ifjú KDNP-s képviselőtől ez elvárás, amire drága Ungár Kláránk ugrott is egyből és szerintem is hozzá méltatlan szintre süllyedt ebben a szánalmas , ki mennyivel nem buzibb, mint ami lehet más , primitív játékban. Ajjaj szisszentem fel, bár Klárával elértünk arra a szintre, amikor közölte nem bírja hozzászólásaim. Ez kimondottan az ő problémája, én is néha elcsodálkozva néztem mostanában, néhány megnyilatkozását, mert az egyik legértelmesebb politikusnak tartottam. Úgy látszik, elég nehezen viseli az orbáni-rendszert. Ezt akár meg is érthetem. Azt azonban nem tudtam megérteni, amikor a politika a homoszexualitást fegyverként használja emberek ellen, miért teszi magáévá. Tőle pláne nem értem, aki maga is érintett és tisztában van azzal, hogy ma melegnek lenni Magyarországon, olyan kereszt, amibe sok ember beleroppan. Mert ilyen minimális szinten van a társadalmunk intelligenciája.

Szóval, adva van a konfliktus. Kocsis Máté, becsületét védve, bírósághoz fordul.. Stop! Itt álljunk meg. Érthető, ha egy családos ember, alapvetően támadásnak érzi, ha olyant állítanak róla, ami a családjában betöltött szerepét megkérdőjelezi és mondjuk feleségére és gyerekére is nézve, azért némi következményekkel jár. Ez súlyosan a privát szféra megsértése, ami bizony a PTK. szerint, következményekkel jár. Ajjaj szisszentem Ungár kijelentésére, egyrészt mert nem értettem, miért megy bele „buzizásba”, hogy a „buzizás” ellen tiltakozzon, másrészt, általánosságban, az ember gondolja meg, hogy milyen mélységben kockáztatja meg, hogy egy másik ember intim szférájába belekavarjon. Ungár részéről ennyi volt a problémám.
Másik problémám a színvonal volt. Felmerült előttem a Mónika só egyik adása, bármelyik, amiben egymást átkozó, lehetőleg lecsúszott embereknek kinéző statiszták, Roncsfilmbe is gyatra koreográfiával átkozódtak és mocskolták egymást. Stop! Mondom és mondtam megint, aranymacskafüleim, most komolyan azt gondoljátok, hogy közéleti szereplőként, nem kéne szégyellnetek magatokat, hogy facebook üzengetés formájában egy köpködő késelés előtti hangulatát idézitek meg? Tanult, intelligens emberek volnátok és az emberekre hatni akartok... Ezzel? Így?

Aztán tovább csomagolva a történetet, jön a következő gondolat.. probléma. Milyen ország az, ahol a XXI. században ultrapenge sértegetése lehet valakinek és atombiztos fegyver ellene, ha valaki azt kiabálja: Buzi vagy! Ahogy sértés lehet a cigányozás, holott tejóég.. hát vannak cigány emberek. Milyen ország az, ahol olyan mértékű fegyver lehet a másság, bármilyen formában, hogy akire rákiabálják, az rögtön bírósághoz futhat. Stigma, szégyenfolt. Ez akkor is igaz, ha Kocsis családos ember. Maga a tény, hogy töltényként használjuk egy vitában, már gáz. Szerintem. Lehetett volna bármi mást mondani, például, hogy figyelj öcsisajt, rém gáz az egész homofóbiára építő dumátok. Mint közéleti szereplőknek, vezető politikusoknak, felelősségetek van. És ha ezt komolyan vennétek, nem indítanátok vendettát egy csoport ellen. Mert az nem szép. Nem civilizált, egyre inkább nem. Mert ideológia családotokon belül, bizony minden más párt, kereszténység ide, kereszténység oda, de a fejlett polgári jogrendszerrel együtt tanulja a toleranciát. Csak ti viselkedtek büdös ősemberként, akik bunkókkal csapkodva, egy egész világ fejlődésével mentek szembe. Hogy saját egyházatok is türelmet hirdet. Hogy megrekedtetek a sötét középkorban, nevetségesek vagytok az álértékrendetekkel együtt. Hogy egy réteg legalantasabb komplexusos igényeit szolgáljátok és használjátok ki. Politikai okokból, vagy sem, de erkölcstelenül. Mocskosan. De nem ez hangzott el, hanem stigmára válaszul, repült a stigma. És a közvélemény észre sem vette, nem az a lényeg, hogy Kocsis Máté buzi, vagy sem.. hanem hogy egyáltalán, egy politikai, közéleti vitában ezen szinten mozognak kedves véleményformálásra jogot kapó politikusaink, pró és kontra.

Megszületett a bírósági ítélet. Stop! Hangsúlyosan arra kiélezve, Kocsis Máté nem buzi, ezért őt rágalmazták. Hogy is van ez? Ha valaki buzi, akkor az sértő? Szándékosan használom ezt a kifejezést. Kocsis Máté bebizonyította a bíróságnak, nem meleg. Kérdőjel. Kérdőjel. Ez az ítélet magyarázata? Hogy mi? Kissé áthallásos. Annyi minden más lehetett volna az érv. Például a magánélet megsértése. De így ebben a formában, a kisördög feltámad.. tehát a probléma az, hogy valakire azt mondják, meleg. Nem a személyiségi jogok védelme, nem az egyén magánszférájának védelme.. pedig ennyivel is el lehetett volna intézni. A jog erre lehetőséget ad, mindenféle, bizonyítsa be, hogy nem boszorkány, hozzunk egy kacsát, eljárás nélkül.

Az egész történetet követve, sokféle gyomorforgató pillanat után, csak egyre tudtam gondolni. Lehet Isten van. Lehet, mert nem melegnek születtem Magyarországra, kegyes volt hozzám. Mert rágalom lennék, sértés, az miatt, ami vagyok. Lángoló skarlátbetű a „nemzet” testén. Bayer Zsóti undormány hányására ki sem térek, ahol szintén személyiségi jogokat sértő jelzőkkel illette Klárit. Klári, jelentsd fel, hátha neki is kell 2 millát fizetni, oszt abból lerendezed Kocsis Mátét.

További hírek

  3 dolog, amit kevesen tudnak a minőségi ajtók gyártásáról
2024. 07. 24. 10:13 fovarosi-hirhatar.hu
  Mire figyeljünk etikett címke beszerzésekor?
2024. 07. 23. 11:22 hirhatar.hu
  Milyen iparágakban van szükség nyomtatott címkére?
2024. 07. 23. 11:13 gyomroi-hirhatar.hu
  Címkék a vállalkozás szolgálatában
2024. 07. 23. 11:09 pestmegyei-hirhatar.hu
  Gyönyörű és biztonságot adó kerítés, amelyre nem lesz gondod
2024. 07. 23. 09:33 kecskemeti-hirhatar.hu
  Így lesz egy terméknek luxus kinézete
2024. 07. 23. 09:31 kecskemeti-hirhatar.hu
  Digitális lábnyomunk csökkenthető!
2024. 07. 22. 10:04 fovarosi-hirhatar.hu
  Tudnivalók a felhőszolgáltatások működése kapcsán
2024. 07. 22. 09:59 13keruleti-hirhatar.hu
  Elhasználódtak a céges informatikai eszközök? Itt a megoldás!
2024. 07. 22. 09:53 gyomroi-hirhatar.hu
  Aranyér és sport: mit szabad és mit nem?
2024. 07. 22. 09:43 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport