HÍRHATÁR ONLINE - Hogyan rendezzünk be egy ifjúsági szobát?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.05.07.
 Péntek
Ma Gizella napja van.
Holnap Mihály napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,72 Ft
   CHF árfolyam
   327,23 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 11. 24. 20:07     


Hogyan rendezzünk be egy ifjúsági szobát?
Röviden: a tulajdonosa ízlése szerint. Persze ez korántsem egyszerű feladat, hiszen a bőség zavarában igencsak nehéz megtalálni azt, ami nem csak dekoratív, de praktikus, költséghatékony és persze mindenkinek megfelel.

Ízlés kontra praktikum

 

Talán az egyik legnehezebb dolog összehangolni a gyermek elképzeléseit azzal, ami praktikus egy szobában. Éppen ezért érdemes már jó előre felkészülni a várható csatákra, hiszen bőven lesznek súrlódások a későbbiekben. 


Ötletelés gyanánt érdemes körülnézni az interneten, ahol nem csak elrendezés tekintetében találunk igen jó megoldásokat, de akár színek és elosztások szempontjából is hasznosak lehetnek.

 

Az ifjúsági szoba egyik meghatározó eleme a szín. Ettől lesz igazán egyedi és személyes a tér, ha engedjük, hogy olyan színeket válasszon a gyermek, ami neki tetszik. Természetesen érdemes egy határon belül maradni, tehát mondjuk a sötét színek nem biztos, hogy a legjobbak, akármennyire is győzköd a csemete. A legjobb megoldás, ha együtt böngészitek át a különböző katalógusokat, így biztosan nem beszéltek el egymás mellett, és látjátok a lehetséges eredményeket is. Ötleteljetek bátran, engedjétek szabadjára a fantáziátokat, hiszen úgyis csak a legjobb maradhat.

 

Mi kerüljön be? 

 

A gyerekszoba berendezése is meglehetősen szubjektív, de mégis vannak olyan elemei, amik mindenképp alapvető szükségletek. Például egy ágyra minden esetben szükség van. Ez lehet heverő, franciaágy vagy akár galéria is, a lényeg, hogy a szoba adottságait és lehetőségeit használjuk ki.

 

A ruhásszekrény és az íróasztal is kötelező tartozéka az ifjúsági szobának. Míg az utóbbi elengedhetetlen a tanulás szempontjából, addig az előbbit biztosan gyakran kell szelektálni a változó ízlés miatt. A legjobb, ha olyat választunk, ami rendelkezik fiókokkal, polcokkal és akasztós résszel egyaránt. 

 

Az íróasztal nagyon fontos, hogy meglegyen, mert a zavartalan tanuláshoz elengedhetetlen az, hogy el tudjon vonulni a gyermek, és ne vonja el semmi a figyelmét. Szükséges hozzá egy jó kis világítás, hogy minden adott legyen a nyugodt tanuláshoz. 

 

Végül pedig a játékok tárolásáról is gondoskodni kell az ifjúsági szobában. A legjobbak a különböző játéktárolók vagy éppen polcrendszerek, ahova megbízhatóan lehet elpakolni az épp felesleges darabokat. Nem kell rejtegetni, mert a különböző dobozokba minden belefér, és még kéznél is van, ha épp szükség lenne rá. Különleges hobbi esetén is jó szolgálatot tehetnek, hiszen legalább mindennek jut hely a szobában.

 

Ahogy látható, egyáltalán nem nehéz berendezni egy ifjúsági szobát, csak türelem és megértés kell hozzá, na meg persze jó nagy adag kompromisszumkészség mindenki részéről. 


További hírek

  Átalakuló pécsi albérletpiac
2021. 05. 06. 19:28 pecsi-hirhatar.hu
  „Hibrid” koncertekre számíthatnak a zenerajongók
2021. 05. 06. 19:08 pecsi-hirhatar.hu
  Zacher: „Az ördög nem alszik, ahogy a vírus sem”
2021. 05. 05. 20:17 hirhatar.hu
  Brutális drágulás jöhet a gyümölcs és a zöldség áraiban idén
2021. 05. 05. 20:17 hirhatar.hu
  Nem Rákay Philip, de szintén ronda és 47 millió, mi az...?
2021. 05. 05. 20:17 hirhatar.hu
  Mérföldkő a pécsi nemzetiségek történetében
2021. 05. 05. 03:00 pecsi-hirhatar.hu
  Megelevenedik a legenda- a Tejútnak is van árnyéka
2021. 05. 04. 02:20 pecsi-hirhatar.hu
  Kutyabarát munkahely lett a pécsi Körber
2021. 05. 03. 20:27 pecsi-hirhatar.hu
  Tordy Gézának sem tesz jót az öregség – kéretlen kormánydicséretbe fogott
2021. 05. 02. 19:06 hirhatar.hu
  Hivatalos: Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje
2021. 05. 02. 19:06 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport