HÍRHATÁR ONLINE - Kinek kell 77 milliárd, nekünk nem, még egy kört

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.10.01.
 Szombat
Ma Malvin napja van.
Holnap Petra napja lesz.
   EUR árfolyam
   421,41 Ft
   CHF árfolyam
   438,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 08. 08. 20:18     


Kinek kell 77 milliárd, nekünk nem, még egy kört
A norvégok bejelentették, hogy nincs tovább: Magyarország végleg elbukta a 77 milliárd forintos támogatást. 77 milliárd. Magyarországnak. Most már másnak – Gábor György jegyzete.

Két dolog válik kristálytisztán érzékelhetővé. Egyrészt a diktatúra anatómiája: Orbán egymaga hoz egy döntést, a mamelukok megszavazzák, térden csúszva, lihegve teljesítik azt (épp, mint a „pedofiltörvény” esetén), aztán sem idehaza, sem külföldön ne ugasson bele senki se a történtekbe (épp, mint a „pedofiltörvény esetén), mindenkinek kuss, mindenkinek pofa be, s aki mégis fel meri emelni a szavát, az veszélyes ellenség, ócska gazember, Soros-ügynök, aki nem adja meg a tiszteletet az önmagát a magyar nép helyébe imagináló Orbán Viktor nevű haramiavezérnek. 

 

Miután tehát egyedül és kizárólagosan Orbán dönt itt mindenben, apellátának helye nincs, a rendszert már Arisztotelész óta hagyományosan úgy hívják, hogy diktatúra. Nem kell ehhez fekete Pobeda, amely beviszi a kuncsaftot az Andrássy út 60-ba, nincs is erre már kapacitás, ráadásul a vallatás közben is lehet hazudni, félrebeszélni vagy megtagadni az együttműködést.

 

A Pegasus ezerszer tökéletesebb: magad mondod el önként és mit sem sejtve mindazt, amire amott kíváncsiak.  

 

A Norvég Alap nem példa nélküli a történelemben, párhuzamok szép számmal akadnak: elvégre a második világháborút követően Sztálin is megparancsolhatta a szovjet érdekszférába tartozó országoknak, hogy utasítsák el a Marshall-tervet. A parancsot az akkori (a mindenkori) mamelukok teljesítették, a döntés mai napig kiható következményeit jól ismerjük. 

 

Másrészt legyünk tisztában azzal, s bátran mondjuk ki, hogy Orbán – mint minden más esetben – a magyar nép pénzével duhajkodik. A NER teremtette magyar dzsentri-világ sokkalta undorítóbb, megvetendőbb és pocsékabb, mint a Móricz-regények, mondjuk az Úri muri hasonló közege. Ez a legsötétebb „ha mindjárt az ingemért is” mentalitás, a „dögöljön meg a szomszéd tehene” ugyancsak móriczi barbár ősprimitivitása. A magyar diktátor számára föl sem merül a pénz elosztását ellenőrző független testület felállítása, elvégre magából indul ki. Így aztán ha nem az egész országot kifosztó és azt önmaguk között leosztó maffiózók ellenőrzik a pénz útját, akkor inkább legyen szegényebb Magyarország 77 milliárd forinttal. Elvégre ez a 77 milliárd amúgy sem Mészáros Lőrincnél (született Orbán Viktor), nem Tiborcz Istvánnál (született Orbán Viktor), nem Ráhelnél (apja és anyja neve Orbán Viktor), s nem is a kitartott sajtósainál és felekezeteinél landol, akkor meg hát minek is: dűljön össze ez a vendégfogadó! És ami különösen okádni való és árulkodó az egész történetben: a 77 milliárdból mindössze 4 milliárdot nem Orbán ellenőrzött volna, a többit ő, ám már ez is elég volt neki ahhoz, hogy a teljes 77 milliárdra nemet mondjon.  

 

Lehet rangsorolni: inkább diktátor és csak utána hazaáruló, avagy épp fordítva.

 


További hírek

  Útjára indult a Szépkorú Hálózat
2022. 10. 01. 02:19 pecsi-hirhatar.hu
  Az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon gigantikus kultúrszüret lesz
2022. 09. 30. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  A polgárság dönti meg a rendszert – vidéken még alvajárók
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Újabb rezsidilemma: kötelező-e az önkormányzatoknak fenntartani a közvilágítást...?
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Nincs ellenzék - persze "másként" nincsenek
2022. 09. 29. 17:48 hirhatar.hu
  Szeptember végén újra Kutatók Éjszakája
2022. 09. 29. 01:09 pecsi-hirhatar.hu
  Hiánypótló kardiológiai eszközök
2022. 09. 28. 01:07 pecsi-hirhatar.hu
  Erősen kritizálja az ellenzék a DK dk-s árnyékkormányát
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu
  Égés: óriási Fidesz-győzelemről jelent meg cikk az Origó-n, miközben az ellenzék nyert
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu
  Gyurcsány szerint Dobrev Klára személyében megérkezett egy új világ reménye, ígérete
2022. 09. 27. 17:26 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport