HÍRHATÁR ONLINE - Eltűntek a hajléktalanok – vagy csak nem látszanak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.05.22.
 Szerda
Ma Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.
   EUR árfolyam
   326,71 Ft
   CHF árfolyam
   289,65 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 10. 17. 15:09     


Eltűntek a hajléktalanok – vagy csak nem látszanak
Szinte teljesen kiürültek az aluljárók, a forgalmas közterek Budapesten a hétfőn életbe lépett, közterületi hajléktalanságot büntetendő törvény után. Bár a hatóságok által az elmúlt napokban kiszivárogtatott nagyszabású razzia egyelőre elmaradt, az elmúlt napokban rendszeres volt a hajléktalanok vegzálása.

A külföldi sajtót is bejárt törvényrendelet megosztja az embereket: egy részük egyetért, a másik vélemény szerint ennél brutálisabb szankciót eddig nem hozott az újkori magyar történelem.

 

Mi két, a közösségi oldalon megjelent véleményt közlünk, am i lényegében tükrözi szerkesztőségünk álláspontját is.

 

1.

Kisgyerek koromban nem voltak hajléktalanok az utcán, mert Kádár rendőrei elvitték őket mint "közveszélyes munkakerülőket". Most más jogi ürüggyel, de újra "szabálysértőkként" viszik el őket. Az ún. rendszerváltás számomra akkor legsokkolóbb megnyilvánulása az volt, hogy "hirtelen" megjelentek a hajléktalanok az utcákon, akiknek azelőtt kisgyerek fejjel a létezéséről sem tudtam.

 

Mert elvitték őket.

 

Nem az utcára került emberek látványa vagy szaga sokkolt, hanem az, hogy előtte egy hazugságban kellett élnem, mert elhazudták előlem ennek és általában minden társadalmi problémának a létét is. Most tehát számomra a Kádár-rendszer személyesen legsokkolóbb jellegzetessége tér vissza, annak éktelen jeleként, hogy mekkora illúzió volt az egész rendszerváltás és mennyire a régi moslékot szervírozzák újra a népnek. Egy nagyon személyes benyomásomat osztom meg ezzel és nem szeretnék vitatkozni róla. Így érzem és kész, de amúgy sincs kedvem olyan emberekkel vitatkozni, akik az új jogszabály embertelenségét vitatják.

 

Egyben szeretném tájékoztatni mindazokat, akik a kereszténység megvédésében látják az ország fő történelmi misszióját, hogy a názáreti Jézus az Újszövetségben elmondott egyértelmű tanúsága szerint tudatosan, mintegy missziós jelleggel hajléktalanként határozta meg magát, így ha netán eljönne közénk (az Evangéliumban tett ígéretéhez híven), a magyar rendőrségnek elő kellene állítania "életvitelszerű utcán tartozkodás" miatt - de erősen barna bőre, közel-keleti vonásai és viselkedése miatt eleve muszlim- gyanús elemnek, kb.szír migránsnak tűnne ma egy magyar utcán:

 

"Amikor mentek az úton, valaki ezt mondta neki: 'Követlek, akárhova mégy.' Jézus azonban így felelt: 'A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania.'" (Lukács 9:57-58) Hát így teljesül a választási ígéret, hogy "senkit sem hagynak az út szélén"...

 

2.

Naponta 22 családot lakoltatnak ki.

 

A hajléktalanságot kriminalizálták, nem szociális kérdés immár, hanem rendészeti.

 

Egy budapesti albérlet kb. 150.000 forint, a nagyobb vidéki városokban valamivel kevesebb.

 

Egy budapesti, békásmegyeri panel 20 milliónál kezdődik, egy debreceni, tócóskerti, másfél szobás panel 17 milliónál. (Lehet venni BorsodTolnaBaranyaHevesSomogyban pár millióért is házat, de ott munka, az nincsen.)

 

A statisztika szerinti átlagfizetés, 210.000 nettó, valójában ennél sokkal többen keresnek kevesebbet (a köztisztviselők, szociális dolgozók, közművelődési intézményekben dolgozók, vidéki gyárakban betanított munkásként dolgozók, stb.).

 

És akkor most kinyírják a lakástakarékpénztárakat, melynek segítségével a kis pénzű emberek is tudtak használt lakást venni. Az ürügy az, hogy inkább az új építésű házak/lakások felé terelnék a keresletet, valamint a családosokat segítenék. Az új építésű házak/lakások és a használtak ára között azonban adott esetben akkora különbség van, amit az esetleges támogatás sem tud áthidalni, hiába ígér be valaki akárhány gyereket, ha közben csóró.

 

Igazán frappáns megoldás a lakhatási válságra. Remélem, akik mindezt kitalálták és megszavazták, megérik még, hogy a híd alatt zaklatják őket a rendőrök.


További hírek

  Miben bíznak...?
2019. 05. 22. 14:01 hirhatar.hu
  Papír Bambik jótékony célra
2019. 05. 22. 14:01 hirhatar.hu
  Hazudik a kormány a bevándorlás veszélyéről – eddig 117 000 „migránst” engedtek be jópénzért az országba
2019. 05. 22. 14:01 hirhatar.hu
  Csányi négymilliárdot kapott zsebbe földtámogatásra tavaly – te meg veheted 650-ért a krumplit
2019. 05. 22. 10:13 hirhatar.hu
  Kötéllel fenyegették a szókimondó MSZP-alelnököt – a párt feljelentést tesz
2019. 05. 22. 10:13 hirhatar.hu
  A marhája: Kubatov-listáról kampányolt és posztolta is a fideszes képviselő
2019. 05. 22. 10:13 hirhatar.hu
  Még 9 napig zárva lesz Tápéra vezető út a Felső Tisza-parton
2019. 05. 21. 21:41 szegedi-hirhatar.hu
  Dán játékvezetők fújnak a MOL-Pick Szeged-Veszprém bajnoki döntő első mérkőzésén
2019. 05. 21. 21:24 szegedi-hirhatar.hu
  Kisebb szünet után ismét emelkedik az üzemanyagok ára
2019. 05. 21. 21:19 szegedi-hirhatar.hu
  A Brit kutyaeledelek
2019. 05. 21. 13:43 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport