HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Miért éppen most..?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.24.
 Szerda
Ma Kinga, Kincső napja van.
Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,96 Ft
   CHF árfolyam
   406,84 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 01. 18. 16:25     


PuPu

Miért éppen most..?
Nem hiszek én abban, hogy a dolgok a politikában véletlenszerűen történnek, abban még kevésbé, hogy az időzítésük véletlenszerű. Így aztán abban sem hiszek, hogy a szükségállapot-törvény úgy pattant ki a Vezér bölcs fejéből, mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné.

Már csak azért sem, mert az ominózus esetet megelőzte egy kalapácsütés, melyet Hephaisztosz gyógyászati célból mért a fejfájós Zeusz fejére, és jelen esetben- sajnos - még senki sem ütötte meg kalapáccsal a Szent Fejet, mely nem most lett ütődött, hanem gyárilag ilyen.

 

Maga az ötlet érthető, hiszen igen slampos puccs az, amelyik befejezetlen, márpedig ezt a NER szelleme nem engedheti meg eluralkodni az országon, nix slamperáj, minden elvágólag, esetleg a torkok is.

A szükségállapot attól szükségállapot, hogy szükséges, merthogy a nép teljességgel kiszámíthatatlan.

Van, amikor egy pillanat alatt megbolondul, és ha ilyenkor nincs kéznél a megfelelő eszköz, akkor akár gond is lehet.

A maffia nem szokott semmit a véletlenre bízni, felkészülten várja az eseményeket, melyek egy részét önkiszolgáló módon szokta generálni, lásd a menekültek ügyét.

 

Szóval, az nem lepett meg, hogy Orbán a szükségét végzi, ami itt igazán érdekes, az az időpont.

Miért éppen most jutott eszébe ez az attrakció, mellyel bevégezheti a Nagy Művet, a Nemzeti Tébolyda kiterjesztését minden magyar állampolgárra.

Ha bevezeti, márpedig a tervezet szerint ez csak elhatározás kérdése - és az elhatározásokat egyszemélyben ő szokta hozni -, az élet jelentősen leegyszerűsödik, nix ugribugri, teljességgel szabad ország leszünk, ahol szabad emberek azt csinálnak, amit szabad.

Azon azért kissé csodálkozom, hogy az ellenzéki politikusok (mínusz Bokros) ilyen engedelmesen ballagnak a vágóhíd felé, hiszen ha megszavazzák a törvényt - és miért ne szavaznák meg, hiszen senki sem ajánlotta, hogy ezért többet fizetne - akkor igen rövid hír számol majd be arról, hogy migránstámogatás gyanújával őrizetbe vették Gy. Ferenc vállalkozót, aki szökési kísérlet közben életét vesztette.

 

A szükségállapot azért is jó, mert ilyenkor ellenségeinken kívül lazán meg lehet szabadulni kényelmetlenné vált volt és jelenlegi barátainktól, meg le lehet csippenteni a fejét annak, aki túl nagyra nőtt...

S. Lajos sem ülhet nyugodtan a hirdetőoszlopain, igen könnyen előfordulhat, hogy új betonalapot kell készíteni az egyiknek, melyet aztán megerősítenek egy Lajossal.

Még hasznos is lehet az ügy nemzetgazdaságilag, hiszen ötletet adhat a szegények álló helyzetben történő elhantolásához a temetők jobb kihasználása érdekében.

Mama kiviszi papát a hátán a sírhelyre, oszt jöhet a kalapjára a föld, - három papa is elfér az eddigi egy helyett...

 

De hogy miért éppen most, ez itt a kérdés.

Nekem két tippem van erre, az első hogy közeleg október 23.-a, a sajnálatos események hatvanadik évfordulója, a banda pedig emlékezhet arra, hogy mennyire egyszerű volt néhányszáz ember célszerű felhasználásával lángba borítani a Fővárost.

Azt is tudják, hogy a tömeg manipulálható, a fiatalok kedvelik a balhét, meg inkább vevők az akciókra, mint a világmegváltó fikciókra, és azt is tudják, hogy ma ezerszer több okot lehet találni a lázongásra.

Emellett azt sem lehet tudni, hogy a stadionok népe lekötelezettje-e még a Pocistának, hiszen volt rá már példa, hogy a pléhmadár tövében elégedetlenkedtek azok, akiknek éppen hálásnak illett volna lenni.

 

Nehéz a diktátorok sorsa, a plebsz hálátlan és feledékeny...

 

Ha akadna valaki, aki képes egy lelkesítő, ámbár kissé erőszakos alternatívát felvázolni a felháborodott népnek, ki tudja, mit lennének képesek tenni a méltóságteljes ünneplés helyett?

Mikor a diákok meglátogatták a Lendvay utcai Fidesz-székházat, a Hős Tábornok aggodalma nem ismert határokat, pedig ott az összes szervező saját embere volt, de mi lesz, ha most olyan szervezi, akit nem lehet kézben tartani?

Mi lesz, ha most nem egy tankot fordítanak a rendfenntartóknak, hanem mondjuk ezer személyautó állja el az útjukat, miközben a tömeg a rendőröket éltetve hajigálja kockakövekkel a TEK munkavállalóit?

Jobb a kockázatokat kivédeni, te meg majd ülsz szépen a szobádban és nézheted a televízió kilencvenkilenc csatornáján, amint a Höős, ki csak éértüünk él emlékezetedbe idézi, hogy hogyan zavarta ki az oroszokat anno, nem törődve a következményekkel, bátran kivetve magát a földszinti ablakon.

 

A másik dolog húzósabb, mert ha kicsuknának bennünket az Unióból, akkor a helyzet valóban igen könnyen eldurvulhatna.

Márpedig éppen errefelé tartunk.

 

Viviane Reding volt uniós biztos A Die Welt című német napilapban  úgy értékeli, hogy az EU éppen elég gonddal küszködik, ám a legveszélyesebb válság most van kialakulóban a földrész keleti felén, ahol áldatlan szövetség formálódik az uszító Orbán Viktor és Kaczyński között. Társul hozzájuk a szlovák és a cseh vezető, de a visegrádi államok az unió alapjait igyekeznek kikezdeni. Egyirányú utcának tekintik a toleranciát és a szolidaritást. Haszonelvű módon csak arra hivatkoznak, ami nekik közvetlenül előnyös. Ezt az önzést azután nacionalista lármával hirdetik. Reding rámutat, hogy akinek nem fontos az emberi méltóság, a szabadság, egyenlőség és testvériség, annak érdemes elgondolkodnia azon, hogy valóban Európához akar-e tartozni. Ha úgy dönt, hogy megy, senki sem fogja marasztalni. Európának csapatjátékosok kellenek, és nem kerékkötők.

Az osztrák kancellár is nyilatkozott:  aki pénzt kap az EU-tól, az nem teheti meg, hogy ne vállaljon részt a menekültek tisztességes és arányos elosztásában – jelezte. -Azok, akik az EU-s támogatások befogadóiként elutasítják, hogy részt vegyenek ebben, megnehezítik azon államok dolgát az EU költségvetésének elfogadásakor, mint Ausztria, akik nettó befizetők – mondta Faymann.

Ha egyszer az Unió vezető államainak hasában eldől a borjú, akkor igen hamar nagy baj lehet, márpedig ezt nem fogja szó nélkül lenyelni az ország, hiszen ez magát a nyomort jelentené.

A jelenlegi beruházások során önerőből a bekerülési érték tíz százalékát fizettük önrészként, ez is sok esetben gondot okozott.

Ha az Unió nem támogat bennünket, akkor a jelenlegi beruházások tíz százalékára lennénk képesek, az Unió országaiban dolgozó magyarok jelentős részének sorsa pedig bizonytalanná válna.

A mezőgazdaságról ne is beszéljünk...

 

Hogy ezt hogy kezelné a nép, az erősen kétséges, de hogy lennének sokan, akiknek ez nem tetszik, az biztos.

Orbán most elrohan Putyinhoz cumira, hát, várjuk ki a végét, mert abban azért reménykedem, hogy ha el is fogadják a törvényt, ehhez lesz egy-két szava az Uniónak is.

Lehet persze, hogy ameddig mi a reményhalban bízunk, addig az unió egy ráját favorizál...

 

:O))) 


További hírek

  3 dolog, amit kevesen tudnak a minőségi ajtók gyártásáról
2024. 07. 24. 10:13 fovarosi-hirhatar.hu
  Mire figyeljünk etikett címke beszerzésekor?
2024. 07. 23. 11:22 hirhatar.hu
  Milyen iparágakban van szükség nyomtatott címkére?
2024. 07. 23. 11:13 gyomroi-hirhatar.hu
  Címkék a vállalkozás szolgálatában
2024. 07. 23. 11:09 pestmegyei-hirhatar.hu
  Gyönyörű és biztonságot adó kerítés, amelyre nem lesz gondod
2024. 07. 23. 09:33 kecskemeti-hirhatar.hu
  Így lesz egy terméknek luxus kinézete
2024. 07. 23. 09:31 kecskemeti-hirhatar.hu
  Digitális lábnyomunk csökkenthető!
2024. 07. 22. 10:04 fovarosi-hirhatar.hu
  Tudnivalók a felhőszolgáltatások működése kapcsán
2024. 07. 22. 09:59 13keruleti-hirhatar.hu
  Elhasználódtak a céges informatikai eszközök? Itt a megoldás!
2024. 07. 22. 09:53 gyomroi-hirhatar.hu
  Aranyér és sport: mit szabad és mit nem?
2024. 07. 22. 09:43 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport