HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Cselédek, szoba nélkül

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.05.27.
 Hétfő
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,57 Ft
   CHF árfolyam
   387,54 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 02. 19. 14:16     


PuPu

Cselédek, szoba nélkül
Azt mondja Kövér potentát, hogy Magyarország nem az Unió cselédszobája. Hát, ebben kétségkívül igaza van, egy rendes háznál a cselédszobában volt fűtés, Julcsa időnként enni kapott, a környezet tiszta és rendezett volt, továbbá az Úr nem lopta el Julcsa összes tulajdonát az utolsó bugyiig bezárólag.

Magát a lányt olyan kondícióban tartotta, hogy legyen hozzá gusztusa éjjelente egyszer-egyszer belopakodni és jól megmigrálni, míg csak ketté nem áll a füle.

Namármost, ha már hasonlatokat keresünk, akkor Magyarország inkább az Unió trágyadombja, mint cselédszobája, a tetején ott ugrabugrál egy érces torkú kiskakas, aki lenyelte az ország gyémánt félkrajcárát.

Meg a másik felét is.

És akkor itt cselédszobázgat a Fidesz erőművészeti felelőse, akinek annyi fogalma sincs a polgári viszonyokról, mint a másik hatalmi ág első emberének (nem a bíróságra gondolok...) a tisztességről.

 

Azon rugózik Kövér, hogy hiába is fenyegetnek bennünket azzal, hogy megvonják a strukturális támogatásokat, merthogy - azok nem alamizsnák, vagy könyöradományok, hanem az uniós csatlakozáskor vállalt magyar kötelezettségek kompenzálásai. Az ember mosolyog, mikor hallja a tolvajt a Büntető Törvénykönyvről szónokolni, egyébként meg elcsodálkozik, hogy pont ő nincs azzal tisztában, hogy mindent meg lehet csinálni, csak akarni kell?

Elég lenne csak - az ő módszereiket alkalmazva - hangulatot kelteni a korrupció és az uniós pénzek lenyúlása ellen a Lajtától nyugatra, mondjuk a migránsplakátok mellé ragasztani a német plakátot: Aki Magyarországon lop a felzárkóztatásra szánt támogatásból, az a te munkád gyümölcsét lopja!

Garantált lenne a siker, főleg, ha mellé tennének egy másik plakátot is: Amennyit egy év alatt Magyarországon a te pénzedből ellopnak, abból egymillió menekültet lehetne etetni és képezni - három évig.

Annyi idő alatt csak megtanulja Ali, hogy nem szabad a német nők seggét öntevékenyen úgy csipkedni, mint liba a zsenge füvet, csak felszólításra.

Akkor viszont kötelező.

A plakát alapszíne lehetne akár kék is, megjelenhet rajta a piros-fehér-piros, vagy a fekete-vörös-arany színkombináció is, az jól esne a polgárnak Dortmundban vagy Wiener Neustadtban.

Esetleg még a sasok is szerepelhetnek, a két címerállatnak három feje van, az osztrák ott rázza a bilincset, emlékeztetve arra, hogy rossz vége lesz ennek Viktor...

 

A nemzet esze ( ekkora jutott nekünk, mit tegyünk? ) minap is egy sasnál vizitált, annak is két feje van, de csak az egyik dirigál - ez akkor már öt fej, és ha ehhez hozzávesszük még Albániát, esetleg Szerbiát további négy fejjel, akkor nem csodálkozhatunk, ha Süsü padlót fog az irigységtől.

Hogy miért szeret Orbán Putyinhoz járni, hiszen onnan mindig leeshet egy-két saller vagy tockos, ha nem onnan, hát Brüsszelből vagy Berlinből, úgyhogy ebből a desztinációból csak a baja van mindig, és az is lesz, még akkor is, ha az kormányzati turizmus is a Család kezébe kerül.

Ráhel már a Corvinuson oktatja a Food Service Managementet, bakker, be se jöhet az országba, aki nem eszi meg apuka óvodai jelét, a töpörtyűt, harcolva ezzel is a migrációs nyomás ellen...

Aki tudja csinálja, aki nem, az oktatja, ugye...

Mégis, Moszkva az egyetlen hely Európában, ahol nem kell valami zsiráfra felfelé pislognia, már majdnem szép, szálas embernek is érezheti magát.

Nem úgy, mint a hat láb magas Christine Lagarde mellett, ezért is kellett összevesznünk az IMF-el, nem lehetett kibírni a szituációt, pedig még csak meg se ütötte a hölgy...

Ott smúzoltak egymásnak, aztán Putyin elment röhögni, a Mi Agyi Atomreaktorunk meg behajított a gallér mögé hat bogyót, aztán elment szorongani, merthogy ennek még megissza a levét, azt sejti, mint macska az esőt...

 

Nyakig ülök az aggodalomban, hogy mi lesz, ha úgy dönt, hogy az Egyesült Királyságnak nincs helye az Unióban, aki kint van, talán haza se engedik.

De legalább ezt jól lehet kommunikálni.

Mégis jobban hangzik, ha Londonban dolgozó hazánkfia a brit kolonialista önkény áldozata, mintha azt kommunikálnánk, hogy nem evett meszet, ebbe az országba visszajönni...

Magyarország ugyan nem cselédszoba, de ez csak tovább bonyolítaná a helyzetét, hiszen csak cselédnek jöhetne vissza, oszt alhatna az előszoba sarkába leterített nagykabáton, cselédszoba hiányában,

Arra azért bizton számíthatunk, hogy megtudjuk: Viktor harcolja majd ki, hogy csak négy évig kelljen a magyarnak vízen és száraz kenyéren élnie a ködös Albionban, és azt is borítékolhatjuk, hogy megtudjuk, hogy milyen jól jártunk, továbbá, hogy a sok tehetségtelen között már megint ő volt az éceszgéber, pedig még meg sem erőltette magát.

Például még meg sem tanította a bamba nyugatiakat arra, hogy hogy kell egy lovat eladás előtt a seggébe dugott náddal felfújva kihizlalni, pedig ezt nyugodtan eltanulhatnák, hiszen a magyar lovat már évek óta így tartja hálás népe számára eladható állapotban Poci...

 

Néha azt hiszem, hogy nem is tudjuk, hogy mekkora szerencsénk van, hogy az Úr nekünk adta őt, jóllehet adhatta volna traktorosnak is.

Igaz, Rahel téli tüzelője akkor is meglenne.

És még mi siránkozunk a balsorson...

 

:O))) 


További hírek

  Milyen hatásai vannak a natúr szappannak?
2024. 05. 27. 14:03 13keruleti-hirhatar.hu
  Az asztalláb javítása nem ördöngösség
2024. 05. 27. 13:58 13keruleti-hirhatar.hu
  Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
2024. 05. 24. 22:00 pecsi-hirhatar.hu
  Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
2024. 05. 24. 21:47 pecsi-hirhatar.hu
  Kizárták az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból Orbán tusványosi beszéde miatt
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Több villamos lesz Budapesten
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Tíz éve szellemtanya a battonyai gyermekfalu
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Milyen árakkal találkozhatunk műanyag ablak esetén?
2024. 05. 24. 10:29 gyomroi-hirhatar.hu
  A vadhús fogyasztásának előnyei
2024. 05. 22. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Több mint három évtizede a munkaerő-szolgáltató piacon
2024. 05. 21. 17:39 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport