HÍRHATÁR ONLINE - Szél Bernadett megírta az igazat Orbánról

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.28.
 Csütörtök
Ma Emil, Csanád napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
   EUR árfolyam
   349,25 Ft
   CHF árfolyam
   328,24 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 05. 09. 14:55     


Szél Bernadett megírta az igazat Orbánról
A független országgyűlési képviselő levelet írt az Európai Néppárt tagpártjainak. Mivel Orbán Viktor a saját szemszögéből már megtette ezt, indokoltnak látta, hogy a címzettek ismerhessék meg a teljes valóságot.

„A magyar kormánytól származó értesülések szerint Orbán Viktor nemrég levelet írt Önöknek, az Európai Néppárt tagpártjainak, amelyben azt állította, hogy egy valós alap nélküli, példátlan támadás és dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban. Szerinte az „összehangolt politikai támadás” résztvevői azt híresztelik, hogy a parlament bezárt, holott rendszeresen ülésezik, és a miniszterelnök korlátlan hatalmat kapott, holott a parlament bármikor visszavonhatja a felhatalmazást” - idézi a Magyar miniszterelnök valótlan állításait Szél Bernadett és ami miatt levelét megírta.

 

A képviselőnő a továbbiakban kifejti, aggódik amiatt, hogy a valóság sok és fontos esetben éppen az ellenkezője, mint amit Orbán Viktor állít.

 

„A magyar miniszterelnök szerint az álhírterjesztők azt állítják, hogy a parlament nem ülésezik. A valóság ezzel szemben az, hogy a parlament bezárásáról szóló „híresztelés” magától a kormánytól származik, ők az álhír forrásai. Éppen ők érveltek ugyanis a korlátlan felhatalmazást adó törvény mellett azzal, hogy a parlament a járványhelyzet előrehaladtával nem fog tudni összeülni. Hiába vetettük fel, hogy akkor akadályoztatás esetén legyen lehetőség az elektronikus ülésezésre és távszavazásra, még az ezzel kapcsolatos Alaptörvény-módosítási javaslatunkat is leszavazták a kormánypártok” - folytatja Szél Bernadett a tények sorolását.

 

„Miközben európai kritikusai előtt a magyar miniszterelnök eljátszotta, hogy nincs ideje a járványon kívüli ügyekkel foglalkozni, a parlamentet a járványhoz semmilyen szálon nem kapcsolódó törvényekkel árasztotta el. Kihasználva, hogy az ország a járványra figyel és megkerülve a társadalmi egyeztetést, botrányos törvények sorát terjesztette a parlament elé a kormányzat. A kulturális közalkalmazottak jogfosztása, vagy az olyan korrupciógyanús üzletek titkosítása, mint a Kína számára példátlan európai gazdasági térfoglalást lehetővé tévő, túlárazott és jelentős részben kínai hitelből finanszírozott Budapest-Belgrád vasútvonal jó példák ezekre.

 

Orbán Viktor anélkül határozhat százmilliárdok sorsáról, korlátozhat alapvető jogokat és büntethet ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, védekezés címén pedig csillagászati összegeket csoportosíthat át a saját klientúrájának, hogy arról az ország nyilvánossága előtt a parlament vitát folytatna le.

 

További vészterhes jel, hogy a rendszer a veszélyhelyzetet kihasználva egyre inkább tekintélyelvű irányba mozdul. A kormány által irányított ügyészség éppen felgyorsítja a 2018-ban ellenük tüntető aktivistákkal szembeni eljárásokat, hogy a mostani helyzetben tárgyalás nélkül hozhassanak ítéleteket a bíróságok.

 

A Néppártnak érdemes a fentieket is figyelembe vennie akkor, amikor eldönti, hogyan viszonyul Orbán Viktor újabb demokráciaromboló lépéseihez” - hívta fel a címzettek figyelmét levelében Szél Bernadett.

 

Közreadja: Kertész Z István


További hírek

  Vállalkozói szemlélet, folyamatos alkalmazkodás
2020. 05. 27. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  Mi lesz akkor, ha ez a kormányzás sosem érhet véget...?
2020. 05. 27. 19:42 hirhatar.hu
  Szombattól felszabadulhat Budapest
2020. 05. 27. 19:42 hirhatar.hu
  Meghalt Roger Moore
2020. 05. 27. 13:06 hirhatar.hu
  A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
2020. 05. 26. 20:27 hirhatar.hu
  A bíróság kimondta - Kövér László törvényt sértett
2020. 05. 26. 20:27 hirhatar.hu
  Vizsgálatot rendeltek el az elhunyt 33 éves családanya ügyében, akit későn fogadtak a kórházak
2020. 05. 26. 20:27 hirhatar.hu
  Száz beteg gyógyulását segítheti
2020. 05. 25. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  Kásler hazudik – távoznia kell a kormányból
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  Állatkerti belépőket kaptak pénzjutalom helyett az egészségügyi dolgozók
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport