HÍRHATÁR ONLINE - Frankó vagy nem frankó a főváros önkormányzati épületének eladási ügye...?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.12.05.
 Vasárnap
Ma Vilma napja van.
Holnap Miklós napja lesz.
   EUR árfolyam
   363,51 Ft
   CHF árfolyam
   349,47 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 11. 12. 19:55     


Frankó vagy nem frankó a főváros önkormányzati épületének eladási ügye...?
Ügyvédként az elmúlt bő tíz évben legalább 7-8 olyan találkozón ültem, ahol valaki valami nagyon nagy ember tuti kijáróemberének adta ki magát. Még jelölt voltam, amikor valaki bejött az irodába és egy híres gyilkosságról akart nagyon fontos részleteket elmondani.

Találkoztam EU-pályázatokat tutira megnyerő emberekkel, akik a Bajnai-kormánynál rendelkeztek olyan kapcsolatokkal, hogy épp csak azt nem ígérték meg, hogy Oszkó Péter szintetizátoron eljátssza és elénekli az ádzseszkót. Kávéztam olyan emberekkel, akik csődbe ment cég zár alá vett palotáját árulták féláron, elképesztően jó vonallal a bírósághoz. Tekintettem meg vidéki kastélyt, amelyet hatcsillagos szállónak lehetett volna megvenni, csak be kellett volna venni valakit, aki valahogy rokona volt a gerófnak, akié régen volt a kastély.

 

Kerestek meg azzal, hogy én keressek meg egy szoci politikust, akivel "én nagyon jóban vagyok" (nem vagyunk se jóban, se rosszban, ismerem személyesen, de ennyi) és intézzek egy lottóötöst az égigérő vasnyikorgó bergengóc exportjához.

 

A magyar közéletben már száz éve is csak egy huszártiszti egyenruha és határozott fellépés kellett az ilyesmihez. A legfontosabb lecke ezekkel a találkozókkal kapcsolatban az, hogy nagyjából 99,999%-uk ordas kamu. Persze nyilván lehet, hogy pont én vagyok az, akinek átutalják Egyenlítői Kumali teljes aranytartalékát, de inkább nem.

 

Miért én? Ezt a kérdést kell feltenni, ha sima talpas ügyvéd az ember. Megírja az újság, hogy a másik oldalon kik a gonosz pénzharácsoló udvari ügyvédek, miért nem oda csengettek be? Nyilván ha az ember a főváros ingatlanaiért felelős hajjjakend, akkor a miért én kérdés annyira nem játszik. Gansperger személye meg főleg hitelesíti a történetet.

 

Innentől kezdve egy kérdés marad. Akármi is történik, az a telek, még a világ legpofátlanabb módszereivel eladva is benyom több tízmilliárd forintot a főváros kasszájába. Miután Karácsony Gergelyről nemrég kiderült, ha eddig nem tudta volna róla senki, hogy érdekelt a királycsinálásban (az MZP javára visszalépésre gondolok).

 

Amikor elmegyek kávézni a sokadik csodálatos kijáróemberrel, a másik dolog amire figyelmeztetem magam a "miért én" mondat mellett az, hogy Magyarországon nincs üzlet 2 milliárd felett, ami nem Orbán tudtával és beleegyezésével zajlik. Tehát ha valaki odajön hozzám, hogy vélhetően több tízmilliárdos ügyletről tárgyaljon, arról mindenütt tudnak. Már ha frankó a történet.

 

Mert lehet, hogy nem frankó. És akkor viszont óvatosan kell lépkedni. Vagy iszonyatosan megszívatom saját magam és főnökeimet. Főleg ha közben saját szakállra is dolgoztam és a hivatalosan nem elfogadott verziót képviseltem. Kicsit csodálkozom hogy ez csak egy fegyelmi...

 

Diétás Magyar Múzsa

 

 

 


További hírek

  A cél a dezinformáció visszaszorítása
2021. 12. 04. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  Tudta, hogy közel félmillió az átlagfizetése...?
2021. 12. 02. 20:02 hirhatar.hu
  Helyi lakosok erőszakoskodására eltereltek egy népszerű turistautat
2021. 12. 02. 20:02 hirhatar.hu
  A Mozart-golyót csődbe vitte a kovid
2021. 12. 02. 20:02 hirhatar.hu
  Szabó Alexandra a magyar boccia sport első női Európa-bajnoka
2021. 12. 01. 20:53 pecsi-hirhatar.hu
  Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
2021. 12. 01. 19:49 hirhatar.hu
  Magyarország újra az első a világon Covid-halálozásban
2021. 12. 01. 19:49 hirhatar.hu
  Váratlan döntés: mégsem vétózza mega főváros az atlétikai vb-t
2021. 12. 01. 19:49 hirhatar.hu
  Angol nyelvű biotechnológus képzés indul Pécsen
2021. 11. 30. 20:43 pecsi-hirhatar.hu
  Önvallomás a kitartásról
2021. 11. 29. 02:43 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport