HÍRHATÁR ONLINE - Magyarország, a negyedik birodalom - Felcsúton

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.03.19.
 Kedd
Ma József napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
   EUR árfolyam
   313,65 Ft
   CHF árfolyam
   276,25 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 10. 13. 14:00     


Magyarország, a negyedik birodalom - Felcsúton
A megszokottan ostoba és hazug harci retorikától hemzsegő beszédében azt ecsetelte Orbán, hogy Magyarországnak győztes országnak kell lennie, minthogy győzni nem szégyen, hanem dicsőség, viszont veszíteni nem erkölcsi fölény, hanem kudarc.

Rendben. Akkor ezt az ócska lózungot, ezt a falvédőszöveg-bölcsességet alkalmazza – teszem azt – 1956-ra: arra, hogy az országot megszálló és a forradalmat leverő szovjet csapatok a győztesek, vagyis övék volt a dicsőség, a vesztes forradalmárok viszont kudarcot vallottak, ők a lúzerek. Vagy mondjuk a Varsói felkelést leverő németeké a dicsőség, a lengyel felkelőké a kudarc és a lúzerség.

 

Igazi keresztényi dilemma és állásfoglalás, annyi szent.

 

Továbbá azt is mondta, hogy öngyűlölet helyett álljunk a hazaszeretet talaján. Majd folytatta: a saját magunk által megfogalmazott vélemények nagy része „öngyűlölő vélemény”. Az öngyűlölet megfigyelhető jelenség a zsidó-keresztény kultúrában, de ettől távol kell tartanunk magunkat, mert eddig abból semmi jó nem származott, és ez után sem fog. Ezért az öngyűlölet kultúrája helyett a hazaszeretet kultúráját kell tanítanunk az iskolákban, képviselnünk a politikában, a kultúrában és a gazdasági életben. Végül közölte: a hazaszeretet kultúrája nem más, mint a mindennapi patriotizmus. A mindennapi patriotizmus arról szól, hogy hazánk minden magyar számára a büszkeség forrása is, mert a haza a mi közös teljesítményünk.

 

Akkor vegyük sorjában:

 

1. A zsidó-keresztény kultúrára nem az „öngyűlölet” jellemző – ahogy ezt Orbán meglepő tudatlanságról tanúbizonyságot téve állítja – hanem a kritikai és önkritikai szellem. (Egyáltalán: a gyűlöletet, akár ön-, akár mások gyűlölete, jobb, ha Orbán a saját pszeudo-keresztényeinek, helyesebben újpogányainak szótárában keresgéli, vesd össze pl. a zsidó és a keresztény hagyomány közös Aranyszabályát.) Aki nem érti a kritikai és önkritikai szellem lényegét, semmit sem ért a Tanachból (az Ószövetségből), semmit sem ért a próféták teljesítményéből, semmit sem ért Jézus fellépéséből vagy Pál apostol munkásságából, továbbá semmit sem ért az egész zsidó-keresztény vagy európai vagy nyugati hagyományból. A keleti despotizmushoz való elementáris vonzódását őrizze meg magának Orbán, s legfőképp ne akarja azzal lefedni, betakarni és láthatatlanná tenni a zsidó-keresztény hagyományt.

 

2. A hazaszeretet szerves része a kritika (lásd a magyar irodalom- és kultúrtörténet, valamint a magyar gondolkodástörténet java részét), s a kritika kizárólag Orbánnak és híveinek szótárában azonos a hazaárulással vagy az öngyűlölettel.

 

3. Ne tanítson engem Orbán patriotizmusra, s arra, hogy mire legyek büszke. Sok mindenre büszke vagyok, Balassitól és Arany Jánostól József Attiláig és Esterházy Péterig, Bartóktól és Végh Sándortól Schiff Andrásig, az Auschwitzba tartó marhavagonban elpusztult Farkas István festészetétől a magyar tudósok és feltalálók teljesítményéig, a Zeneakadémia akusztikájától a Saul fiáig vagy épp Rosenstein Tibor étterméig (rendre megtapasztalva amott külföldi barátaim étkezési kedvét), és persze sok mindenre nagyon nem vagyok büszke, a magyar történelem számtalan fejezetétől egészen Orbán Viktorig, a közönséges tolvajoktól az Európai Ügyészséget elutasító hatalmi arroganciáig és pofátlanságig.

 

És büszke vagyok a szeretteimre, még akkor is, ha nem állnak saját lábakon.


További hírek

  Megbénulhat Budapest – megkezdődött a sztrájkkészültség a BKV-nál
2019. 03. 19. 16:25 hirhatar.hu
  41 milliót lenyúlt Kövér házelnök az ellenkező ellenzékiek fizetéséből
2019. 03. 19. 16:25 hirhatar.hu
  Most a német-náci megszállást elítélő közleményt nem adta ki az MTI
2019. 03. 19. 16:25 hirhatar.hu
  Két és félmilliárdot fizetne a Fidesz Lamperth Mónika fejéért
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu
  „Balót nem hozzuk” - a legsötétebb időket idézi a kormánypropaganda-központ parancsa
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu
  Bajai össztűz a kormánypártra – itt is összefogott a helyi ellenzék
2019. 03. 19. 10:44 hirhatar.hu
  Új, modern lélegeztető gépek az intenzív osztályon
2019. 03. 19. 02:05 pecsi-hirhatar.hu
  Egy óriási meteor égett el a Bering-tenger fölött
2019. 03. 18. 20:25 szegedi-hirhatar.hu
  Meghalt Baló György újságíró
2019. 03. 18. 20:10 szegedi-hirhatar.hu
  A biztonsági öv használatát ellenőrizte a rendőrség
2019. 03. 18. 20:00 szegedi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport