HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Konrád György tévedése

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.06.18.
 Kedd
Ma Levente napja van.
Holnap Gyárfás napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,85 Ft
   CHF árfolyam
   415,37 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 12. 22. 12:14     


PuPu

Konrád György tévedése
Konrád György író nyilatkozott a New York Times-nak. Már a tény maga is mutatja az író nagyságát, a nyilatkozata pedig azt, hogy a legnagyobbak sem mentesek a tévedésektől. Ettől még a véleménye természetesen tiszteletben tartandó, de egyetérteni azért nem kötelező vele.

Az író azt nyilatkozta a lapnak, hogy Magyarország bölcsen tette, hogy lezárta határait és megkongatta a vészharangot, figyelmeztetve Európát arra, hogy főként muszlim bevándorlók százezrei érkeznek, akár tetszik, akár nem.

Menekültügyben - Merkellel ellentétben Orbánnak van igaza..

 

A lap szerint Orbán menekültpolitikáját - miszerint a görögöknél kellene megfogni az áradatot és le kéne zárni Európa külső határait - lassan más európai vezetők is felkarolják, és Orbán egyes mondatait visszhangozzák, bár nem olyan "csúnyán vicsorogva", mint a magyar kormányfő.

Természetesen védeni és őrizni kell az Unió határait, de ez nem megy a megszokott módon, mint éppen Orbán viselkedése is mutatja.

Furcsán hangzik a szögesdrót-kerítés helyeslése egy zsidó szájából, mint ahogy az sem tűnik túl nagy dicsőségnek, hogy a menekülteket vallásuk alapján szelektálja, de hát ki vagyok én, hogy kritikát merjek megfogalmazni egy ilyen jeles személyiséggel szemben?

 

Orbánnak egyébként nincs igaza.

Nem ez az első eset, hogy Konrád kiáll a kormányfő mellett, az olasz La Repubblica is kapott tőle néhány gondolatot, többek között azt, hogy megérthető Németország helyzete, hogy egyre több képzett migránsra van szüksége, hogy a jövőben is fenn tudja tartani a gazdaságát és nyugdíjrendszerét.

Viszont nekünk, magyaroknak nincs szükségünk szíriai orvosokra és mérnökökre.

-Ha növekedik a gazdaságunk, a környező országok magyar népességét is meghívhatjuk Magyarországra-.

Hát ez valószínűleg így is van, meghívhatunk ide akárkit, de aki ide jöhetne, az inkább elmegy a világ más tájaira, tízszeres fizetésért - migránsnak.

Feltéve, hogy addigra – én úgy száz évet saccolok várakozási időként – nem lesz tele Európa pengés dróttal, hála Orbánnak és támogatóinak.

 

Az olasz interjúban azt nyilatkozta, hogy ma is sok fal áll a világban, például az amerikai-mexikói határon, Izrael határán, a spanyol-marokkói határon is.

Ausztrália kemény migránspolitikájára is utalt, amely meg akarja akadályozni az illegális migránsok beérkezését.

-Erkölcsileg ez nagyon különbözik a berlini faltól, amely az NDK állampolgárait fosztotta meg attól a lehetőségtől, hogy kitegyék a lábukat a valódi szocializmusból-.

Nem tudom, de valahogy én egyik falra sem lennék büszke, sőt, még ennyire megértő sem.

A falaknak az a tulajdonságuk, hogy azokat is rabbá teszik, akik a fal másik oldalán állnak, csak éppen hitegetik magukat, hogy ők szabadok.

Erkölcsileg pedig nincs semmi különbség, ha valakit meggátolok abban, hogy elmenjen egy országból, vagy ha meggátolok valakit, hogy amikor menekülnie kell, belépjen hozzánk.

Természetesen a bevándorlást szabályozni kell, de azért egy ilyen kaliberű embertől elvárható lenne, hogy különbséget tudjon tenni menekült és bevándorló között.

 

Aki zsidó, annak minden üldözöttel empatikusnak és szolidárisnak illene lenni, Konrád György pedig nem az.

Nem voltak sem empatikusak, sem szolidárisak a nyugati demokráciák sem a Hitler által üldözött zsidókkal, a német zsidók halála az ő lelkükön szárad.

Angliáén, Amerikáén, meg azon államokén, melyek - mikor segíthettek volna - nem segítettek, hanem lezárták a határaikat.

A határzárnak csak jelképe a szögesdrót, ha Orbán elmebeteg víziója valóra válna a milliószámra érkező migránsokról, annyit sem számítana, mint libának a dűlőút.

A probléma valós, és aki elfedi ezt azzal, hogy a bezárkózást dicsőíti, az maga is részesévé válik a bűnnek.

Európa problémáját Európának kell megoldania, a megoldás pedig nem az, hogy agyament módon ijesztgetjük a népet a terroristákkal, vezető értelmiségünk kontrázása mellett.

 

A terrorista nem gyalogol Szíriától Németországig, hanem felül a repülőre és keresgélhetnek a poggyászában bármit is, úgyse találnak.

A terrorista ugyanis nem hülye, hanem terrorista.

Hülye pedig az, aki azt hiszi, hogy a tizenkét másodpercenkénti egy ellenőrizetlen illegális bevándorlóval való ijesztgetésnek a belpolitikai célokon kívül máshoz is köze van.

Meg az, aki azt hiszi, hogy ennek a problémának a rendezéséből kimaradhatunk.

Azon is csodálkozom, hogy senki nem kérdezi meg, hogy amikor rajtunk keresztül közlekedtek a menekültek, miért nem tettünk eleget ellenőrzési kötelezettségünknek, de persze ez a csodálkozás mérsékelt – ez Orbán Magyarországa.

 

Hogy Konrád György aggódik az arab áradat miatt, azt természetesnek tartom, hogy nem azért emel szót, hogy a problémát azok oldják meg a probléma keletkezésének helyén, akik létrehozták, azt viszont sajnálatosnak.

Konrád Györgynek pontosan tudnia kell, hogy nyilatkozatát nem arra fogják felhasználni, mint amire szánta, a főcím ebből az lesz: Orbánnak igaza volt.

A többit akár el se mondta volna.

Ezt is kár volt.

 

Szomorú vagyok.

 

:O))) 

 


További hírek

  A női sneaker kényelmes és praktikus viselet, ráadásul nagyon mutatós
2024. 06. 18. 13:11 hirhatar.hu
  Hogyan lehet összehasonlítani a költöztetés árakat?
2024. 06. 18. 13:11 hirhatar.hu
  Tudta, hogy költözéskor a bútorokat is szét kell szerelni?
2024. 06. 18. 12:43 kecskemeti-hirhatar.hu
  Fejezze ki egyéniségét egy cruiser bringával!
2024. 06. 18. 12:39 pestmegyei-hirhatar.hu
  Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024. 06. 13. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
2024. 06. 13. 15:58 fovarosi-hirhatar.hu
  A pontosabb diagnózist segítik
2024. 06. 13. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
2024. 06. 12. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
2024. 06. 12. 10:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport