HÍRHATÁR ONLINE - A DK alelnöke betámadta az OTP-vezért, mert pedofilszimpatizáns szélsőjobboldali előadókkal szerepel

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.07.15.
 Vasárnap
Ma Henrik napja van.
Holnap Valter napja lesz.
   EUR árfolyam
   324,58 Ft
   CHF árfolyam
   278,21 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 01. 02. 14:00     


A DK alelnöke betámadta az OTP-vezért, mert pedofilszimpatizáns szélsőjobboldali előadókkal szerepel
Vadai Ágnes erősen kezdi az új évet: a már előre botrányosnak számító, Schmidt Mária által pátyolgatott, kétes politikai szélsőjobbos kalandorok meghívásával és előadásaival kecsegtető konferencia ürügyén szegezi Csányi Sándornak a kérdést – mit is keres egy ilyen társaságban..?

„Európa jövőjéről rendez konferenciát a kormány január 23-25 között, melyen a nyilvánosságra került információk szerint Ön is előadást tart. Bár a konferencia honlapjáról a minap már törölték a tervezett programot, a korábbi bejelentések szerint meghívott előadó Milo Yiannopoulosz, Götz Kubitschek, Frank Füredi, és Pascal Bruckner is.

 

Yiannopoulosz, habzó szájjal támadja a születésszabályozást, a politikai korrektséget, nyíltan vállalt melegsége ellenére a melegjogi mozgalmakat, és úgy véli, egy apának kisebb baj, ha a lánya rákbeteg, mint ha feminista.

 

Egy nyilvánosságra került videóban az ’America the beautiful’ című hazafias himnuszt énekli karaokekísérettel, a hallgatóság soraiban pedig Richard Spencer, a fehér felsőbbrendűség élharcosa és barátai náci karlendítéssel köszöntik őt.

 

Nyilvánosságra került Yiannopoulosznak néhány számítógépes jelszava is; az egyik a ’Kristall’ szóval kezdődik, félreérthetetlen utalásként a ’Kristallnacht’–ra, azaz Kristályéjszakára, a náci Németország első nagyszabású zsidóellenes pogromjára, a másik pedig a ’Long Knives1290’ volt. A ’long knives’, vagyis ’hosszú kések’ szókapcsolat egyetlen ismert előfordulása a ’Hosszú kések éjszakája’, az a tömeggyilkosság, aminek során Hitler nem csak párton belüli riválisaival, de konzervatív, náciellenes ellenfeleivel is leszámolt, 1290 pedig az az év, amikor I. Edward király száműzte Angliából a zsidókat. Mindez azonban nem zavarta az amerikai szélsőjobboldalt; ám amikor kifejezetten pozitív hangnemben és pártolóan nyilatkozott a pedofíliáról, a szélsőjobb legszélsőbb jobbja is kénytelen volt kivetni őt soraiból.

 

Götz Kubitschek önmagát fasisztaként jellemzi, ám a német neonáci mozgalom egyik közismert figurája.

 

Szélsőjobboldali, iszlámellenes, rasszista nézeteket népszerűsítő intézeteket, kiadókat, folyóiratokat tart fenn. Jó kapcsolatokat ápol a neonáci Nemzeti Demokrata Párt számos politikusával. Az Alternatíva Németországnak (AfD) néven létrejött párttal egyetlen német parlamenti párt sem hajlandó együttműködni; Kubitschek e pártnak csak azért nem tagja, mert szélsőséges nézetei miatt fölvételét a párt alapítója személyesen akadályozta meg.

 

A párton belül azonban Szárny néven működik egy informális frakció, amely a párt nemzeti szocialista politikusait tömöríti, Kubitschek pedig a Szárny fő ideológusának számít. Öltözködésében előnyben részesíti a barna és a fekete színű ruhadarabokat, nem titkolt utalással az olasz fasiszták fekete és a német hitleristák barna ingére.

 

A magyar származású Frank Füredi a radikális, a Brit Kommunista Párttól is messze szélsőbalra álló mozgalmaktól jutott el mára a szélső jobboldalig. Legújabb műveiben egyértelműen EU-ellenes álláspontra helyezkedik, Európát úgymond ’vissza kell venni az EU-tól’, amit a bevándorlás, a politikailag korrekt véleménydiktatúra,a több ezer éves európai kultúrával történő leszámolás és a nemzetállamok fölötti föderatív, birodalmi gondolat letéteményesének tekint. Helyesli Nagy-Britannia kiválását az EU-ból. Teszi mindezt a nemzeti szuverenitás, a keresztény és nemzeti hagyományok védelme nevében, ideológiát szolgáltatva a mindinkább szélsőjobbra tolódó magyar kormány Brüsszel-ellenes szabadságharcához.

 

Pascal Bruckner a francia újreakcionizmus képviselője, az elnökválasztási kampányban annak a Francois Fillon jobboldali jelöltnek a tanácsadói köréhez tartozott, aki sok tekintetben Trump amerikai elnökhöz állt közel. Jobboldali meggyőződése nem ritkán lépi át a szélsőjobboldal határait. Támadja a politikai korrektséget, az antirasszizmust, a diszkrimináció-ellenességet, és két, muzulmánok jogait védő szervezetet tett felelőssé a Charlie Hebdo elleni merényletért.

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

Ön néhány évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy gazdasági tekintetben konzervatív, ám a társadalompolitikai kérdésekben inkább a baloldalhoz húz. Engedje meg ezek után a kérdést: tudatában volt-e a konferenciára meghívott urakra vonatkozó fenti információknak, amikor Ön is szereplést vállalt a konferencián? Amennyiben, mint remélem, nem, a fentiek tudatában is fenntartja-e szándékát, hogy nevezett urakat követően január 25-én megtartja a konferencia záróelőadását? Szívesen látná-e viszont a nevét a rendezvény világhálón terjedő meghívóján ezeknek az előadóknak a társaságában? Úgy gondolja-e, hogy Önnek és az Ön által irányított bank üzletmenetének jót tenne egy ilyen reklám?

 

Abban a reményben várom megtisztelő válaszát, hogy részvételi szándékát mindezek fényében újra átgondolja.

 

Őszinte tisztelettel,

Vadai Ágnes, a DK alelnöke”

 


További hírek

  Az utolsó meccs - a franciák a világbajnokok
2018. 07. 15. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  A csepeli Weiss Manfréd
2018. 07. 15. 10:21 21keruleti-hirhatar.hu
  Háfra Noémivel világbajnokok a kézilabdázók
2018. 07. 15. 01:51 maglodi-hirhatar.hu
  A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért
2018. 07. 14. 22:12 pecsi-hirhatar.hu
  Vigyázat..!; - Fertőzött kolbász került a boltokba
2018. 07. 14. 18:00 hirhatar.hu
  Megvették az ellenzéket..?; - Megszavazták az önfizetésemelést
2018. 07. 14. 17:30 hirhatar.hu
  Márky-Zay Péter kíméletlenül leoltotta Lázár Jánost, mint sánta kutyát
2018. 07. 14. 17:01 hirhatar.hu
  Lázár után burjánzik a kultúrpoloska-invázió
2018. 07. 14. 13:00 hirhatar.hu
  Orbánt a foci-vb döntőjén rúgja seheggbe Putyin, amiért keleti veszedelemnek titulálta pár napja
2018. 07. 14. 12:31 hirhatar.hu
  Izraelben „szondáztatják meg” Schmidt Máriát
2018. 07. 14. 12:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport