HÍRHATÁR ONLINE - Szanyi „kapitányhoz” méltatlanul képtelen veszteni – nekiment az MSZP-nek, miután bukta Brüsszelt

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.06.19.
 Szerda
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
   EUR árfolyam
   323,79 Ft
   CHF árfolyam
   289,56 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 06. 05. 12:26     


Szanyi „kapitányhoz” méltatlanul képtelen veszteni – nekiment az MSZP-nek, miután bukta Brüsszelt
„Holnapelőtt” néven indítana az unióban egyre divatosabb zöldmozgalmat „tegnapután” Szanyi Tibor, de azért a megfogalmazása szerint élőhalottá vált MSZP elnökének is jelentkezik.

 

Az immár ex-uniós képviselő a szombati szocialista kongresszus eredményét nem tudta/tudja megemészteni s a médián keresztül, a vesztes kevéssé méltó indulatával dobja be – egyelőre még – saját pártja ablakát.

 

„Kedves Elvtársam!

 

Immár bő egy hete ismét nem vagyunk bátrak. A traumatikus választási vereségünk sem volt elég fejbekólintás ahhoz, hogy felébredjünk, s cselekvésbe fogjunk. Attól tartok, az MSZP politikai kómába esett” - fogalmazott nyílt levélben Szanyi Tibor, a párt korábbi EP-képviselője.

 

Az atv.hu által nyilvánosságra hozott, Szanyi szerint közösségi oldalára szánt levélben leszedi a keresztvizet hűtlen pártjáról: a politikus szerint az MSZP évek, évtizedek óta egyre kevesebb politikai kérdést dönt el, következésképpen „egyre több dolgunk dől el az idő sodrásában, köztük a sorsunk, szinte tőlünk függetlenül/.../ezért hát észre sem vettük, hogy a Bokros-csomag óta szép ütemesen adtuk fel baloldaliságunk több és több tételét, majd váltunk kormányon egy neoliberális konglomerátummá, aztán tartós ellenzékben mára ideológiailag is élő halottá. Néha kibuggyan belőlünk, hogy ’Fizetésemelést!’ vagy ’Fizessenek a gazdagok!’ és hasonlók, aztán a néma csend és mozdulatlanság.”/.../


 

„A gyávaság mintaesetének tudhatjuk be azt, hogy az elnökség - különösen annak fizetett része - nem akarta előterjeszteni, hogy név szerint ki legyen az egyetlen EP-képviselőnk? Mi, választmányi kétharmaddal azt válaszoltuk, hogy mi az a párt vagyunk, amelyik semmilyen helyzetre nem képes érdemben reagálni. Minden szép, minden jó, mindennel meg vagyunk elégedve: ezúttal a 6,62 %-kal.

 

Az ominózus szombati reggel egy országos elnökségi üléssel kezdődött. A pártelnök elmondta javaslatát, én viszont elvi éllel kifogásoltam, hogy a vezetés fősodra nem mer konkrét javaslatot tenni, hanem megint mismásol, s egy személyi javaslatot egy származtatott mechanizmusba burkol, azaz maradjon minden úgy, ahogy van. Aztán meg is döbbentem, minthogy rajtam kívül egyetlen más hozzászóló sem volt. Egy sem! Szóval képzeld el, egy hat nappal korábban péppé vert párt elnökségi ülését, ahol a vezetők a napirend fő kérdésében egy kukkot sem szólnak, hiszen annyira jó javaslatot tett az elnök a semmittevésre. Jobb híján hát szavazott az elnökség. Egyedül szavaztam nemmel” – vádolta meg párttársait.

 

A politikus azt is sérelmezte hosszú ideje, hogy leszoktatták szavazóikat az irántuk való kötődésről: „a hősidőkben ez úgy hangzott, hogy egyéniben ide, listán oda kell szavazni. Pártként megteremtettük az ’elszavazás’ gyakorlatát, ami 2018-ban oda fajult, hogy ’szavazz a legesélyesebb ellenzéki pártra!’ Mintha ez valami evidencia lenne a ’mezei’ választópolgárnak. Tartósan úgy viselkedünk, mint a kanos férfi, aki beleszeret a bárcás cédába, s mindenét odaadja neki.”

 

Bejelentette továbbá, hogy „Holnapelőtt” jeligére mozgalmat indít, amihez csatlakozhat bárki, aki vallja, hogy a földi élet még menthető, ha újra a legszélesebb értelemben vett szolidaritás lesz úrrá a gondolkodásunkban: „ez egy zöldmezős beruházás, amely vörös vonalakat húz jó és rossz között, s akár pártok befogadására is alkalmas”, majd bejelentkezett pártja élére: „ha az MSZP-nek szüksége van rám, akkor elnökévé választ, azzal hogy a pártot az említett mozgalomhoz kötöm.”

 


További hírek

  Meghalt a Szomszédok rendezője, Horváth Ádám
2019. 06. 19. 18:07 hirhatar.hu
  Kálmán Olga „visszatér” az ATV-hez: a csatorna felvállalta hivatalosan is az előválasztási vita közvetítését
2019. 06. 19. 10:45 hirhatar.hu
  Karácsony az élen, Olga fut még: holnaptól start s nemsokára eldől, hogy ki dől el
2019. 06. 19. 10:45 hirhatar.hu
  Végleges: jogerősen kiütötte az ingatlanbizniszelős Bayert a 18 éves diáklány
2019. 06. 19. 10:45 hirhatar.hu
  Még több szúnyogirtás lesz Gyömrőn
2019. 06. 18. 21:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Kirabolt egy férfi egy üllői bankfiókot
2019. 06. 18. 21:11 gyomroi-hirhatar.hu
  Nem kérdezhetett Szél Bernadett Gulyás Gergely miniszter parlamenti meghallgatásán
2019. 06. 18. 18:10 hirhatar.hu
  Ingyenes felnőttképzés Csillagtelepen
2019. 06. 18. 12:43 21keruleti-hirhatar.hu
  Végre...: Új autókat kapnak a miskolci futballisták
2019. 06. 18. 10:42 hirhatar.hu
  Hál’isten érdemes volt 300 milliárdból megépíteni a határzárat: megbokrosodott lovat állított meg
2019. 06. 18. 10:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport